26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Column Orlando | Het interesseert mij geen ene moer

Opinie door Orlando Meulens
Column door Orlando Meulens

De klok slaat twaalf. Vandaag worden we geconfronteerd met het feit dat de eerste minister president van Curacao in afwachting is van een veroordeling van minimaal 3 jaar. Zijn voormalige coalitie partner is drie jaar terug vermoord. Allebei gebeurtenissen die ons met de neus op de feiten drukken.

Ons land heeft het diepste punt in haar constitutionele geschiedenis bereikt. Maar waar ligt dat aan? Ligt het aan het feit dat er al jaren een ‘braindrian’ gaande is op het eiland? Ligt het aan het feit dat velen niet meer geïnteresseerd zijn in hoe het eiland geregeerd wordt en zelfs niet eens de moeite nemen om te gaan stemmen? Of ligt het aan het feit dat de gefortuneerden op het eiland zich afgezonderd hebben in zwaar beveiligde wijken ?

Of komt dit vanwege het feit dat er een attitude van ” het interesseert mijn geen ene moer” op Curacao heerst? Een attitude die er bij heeft gedragen dat een ‘ school drop-out’ zich tot de hoogste functie van het eiland zich op heeft weten te werken om zich vervolgens te corrumperen.

- Advertentie -

Had niemand hem kunnen waarschuwen op zijn weg naar macht, dat hij deze positie (naar blijkt ) niet aan zou kunnen? Een attitude van ” het interesseert mij geen ene moer'” dat ervoor heeft gezorgd dat een politicus, boos vanwege alle oneerlijkheid, anderen begon te veroordelen en beledigen, wat hem zijn leven kostte. Had niemand hem kunnen waarschuwen dat zijn leven in gevaar was?

Hoe erg ook. Het is zover! We hebben de afgrond bereikt. Het is tijd dat we inzien dat we verkeerd zitten en dat we aan een nieuw begin moeten gaan werken. Met andere woorden het wordt tijd om Curacao van corruptie te genezen.

Het volk te ’empower-en’ en een opvoedingssysteem te creëren om de jeugd, onze toekomst, een beter perspectief te bieden. Het wordt tijd dat we af moeten stappen van ” het interesseert mij geen ene moer” en over gaan naar ” interesse in Curacao is in het belang van ONS allemaal”.

Orlando Meulens

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. In ben geen socialist noch kapitalist.
  Maar ik moet wel toegeven dat er inderdaad niets maar niets voor de kleine man op curacao wordt Gedaan.
  Scholen zijn achteruit gegaan.
  Men spreekt slechts of geen engels, spaans of nederlands.
  En als ramp heeft men papiamento op de scholen geintroduceerd en hanteert men Schrijfwijze die de kinderen nog dommer maakt. Schrijft hoe je het uitreekt.

  De kapitaalkrachtigen hebben de kleine man in hun greep.
  Voorbeeld: iemand die de minimumloon verdient moet bij het opnemen van zijn geld bij een ATM 1, of 2, guldens betalen. Wat krijgt hij/zij ervoor terug van de bank ? Niets.
  Kijk 1,- is veel voor iemand met minimunloon. Waarom moet een bank 1,- vragen om geld op te nemen ?
  De banken hebben dit onderling afgesproken en de overheid heeft niets gedaan. Kijk kartelvorming mag in westerse landen Niet.

  En de bustarieven ? Ongelooflijk. Hoe kan iemand die minimumloon verdient bus betalen ? Betalen de eigenaren van de bussen wel belasting ? Geven die alles op ? Dacht van niet.

 2. Je hebt helemaal gelijk. Nobody really cares anymore! Het niveau is laag en sijpelt door naar alle lagen van de samenleving. De politici discussieren over onbelangrijke dingen, maar nemen maatregelen tegen het volk. Directeuren van overheid nv’s en diensthoofden zijn onbekwame marionetten, maar gedragen zich als dictators binnen het bedrijf of departement. Ambtenaren zijn niet gemotiveerd en verzetten zich passief tegen het beleid.Nobody really cares. Het volk machteloos is en voelt zich niet meer betrokken. Het collectief interesseerd niemand meer. Eigen profijt staat voorop en iedereen kijkt naar zijn eigen hachje. Het onderwijs is een enorm probleem en de aansluiting op vervolgopleidingen begint te wringen, but nodody really cares. De stroom valt weer regelmatig uit, maar Aqualectra bluft over gemaakte winsten. Idem voor UTS en haar buitenlandse ondernemen. Nu weer Telecuracao. We draaien maar om de Isla problematiek heen, maar niemand weet wat er daadwerkelijk besproken wordt achter gesloten deuren. Nobody really cares. De kranen in de haven vallen steeds uit en na 10 jaar discussieert de politiek nog steeds over een concessie. Wat een zooitje. De geloofwaardigheid in de huidige beleidsdragers is nul. De uitslag van de volgende verkiezingen zal ook te danken zijn aan deze politici, because nobody really cares anymore.

 3. Goede column Orlando.
  Dat dit nooit had mogen gebeuren staat buiten kijf. Iedereen heeft iedereen maar laten aanmodderen met alle gevolgen die we tot op heden met zijn allen nog ondervinden. Er zijn veel schuldigen – nog steeds- aan te wijzen, die ook nu nog steeds rondbanjeren en hun zakken vullen.
  Ik denk daarbij aan de eerste plaats aan de mensen binnen en rondom de people’s party, MAN, en jaknikkers zoals Alex R enz enz. Allemaal mensen die zich meer dan ernstig moeten schamen en eigenlijk dmv een parlementaire enquete aan de tand gevoeld zouden moeten worden.
  Ook Korsou zou zo’n zwaar middel moeten hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -