Column René Zwart | Koninkrijksambassadeur

Column door René Zwart

Column René Zwart

Column René Zwart

Vanmiddag ambassadeur Norbert Braakhuis geïnterviewd over de ontwikkeling die Cuba doormaakt sinds de toenadering van de VS. Hij was deze week even in Nederland in verband met de jaarlijkse ambassadeursdagen in Den Haag, maar kon nog wel net voordat hij in het vliegtuig stapte het historische concert van de Rolling Stones bijwonen.
De veranderingen ten goede zijn onder invloed van de enorme groei van het toerisme en het beschikbaar komen van internet onomkeerbaar, maar ten aanzien van het tempo waarin deze zich voltrekken waarschuwt de ambassadeur voor al te hoog gespannen verwachtingen. Een systeem dat meer dan een halve eeuw geleden is vastgelopen, krijg je niet makkelijk weer aan de praat.

Cuba | Foto Rene Zwart

Cuba | Foto Rene Zwart

Cuba | Foto Rene Zwart

Cuba | Foto Rene Zwart

Braakhuis, een boeiend verteller die zich een echte Koninkrijksambassadeur voelt, ziet goede kansen voor het Europese bedrijfsleven en dat van Aruba en Curacao. Maar hij raadt die twee laatste landen plus Sint Maarten wel aan te anticiperen op concurrentie van Cuba in de slag om de Amerikaanse toerist.

Het interview is bestemd voor het april-nummer van Aruba Dushi Tera waaraan komende week de laatste hand wordt gelegd.

René Zwart is parlementair correspondent in Den Haag voor het Antilliaans Dagblad. Deze columns betreffen op persoonlijke titel geschreven facebookposts die de KKC met zijn toestemming overneemt. Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *