Column René Zwart | Mensenrechtenschendingen Curacaohuis

Column door René Zwart

Column René Zwart

Column René Zwart

In kringen rond het Curacaohuis viel de afgelopen weken al te horen dat directeur Senior het zwaar te verduren had en voortdurend in het bijzijn van medewerkers werd gekleineerd.

De rapporten van o.a. de Nationale Ombudsman over misdragingen op het Curacaohuis hebben niet tot enige verbetering geleid.

Sterker nog, de signalen duiden er op dat het van kwaad tot erger wordt en dat de vernederingen die uit de gratie gevallen medewerkers ondergaan, grenzen aan de schending van mensenrechten.

En de Raad van Ministers, gesteund door een meerderheid in de Curaçaose Staten, laat het gewoon gebeuren.

René Zwart is parlementair correspondent in Den Haag voor het Antilliaans Dagblad. Deze columns betreffen op persoonlijke titel geschreven facebookposts die de KKC met zijn toestemming overneemt. Lees meer…

5 Reacties op “Column René Zwart | Mensenrechtenschendingen Curacaohuis

 1. Zit ie er weer naast die Rene Zwart: het is schending van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind!

 2. Senior is geen haar beter.. Karma he!

 3. AUB redactie geen berichten meer over die “K*T-wijf”. Ik wordt er kotsmisselijk van.
  Wat we aan politici hebben op Curacao zijn idd alleen maar lafaards die niet durven ingrijpen als het land ten gronde wordt gericht.

 4. de heks heeft dit kabinet bij de ballen….
  ze hoeft maar een beetje te knijpen en dit kabinet knikt met haar mee..
  Wat is het geheim dat ze heeft??

 5. Wordt het niet eens tijd voor een walkout van al het personeel, dan heeft fraudelien haar zin en mag ze lekker alles alleen doen, er is toch niemand die het beter kan dan zijzelf…toch? Het zou het ultieme signaal zijn wat hoogstwaarschijnlijk in Willemstad ook wel weer genegeerd zal worden. We zijn hier immers laf tot zeer laf (cobarde).

  Dit is Curacao ten voeten uit; We weten dat bepaalde situaties niet goed zijn maar we laten het maar zo dit gezien het partijbelang of `wat zit er nog meer achter`…..?? Curacao wordt keer op keer voor joker gezet en kennelijk vindt men dat wel goed. Ik als inwoner niet, er is geen verweer meer tegen bananen republiek aantijgingen. Zo lang deze houding hier bestaat zal het hier nooit echt opschieten. Gelukkig gaat de PS van het toneel verdwijnen, deze partij gevuld met niet functionerende ministers die het daarnaast ook toelaat dat een kennelijk gestoord persoon onze hoogste buitenlandse ambtenaar mag zijn verdient ook niet beter dan van het toneel afgegooid te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *