Column Youp | Het lijkt mij het beste als we Thierry naar Elba verbannen

Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad | Flippen in Tiel

Sorry, maar ik moest keihard lachen toen ik hoorde dat de top van het Forum voor Democratie naar hotel Van der Valk in Tiel was afgereisd om daar de crisis in de partij te bezweren. Waarom dit leuk is? Omdat dat hotel beroemd werd toen er in 2002 een parkeerdek instortte. Het bleek te goedkoop gebouwd. De top was te zwaar en toen zeeg de boel kansloos ineen.

Misschien was het wel door dezelfde aannemer gebouwd als die van het stadion van AZ. Sommige gebouwen kan je als politieke partij beter mijden. Zeker als je in de problemen zit. Te symbolisch.

Het is hommeles op rechts. De sloten van het clubhuis van Thierry zijn vervangen en de grote roerganger kan er niet meer in. Wie de sleutels wel heeft is ook niet geheel duidelijk en of diegene recht heeft op die sleutels is ook nog maar de vraag. Ik schrijf dit stukje op vrijdag, maar het kan best zijn dat er op het moment dat u dit leest alweer nieuwe sloten in de voordeur zitten. Of dat alle ruiten eruit liggen. Misschien is het wel afgefikt door een superknaller uit Arnhem of Roosendaal. Mij verbaast niets meer.

Ook niet dat de grote roerganger zich weigert te distantiëren van allerhande enge antisemitische appjes uit de kleuterklas van zijn partij. Nee hoor. Ik vrees dat iedereen nu pas ziet wie de ware Thierry is. Ik wist dat vanaf de eerste seconde. Maar bij anderen duurt dat even.

De rattenvanger heeft het domme deel van het land eventjes mogen betoveren en daarna heeft hij het voor zichzelf en zijn partij glorieus verpest. Meneer doolt rond in graancirkels.

Bron: NRC Handelsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *