26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Column Orlando | De toekomstige premier van Curacao heet Gerrit Schotte

Opinie door Orlando Meulens
Column door Orlando Meulens

De toekomstige premier van Curacao heet Gerrit Schotte. En hoewel velen net als ik er niet mee eens zullen zijn zal zijn partij als grootste uit de bus komen. De redenen hiervoor zijn duidelijk. Na het matig optreden van de inmiddels voormalige regering zullen velen de stembureau vermijden. Het geloof in de politiek heeft zijn diepte punt bereikt. 

Groot deel van het volk blijft gefrustreerd achter. Schotte zal zijn beste pak uit de kast halen en dit in combinatie met zijn charme en natuurlijke charisma de harten van velen stelen. Hij zal grappen maken in talkshows, mensen op straat omhelzen en niet te vergeten het traditionele campagnes stunt, baby’s knuffelen.

Daarnaast zal hij alle beschuldigen in zijn richting tegenspreken en die verwijzen naar het land der fabelen. Alles zal hij de schuld geven van of de vorige regering of Nederland, zijn. Dit laatste zal in de nu al verdeelde samenleving inslaan als een bom.

- Advertentie -

De niet stemmers zullen zich verschuilen achter hun satelliet televisie en andere hobby’s en bij verjaardagfeesten hun teleurstelling over de huidige gang spuien. Maar verder dan dat zal het ook niet komen. En in geval Schotte toch veroordeeld zal worden dan zal hij altijd een marionet vinden die hij vanuit zijn bewaarhuis, kan bespelen. Niks nieuws. We hebben dit fenomeen al eerder meegemaakt.

8 procent van de bevolking van Curacao heeft toegang tot Facebook. Dus al zou iedereen dit verhaal ‘sharen’ dan zal het nog maar 12 duizend mensen bereiken waarvan een groot deel Facebook eerder gebruik om grappige films of ‘leuke’ dingen te melden dan weer een zwaar moedig verhaal over politiek te lezen.

De rest van de bevolking zonder toegang tot internet, kijk wel televisie, luistert naar de radio en leest de grote kranten. Daar zal hij goed gebruik van maken.

We zitten nu in het oog van de oorkaan, de grote klap moet nog komen.
Maar de toekomst voorspellen, zoals ik hierboven heb proberen te doen is zeer moeilijk. Wat we wel kunnen doen is een mooie toekomst creëren. Door ons te verenigen en once and for all de koers van het land veranderen. Wij zijn er klaar voor. En jij?

Orlando Meulens

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

77 reacties

 1. @Sonny
  Hij die niet weet en niet weet dat hij niet weet, is een dwaas. Mijd hem
  Hij die niet weet en weet dat hij niet weet is een kind. Onderwijs hem
  Hij die weet en niet weet dat hij weet, slaapt. Wek hem
  Hij die weet en weet dat hij weet, is wijs….Volg hem
  Zo…..denk daar maar eens over na !!
  Ik eis respect !!!! 🙂

 2. @bartje
  Graag een beetje respect voor Hans. Ik begrijp zijn reactie. Er zit natuurlijk een kern van waarheid in: Regina Labega is een vrouw. In Hans zijn taal is dat een wijf. Vervolgens heeft een vrouw een vagina. In Hans zijn taal: een kut.

  Door het bovenstaande te combineren: vagina+vrouw, komt dat in Hans zijn taal uit op: kutwijf.

  Beste Bartje, dus graag een beetje respect voor de taalvirtuoos Hans. Dáár kun jij zelfs nog wat van leren!

  Niet iedereen heeft “de gave van het woord” Stanley en Hans hebben dit wel. Dat verdient respect! Ook gij Bartje!

 3. Sorry YDK, naar mijn bescheiden mening dien je om”Curacao goed te besturen en haar volk te beschermen” juist met die BESTUURDERS te beginnen…
  De eerste levensjaren van ons nieuwe land zijn onweerlegbaar door Schotte c.s. verkloot….voorbeelden te over !!!
  Stem je dan opnieuw op zo’n nitwit ??? Zo ja, wie is hier dan dom??
  Hoef je toch geen hogere kleuterschool voor gehad te hebben om dat in te zien, wel??? 🙂

 4. Ik lees de bijdragen van Stanley met interesse en vind zijn inzet voor een beter Curacao prijzenswaardig.

  Jammer alleen dat hij de beestjes niet bij hun naampjes wil noemen. We zijn een bananenrepubliek, de MFK is crimineel, een groot deel van het volk is dom en lui.

  Besef en benoem dat en ga daarvandaan aan een beter Curacao werken in plaats van gelaten alles te accepteren en alleen naar de geschiedenis te wijzen.

  Juist Stanley die wel zijn bijdrage aan de maatschappij heeft geleverd heeft levenservaring die hij zou moeten gebruiken.

 5. Hans heeft wel een beetje gelijk;
  onze Stanley is niet echt gek…hij heeft gewoon een kleine crisis in zijn gedachtenwereld, maar denkt heus wel goed na voordat-ie iets stoms zegt.. 🙂
  Aan de andere kant: hoe saai zou het niet zijn zonder de inbreng van onze Stanley !! 🙂

 6. Helaas kan ik weinig respect opbrengen voor mensen die bewust de misstanden niet willen zien, die liever de kop in het zand steken in de hoop dat de misstanden dan niet bestaan.
  Stanley is een beetje een ‘one trick pony’, alles wat er fout is met Curacao en een deel van de bevolking is de schuld van de slavernij of van Nederland. Nog nimmer heeft Stanley de hand in eigen boezem gestoken en gezegd: ‘dat is de schuld van onze politieke leiders van de afgelopen 60 a 70 jaar’.
  De huidige situatie op Curacao is namelijk het gevolg van de politieke leiders en van degenen die mee hebben geprofiteerd in de vorm van pastechi’s.
  Want laten we wel wezen, het waren niet die paar politici die dit eiland economisch en maatschappelijk te gronde hebben gericht. Het grootste deel van het ambtenaren korps hoort daar ook bij en alle andere nietsnutten die baantjes hebben gekregen van hun vriendjes om vervolgens niets te doen. Het is onze mentaliteit alhier, we willen niet snappen dat het eiland alleen vooruit kan wanneer we samenwerken aan een betere toekomst. Hier werkt men voornamelijk voor de eigen toekomst en wanneer die toekomst dan na 2 jaar ophoudt te bestaan dan gaan we vreemd staan te kijken. Dan begrijpen we niet dat we daar zelf debet aan zijn geweest.
  Kijk naar hoe we hier kinderen opvoeden. Dat kinderen crimineel worden heeft ALLES te maken met het bijbrengen van normen en waarden. Dat heeft niets met slavernij of armoede te maken. Ook wanneer je arm bent kun je nog respect opbrengen voor de goederen van een ander. Dat dit mogelijk is heb ik zelfs in Afrika gezien, waar de armoede nog vele malen groter is. Het kan dus wel en dan moeten we ons niet verschuilen achter slavernij of ‘geen kansen’ krijgen. Logisch dat je geen kansen krijgt wanneer je niet wilt werken zeg ik dan.
  Kooyman is een bedrijf waar iedereen graag zou willen werken. Het is een stabiel bedrijf, het is een bedrijf dat goed is voor zijn werknemers, maar toch vinden sommige van die werknemers het noodzakelijk om van hun werkgever te stelen. Dan snap je er niet veel van zeg ik dan maar. Je hebt een baan waar je verder kunt groeien en dan is je begrip van mijn en dijn zo ver heen dat je alsnog weer gaat jatten ?
  Zolang die mentaliteit niet verandert, zolang we nog altijd alleen maar willen profiteren en niets presteren, zolang zal dit eiland alleen maar verder afglijden.

 7. @Hans,
  Welkom op dit forum. Leuk dat jij Stanlet held – in je eerste bijdrage – in bescherming neemt. Ik neem aan dat jij de leraar geschiedenis bent geweest van de multi-raciale Stanley. Of wellicht een collega uit een van de vele politiekorpsen die Stanley gediend heeft. Hoe het ook zij, we wachten jouw bijdragen voor dit forum in spanning af.

 8. Mevr MFK,

  Leuk betoog, maar je slaat voor het gemak maar even over waarom MFK en Schotte zo voor de democratie zijn.
  Voorts is het niet aan mij om regelgeving te bedenken zodat corrupte politici niet langer de tent leeg kunnen jatten. Waar het hier om gaat is de vaststelling dat onze zogenaamde politici het domme deel van de bevolking gebruiken voor hun eigen doeleinden. En dat deel is zo groot dat zij de verkiezingen kunnen bepalen.
  Nu kun je 2 dingen doen. Of je kunt de boodschapper afschieten of je kunt je afvragen waarom we van Curacao toch zo graag een bananenrepubliek willen maken ? Waarom is het toch altijd onmogelijk om hier iets op een normale manier te doen. De meest logische zaken weten we nog op te kloten. Het ambtenaren apparaat functioneert niet en kost veel te veel geld (vorige week hier nog in de knipselkrant een artikel over geweest), er wordt massaal water en electriciteit gejat, waardoor het andere deel zich scheel mag betalen. Nog niet al te lang geleden stond hier ook een artikel over de arbeidsmoraal, welke ver beneden alle peil is. We zijn hier liever lui dan moe.
  Kortom, het komt neer op een mentaliteitskwestie: ‘zoveel mogelijk geld binnenharken en er zo weinig mogelijk prestatie tegenover zetten’.
  Politici zijn niet anders, alleen doen zij het op veel grotere schaal. En dat heeft niets met democratie te maken. Het gaat onder het mom van democratie, maar daarmee heb je het wel gehad.

 9. Kritiek op onzin mag toch wel? Het lijkt me te makkelijk om kritiek op onze Stanley uit te leggen als gebrek aan respect.
  Stanley verwijt ook iedereen gebrek aan kennis van de geschiedenis en dat terwijl hij (zijn versie van) die geschiedenis al driehonderd keer heeft uitgelegd.

 10. Schotte en eerlijk aan zijn stemmen zijn gekomen??
  hij koopt stemmen en beloofd heel veel.
  zoals eerder gezegd veel beloven en niets geven doet iedere gek in vreugde leven.
  zodra hij weer zijn gang kan gaan met prive vliegtuigen en motor politie escorte om naar hato te gaan?
  deze figuur is corrupt tot op zijn bot.
  er zit geen eerlijk stukje in deze narcist.

 11. Joep, je doet je naam eer aan.
  In jouw ogen is de werkelijkheid ver te zoeken ik ben namelijk vrouw, geen man, met liefde voor mijn eiland en zonder politiek belang.
  In jouw ogen, zijn mensen die niet jouw mening delen dom, laag opgeleid of corrupt.
  Enfin, zeer goed dat je je betoog begint met; ik word gekozen. Gekozen, ja. Dat was mijn punt. En dat dienen we allemaal te respecteren of je het nou leuk vindt of niet.
  Misschien kun je jezelf rationaliseren en afvragen wat je hebt gedaan of kunt doen om de regels en verantwoording rondom governance op Curacao te verbeteren. En dan vanuit het democratisch orgaan, het domme volk, gezien natuurlijk. Niet via invloedrijke kringen die GS niet zo aardig vinden. Welke regels, toezicht, verantwoording, sancties moeten er zijn ONGEACHT DE BESTUURDERS om Curacao goed te besturen en haar volk te beschermen? Ik kijk uit naar je ideeen.

 12. Voor mij betekent democratie dat de bevolking de regering kiest, die zij verdient en goed acht. En niet dat de elite of invloedrijken bepalen wat goed is of dat trachten voor te schrijven. Als, of wanneer, Schotte en zijn partij eerlijke verkiezingen winnen is dat een mooi resultaat van de democratie. Dat is de macht van het volk, wat hier zo dom wordt genoemd. Hulde aan de manier waarop het bestuur wordt verkregen, en walging voor alles wat daarna gebeurt om de wil van het volk te niet te doen en Curacao in gevecht te destabiliseren. Het gaat u niet aan en doet er niet toe wat ik vind over welk programma dan ook. Daarvoor gebruik ik mijn stem.

 13. Wat meer respect voor Stanley Held. De man levert zinnige bijdragen aan dit forum.

  Ik ben het niet altijd met hem eens, zeker niet wanneer hij het opneemt voor een Brian Mariano of MFK marionet Thode, maar respecteer zijn mening en streven naar een better Curacao.

 14. Ieder dorp heeft zijn eigen gek. Ze lopen vaak vrij rond,
  Dat betekent dat iedere gek ook zijn eigen dorp heeft of kan uitzoeken.

  Stanley is een gek in vele dorpen. Maar… Stanley gaat wel met zijn tijd mee. Hij is nu een gek op weblogs en meer speciaal op KKC.

  We moeten onze KKC-gekken koesteren. Ze laten je lachen met hun onnozele reacties. Straks heeft Stanley ook nog bij de rechtbank gewerkt. Gewoon even zijn nieuwe reactie afwachten mischien doet hij dat wel in het Chinees.

 15. Held op sokken, je kunt ook een paard laten lachen. Bij de politie en reclassering gewerkt, ja als portier misschien. Je kunt nog geen fatsoenlijk, samenhangend betoog opstellen, laat staan een zin foutloos formuleren. Ben benieuwd hoeveel arrestanten op vrije voeten zijn gekomen door jou vanwege fouten in proces verbaal.

 16. Voor alle duidelijkheid Sonny, ik heb in jouw land bij de politie en Reclassering gewerkt. Die ondertoon van u had ik al door. Nogmaals u kunt samen met uw penvriend de geschiedenis goed doornemen.

 17. Ach mijn beste Sonny u straalt de racistische taal uit. Zeg wie jij bent nee he? Ontmoet mij een niet om ee vechtpartij. Zo ben ik niet.niet. ik ben blij dat ik verschillende rassen in mijn bloed heb. Van blank, nee wit. Blank is rein en schoon. Dus u kunt geen blanke zijn, tot donker. Geschiedenis moet u van houden. Toevallig ligt mij dat. Daar leert men waarom wij vandaag zo zijn. En wat wij als sameleving trachten te doen om het op te lossen. mijn stelling blijft. Ik heb moeite met racisten. Ik kan ze wel aan gelet op uw antwoordt. Ben blij dat ik van wit, bruin en geel in mijn familie heb. Trouwens de Eskimo is de voorvader van de indiaan. Ach boeit mij niet. Al was hij een voorvader. Mensen als u zal ik altijd bestrijden. U bent een gevaar voor het eiland. Feitelijk moet u een cursus volgen om te weten hoe u moet omgaan met mensen die u kleur niet heeft. Toevallig kon ik van geboorte die onderscheid maken. Als baby had ik bijna alle kleuren in de familie. U?

 18. Dat klopt Herbie, zij krijgen idd geen werk. Ze vinden het echter wel
  Misschien in eerste instantie niet op hun opleidingsniveau, maar als ze willen kunnen ze wel werken.

  Het probleem hier op het eiland is, dat een bepaalde groep per definitie niet wil werken.

 19. Dhr MFK
  Hulde voor Gerrit Schotte en de democratische inzet ????
  Tegen welke lantaarnpaal ben jij aangelopen ?
  Schotte en democratie ? Dat zijn 2 woorden die absoluut niet samen gaan. De opvatting van Schotte over democratie is meer in de trant van: ‘ik word gekozen en daarna sta ik de macht niet meer af……….of het volk dat nu wil of niet’.
  Ben je toevallig vergeten hoe meneer tekeer ging in zijn eerste dagen nadat hij premier werd ? De hele screening werd omzeild, de hele veiligheidsdienst ontmanteld en de geheimen gingen zonder pardon naar Colombia. Voorts weigerde meneer zijn ontslag in te dienen, schreeuwde zelfs over een staatsgreep toen zijn kabinet de meerdeheid in het parlement had verloren. Dat noem jij dus het democratisch gehalte van Schotte ?
  Hij zou het nog niet eens kunnen spellen als je hem zou vragen om het eens op te schrijven.
  Samen met zijn goede vriend Ivar Jasjes maakte hij Curacao tot een schande. Geen vergaderingen meer uitschrijven om op die manier te voorkomen dat het kabinet het ontslag moet indienen.
  Spijt me zeer Dhr MFK, maar in mijn ogen ben jij het voorbeeld van een laag opgeleidde burger of van iemand die het belang van zichzelf ruim voorop heeft staan i.p.v. het belang van het eiland.

 20. Dromen over een goede rechter doe ik al jaren zonder de hoop op te geven die ooit nog tegen te komen. Maar ben in die tussentijd nooit wakker geworden met de EAMevr mr Irma Lips naast me.
  Is dat zo’n akelige nachtmerrie-ervaring als de geachte brievenschrijver schijnt te willen suggereren?

 21. Als voormalig beroepscrimineel – ik ben inmiddels werkeloos – mocht ik altijd de aangiftes lezen, die op mij betrekking hadden. Ik ben veroordeeld in Nederland, Aruba, Curaçao en een paar europesche landen. Na vele honderden aangiftes weet je, je eigen geschiedenis.

  Neem daarbij in aanmerking dat mijn vader een zigeuner was; mijn moeder een bosnegerin; mijn broer een halve Eskimo en de tante van mijn bet-overgrootmoeder van Ierse afkomst was. Dan zult u begrijpen dat ik een enorme kennis heb. Ik heb van een pedofiele neef geleerd hoe je de telefoon op moet nemen, en ik sta ook in het telefoonboek onder mijn eigen naam. ?

  O ja…. wat was eigenlijk uw vraag meneer Bartje?

 22. Ik droom ook over een rechter die links stemt en een broer heeft met een bochel…uhhhh….Orlando Meulens heeft wel wat teweeg gebracht zo al bij als, niet redactie ??? 🙂

 23. @….ALLE politieke partijen de bevolking zullen misbruiken ter eigen verrijking. “…. ALLE politieke partijen, dus ook MFK !!
  Democratische inzet van G.S met z’n MFK staat gelijk aan vloeken in de kerk !!
  Of dacht je dat Reforma voor jou bedoeld was ???
  Jammer, Drs. mocht je willen YDK,….je begon zo goed 🙁

 24. Herb, wees nou eens ff stil, ga voor de spiegel zitten, kijk jezelf eens goed aan en herhaal dan nog eens wat je hierboven gezegd hebt……IQ gehalte ? Oei Oei !!! 🙂

 25. Stanley held je bent zoals ze dat zeggen: een onnozelaar.

  Mijn vraag beantwoord je niet, maar je komt weer met gebeuzel over Shell en slavernij.

  Maak een lijstje van weggesluisde rijkdom. Als voormalig werkeloos politieman moet je toch weten dat bij aangifte van diefstal of verduistering, er gevraagd wordt: wat is er dan gestolen of verduisterd? Bij gebreke van – tenminste een summiere – opgaaf van goederen, wordt je het politiebureau uitgebonjourd : dag fantast!

 26. Zou het niet aardig zijn een nieuwe premier met een enkelband te hebben, als de rechter dat in februari 2016 voor zijn misdaden voldoende vindt. Schotte is tenslotte een typetje, die Curacao met uitzonderlijkheden (ik herinner me een staatsgreep) op de wereldkaart wil zetten. Maar natuurlijk komt hij niet door de screening en natuurlijk komt hij in de gevangenis en natuurlijk mag hij zich vele jaren niet met politiek bemoeien. Dromen over een goede rechter mag toch.

 27. Interessante constatering dat delen van de lokale bevolking een laag IQ hebben danwel arm zijn. Is dat geen logische gevolg van het structureel segregeren van zwarte armen en witte rijken? Probeer maar eens op een eerlijke manier toegelaten te worden tot een Nederlandstalige basisschool. Probeer maar eens vanuit je achterstandsmilieu aan een fatsoenlijke baan te komen. Curacaoenaars discrimineren in het onderwijs, op de arbeidsmarkt EN in sociale kringen. Laten we elkaar geen mietje noemen.

  Feit is dat ZOLANG ER GEEN TOEZICHT IS OP GOVERNANCE, ALLE politieke partijen de bevolking zullen misbruiken ter eigen verrijking. Ieder met een eigen doelgroep waarvan de belangen vertegenwoordigd zullen worden, en intussen allen gericht om zo veel mogelijk pastechis te eten en uit te delen.
  At least hulde aan Gerrit Schotte en MFK voor de democratische inzet.

 28. Nog een klein stukje geschiedenis Sonny. In 1634 stond een vloot voor Curaçao. Was toen de tachtigjarige oorlog. Was oorlog Spanje tegen Nederland. Ondanks deze oorlog heeft Nederland het alleenrecht om slaven te drijven van Spanje gekocht. Ze hadden in die periode het alleen recht om dat te doen. Zij hadden toen indianen als slaaf. Nederland heeft toen de Afrikaan gehaald. De slavernij werd in 1843 afgeschaft. Alleen ons koninkrijk bleef doorgaan tot 1863. Om dat te bewerkstelligen werd aan de slavendrijvers 300 gulden per slaaf betaald. Daarnaast kregen de meesten grond op Curaçao. Die zijn vandaag de GROOT GRONDBEZITTERS. Hoe zo weggesluisd? U, zal altijd uw geschiedenis kennen van Piet Hein tot Peter Styuvesant en de oorlog in 1939 tot 1945. Maar dit telt niet raar he?

 29. Ach, ach. Nu weet dat uw eigen geschiedenis niet kent. Vergeet niet dat u de grootste slavenmarkt ter wereld had. Waar lag dat. Ja olie kwam altijd uit Venezuela. Vindt u het gek. Vanwege onze prettige politiekklimaat zijn tot vandaag aan het leveren. Het ligt juist nier bij hun. Wie had in 1916 tot de jaren tachtig onze raffinaderij? Waarom zijn ze vertrokken? Ooooh ook een asfaltzwembad heeft men achtergelaten. Deze multinational is vertrokken. Weet u waarom? De enige vraag die ik zal beantwoorden om de belasting die men niet wilde betalen. Trouwens als u de kans heeft ga naar Ghana. U zal schrikken. Ga naar Brazilië zoek het uit. Nadat u uw geschiedenis goed heb doorgelezen moet u een optelsom maken. Waar praat u over. Vraag u zelf af waarom onder druk van de VN u deze eilanden autonomie moest geven. Om u op weg te helpen lees het probleem in 1948 en daarna. U zal het dan wie weet, begrijpen. Het alleen recht om slaven te drijven had u. Hoe zo geen geld weggesluisd.

 30. .
  “Het weg sluizen van hun rijkdom naar de moederland zegt al veel. ”

  Stanley met jouw goede kennis van de geschiedenis kun jij vast wel even een optelsom maken van alle rijkdom die van Curaçao weggesluisd is. Oké er zijn een paar centen verdient aan het transport en overslag van de slaven (op zich ook geen echte goudmijn) wat bleef er over om weg te sluizen: zand en cactussen?

  Wacht met belangstelling jouw opgaaf van weggesluisde rijkdom af.
  Als je met een Shell verhaal afkomt, reken dan ook even de investering mee en van al die gezinnen die dankzij Shell geen kokosnoten meer behoefden te plukken in de omringende eilanden waar de employés vandaan kwamen en die nu roepen dat ze afstammelingen zijn van Tula. En bedenk dat al die olie niet uit Curaçao komt maar uit Venezuela. Ben benieuwd met welke onzin je af komt.

 31. U zal blijkbaar zeggen:” Daar gaat hij weer aan de toer met zijn geschiedenis”. Als u eerlijk bent moet u de eiland zijn geschiedenis onder de loep nemen. Zo ook de meeste landen in latijnsamerika. Hoe komt het dat zij een ander economische probleem en cultuur dan wij in Nederland. Het is logisch. Het weg sluizen van hun rijkdom naar de moederland zegt al veel. U vergeet dat pas in 1954 de Antillen hun zegje mochten doen. U vergeet hoe de hedendaagse olitiek tot stand is gekomen. Vandaag hebben we daar een SMOC probleem. Hoe dit onstaan? Ik vraag me telkens afwat het doel is. Het praten over wij en zij? Of hoe kan ik mijn bijdrage leveren. Er is niets mis mee als u klaagt over het wel en wee op het eiland. Wat doet u om een bijdrage te leveren. Of zit u daar voor zon zee en strand? Dan weet ik genoeg.

 32. 300 op hoeveel die hier achterblijven en geen verdere opleiding gaan volgen of die reeds voortijdig van school af zijn gegaan ?
  En hoeveel van die 300 komen er nu daadwerkelijk terug ? Heb je de artikelen niet gelezen over opgeleidde YDK die hier niet aan het werk komen (op hun niveau) omdat de pastechi’s belangrijker zijn ?
  Dus of je hebt niet op zitten letten of je bent net zo bezig als Stanley. In beide gevallen verandert het niet veel aan de werkelijkheid.
  De werkelijkheid is dat een aantal partijen (MFK, PS, FOL, MAN) bewust mikken op het niet- tot laagopgeleidde deel van de bevolking om op die manier stemmen te trekken, zodat ze door kunnen gaan met het plunderen van het eiland.
  En het verbaast mij dat jullie die partijen zo vol passie zitten te verdedigen. Want door alles te blijven ontkennen kunnen zij door gaan met hun praktijken en dankzij die praktijken zit Curacao nu alweer met een fikse schuld opgezadeld, zitten vele personen nu zonder werk naar huis (a.g.v. de afrekeningen van Schotte) en zijn er veel personen op plaatsen neergezet waar ze absoluut niet thuis horen.

 33. Oei. Oei dit is pijnlijk. M.a.w. zijn er minimaal 300 – 500 eiland bewoners met een hoge IQ. De rest van de hoge IQ bewoners blijven hier. Leuk. Oei.

  O, wacht even ik las net in de Telegraaf dst er WEER een zittende politieke figuur wat misstanden heeft uitgehaald.
  Oei, dacht even dat dit alleen op eilanden gebeurde. Of toch ook maffia in Nederland.
  Oei. Wat jammer toch.

 34. Het zegt iets over de intelligentiegehalte van de persoon die een lang betoog noodzakelijk vindt maar kant nog wal raakt. Per jaar gaan er 300 – 500 middlebare scholieren naar het buitenland om verder opgeleid te worden. Het gross gaat naar NL. Met de decentrale plaatsing kunnen de Hogescholen en Universiteiten nu zelf eisen stellen aan de kwaliteit student die zij willen aannemen. Alle scholieren worden geplaatst en gaan naar Leiden, Amsterdam, Maastricht, Erasmus Rotterdam, Radboud Nijmegen, Wageningen enz. Blijkbaar is het niveau voldoende voor het hoger beroepsonderwijs en academisch onderwijs in Nederland.

 35. @ Stanley,

  Vanwaar die gespeelde verontwaardiging. Het staat allemaal zwart op wit dat we hier op het eiland geen 150,000 Einsteins hebben wonen. In de publicaties van Bovenkerk en vele andere criminologen wordt ook melding gemaakt van het lage IQ van de criminelen en hun families.
  Maar laten we nu even eerlijk wezen, i.p.v. de lange tenen ten toon te spreiden.
  We weten dat de scholing hier ver beneden alle niveau is. We weten ook dat de minister van onderwijs recentelijk nog heeft getracht om de eisen van de examens omlaag te halen, zodat meer leerlingen zouden slagen. We weten ook dat scholing altijd een rommeltje is geweest.
  En nu komt Stanley en die gaat ons allemaal even voorhouden dat we hier te maken met zeer intelligente inwoners op dit eiland, die dus allemaal een IQ van 110 – 120 hebben ?
  Dat geloof je toch zelf niet Stanley ?
  Als iedereen hier zo slim is…………..hoe kan het dan dat ze hun ziel verkopen voor een belofte van 100 NAF bij de verkiezingen ?
  Het vreemde echter is dat jij een laag IQ ziet als een belediging, terwijl ik het gewoon zie als een vaststaand feit, niet positief en niet negatief. Het enige dat ik zou willen stellen is dat de voorlichting voor de wat minder slimme mensen onder ons ook aangepast dient te worden aan hun niveau. Helaas gaan zij massaal voor de hardste schreeuwer en daar profiteren de mafia partijen van. Zij richten zich altijd op het lager opgeleidde deel van de bevolking. Die laten zich makkelijk in het ootje nemen en bezorgen dit soort partijen de noodzakelijke zetels, zodat de ‘politici’ de tent leeg kunnen jatten.
  En dat is dus ook het geld van dat lager opgeleidde deel van de bevolking, maar die snappen dat helaas niet.

 36. Wat leuk om een eilandje op zo een laag manier af te maken. Vaak stel ik mij de vraag of jullie daar wonen. Plots lees ik de IQ en taal van een land die door jullie worden veroordeeld of beoordeeld. Wat is uw doel? Zelfs in Nederland zou u met zo een taal niet van te pas komen. Ik had gezin om u te bantwoorden. Het is vrij makkelijk om onder een schuilnaam iemand uit maken voor alles wat vies en vuil is. De volgende dag gaat u lekker naar u werk. Vraag me af hoe u deze mensen behandelt? Hoe eerlijk bent u? En wat doet u daar. U wakkert zelf een revolutie aan.

 37. .
  Ach Sander, maak je niet ongerust. Als een mand fruit voor 98% rot is, wordt het goede fruit in de mand, de 2%, vanzelf aangestoken en ook rot. Het is gewoon een kwestie van tijd. Komt dus helemaal goed. Het omgekeerde proces: dat 2% goed fruit, een mand kan veranderen in 100% goed fruit is nog nooit voorgekomen.

 38. @Herbie,

  Waarom moeten we ons telkens weer met andere landen vergelijken? Wanneer men het hier over corruptie hebben, ipv een oplossing willen we ons probleem vergelijken met wat er buiten gebeurd. Heb in armere landen gewoond en heb dus ook ergere dingen gezien. Maar wat wij hier meemaken en doen als gevolg van ons mentaliteit, ons eeuwig gezeur over wat anderen tegen ons gedaan hebben (slavernij) of doen (aanwijzing) en hoe erger degenen die ons straft zijn en hoe erger het is in andere landen, is, vergeleken met die arme landen (zuid-en midenamerika), afschrikwekkend! Typisch gedachtegang van een ambitieloos volk zonder visie, zonder kennis, maar wel vollop haat, jaloezie en een ziekelijk drang om het slechte te doen en te vereren (alsof het niks is). Zodra ik vertelde dat ik afkomstig was van een eiland, kreeg ik meteen te horen “Hijue, isla pequeño infierno grande!” En daar hebben ze, jammer genoeg, gelijk in.

 39. Waarom dan ook die enen die goed zijn over één kam scheren met de anderen? Dat slaat toch nergens op? Het zegt volgens mij meer over jouw persoon dan die van hun.

 40. @Herbie,

  laat maar, en blijf lekker geloven dat Curacao goede en eerzame journalisten heeft bij de papiamentstalige kranten/radio/tv.
  natuurlijk zullen er 1 of 2 zijn, maar het overgrote deel is besmet door de maffia met hun pastechis…

 41. Oei, Oei en foei Sander.
  Ik heb er even geen behoefte aan om voorbeelden te noemen van Duitse journalisten die het wel erg on eerzaam deden. Wel even aanhalen dat jij wilt beweren dat wij hier op Curaçao geen goede een eerzame journalisten hebben? Is jouw IQ,EQ en straat smart zo laag dat jij dat niet hebt gemerkt? Oei, Oei en foei. Je woont zeker ergens op mars of wilt gewoon weg de lokale talenten niet erkennen. Dat kan natuurlijk ook. Blind voor het goede en alleen oog voor het slechte. Wel wel.
  En om dat nou eens te bekennen en te onderkennen heb je geen IQ,EQ of street smart nodig, maar eerlijkheid en eren wie eer toekomt.

  En trouwens Amerika is ook een groot land. Zelf groter dan Duitsland. Daar moeten dan zeker zeer goede en zeer eerzame journalisten zijn. Is jouw IQ,EQ en street smart van dusdanige aard dat jij echt gelooft wat je schrijft? we zullen het meemaken.

 42. Duitsland is groot en heeft goede en eerzame journalisten in het Duits.
  datzelfde geld voor alle landen behalve de kleine landen zoals Curacao.
  waar de maffia regeert en het volk door de maffia dom gehouden wordt.
  en papiamento is een goed instrument om ze dom te houden.
  Omdat te begrijpen heb je niet zoveel IQ voor nodig, lijkt mij….

 43. Bartje, noem één land op waar dit niet gebeurt. En dat men het doet overkomen of het hier alleen en in sterke mate wordt gedaan, is onjuist.
  Noem een voorbeeld, men wilt in Nederland wat aanschaffen en neemt de recensies door. Men gelooft deze recensies en gaat over tot aankoop. Echter wordt men belazerd tot en met. Staat in de Telegraaf van vandaag.
  De bevolking uit de “bananenrepubliek” die gaan bij elkaar langs en worden geïnformeerd.

 44. Beste Sander,
  “de dombo”s lezen geen andere talen”. Dan geldt dit ook voor Duitsland. Immers In Deutschland spricht man auch nur Deutsch.
  Indien een land alleen één talig is volgens jou de bevolking dom? Vertel dat niet te hardop wanneer je in de USA bent.

 45. @ Sander. Dat was MAN ja, om Frank Martinus (die zelf bijna altijd in het NL schreef) de kans te geven zijn Papiamantstalige Kolegio Erasmo te openen. MAN minister Veeris verklaarde nog dat de NA 3-talig zijn (NL, P en E).

 46. de papiamentstalige kranten en de tv worden gesponserd door de maffia!!!
  ook veel zenders op de radio zitten in het complot.
  de dombo”s lezen geen andere talen en verstaan ze half, dus vul maar in…
  het papaimentstalige complot om de scholen in de locale taal te laten onderwijzen…
  De MAN schijnt dit ooit aangezwengeld te hebben.
  Daar plukken de maffia partijen nu de vruchten van.

 47. Duidelijk is Herb, dat je je hier beter thuis voelt dan in NL..dat behoeft geen betoog.
  Echter als je stelt: ” Wordt het Nederlands volk niet met gelijke maten voor de gek gehouden door de VVD, PvdA, D66 enzovoorts?” geef je in mijn ogen impliciet toe, dat Joep met zijn opmerking gelijk heeft !! 🙂

 48. Waarom “shared” de heer Meulens zelf dit verhaal niet door het te vertalen in en naar de papiamens-talige kranten als ‘ingezonden stuk’ te sturen. Zo wordt tenminste een beginnetje gemaakt met koers verandering. Ben benieuwd of Ultimo Notisia het plaatst.

 49. Beste Joep Meloen, volgens mij heb jij ook last van street smart. Als ik jouw betoog zo lees komt er gelijk een vraag bij mij op.
  Wordt het Nederlands volk niet met gelijke maten voor de gek gehouden door de VVD, PvdA, D66 enzovoorts? Of is het omdat het niet opvalt, dat het lijkt alsof het allemaal eerlijk gaat? Of kan het zijn omdat de IQ van de politiek boven de 100 is en daardoor de bevolking op een zeer genieperige wijze om de tuin kan leiden zonder dat de bevolking dat in de gaten heeft?
  Indien je niet bezig bent met je hoofd in het zand te steken, dan zal je wel gemerkt hebben dat de bevolking in Nederland misschien wel erger voor de gek gehouden wordt dan hier.
  Ik heb daar meer dan 10 jaar gewoond en ben heel blij terug te zijn.

 50. Herbie,

  Er is een verschil tussen IQ, EQ en street-smart. Wellicht dat je dit ooit gaat begrijpen.
  Veel mensen op dit eiland zijn street-smart, maar hun IQ ligt ergens rond de 70 a 80, hun EQ flink wat hoger. Zij zijn de doelgroep van de MFK. Ze zijn niet in staat om de consequenties van hun gedrag in te zien, snappen ook niet dat C na A en B geheel logisch is en zij zijn degenen die zich laten leiden door de prietpraat van de MFK. Beloof ze 100 NAF en ze verkopen hun ziel. Kun je kwaad over worden, maar het maakt de waarheid niet minder waar.
  Reeds decennia lang leven partijen als FOL, MFK, MAN, PS en ga zo maar door van het onbenul van deze groep inwoners. En ja, die partijen lachen zich werkelijk een slag in de rondte. Als je kwaad wilt zijn, wees dan kwaad op deze partijen, want zij zijn de echte landverraders. Zij misbruiken de bewoners van dit eiland voor hun eigen gewin.
  En die bewoners die op hen stemmen ?
  Ach, die zullen het nooit doorhebben, voor dat begrip ontbreekt de intelligentie. Kun je ze niet kwalijk nemen, maar iemand zou hen moeten beschermen tegen zichzelf.

 51. Nee Dikke Deur, geen zere been. Maar een gegeven feit. Echter is dit meestal het antwoord van een “slimme” op het moment dat deze klem gezet is. 🙂

 52. Als de andere politieke partijen geen coalitie ( zie NL Wilders) met Gerrit de Raaf “MFK” ( REFORMA) aangaan heeft hij geen kans om aan de macht te komen en zijn REFORMA er doorheen te jassen, zodat hij de totale macht samen met de maffia voor jaren in handen krijgt, hier kan je gif op in nemen als hij de kans krijgt. Maar buiten de man (2 zetels) om zal de PS (als zij nog zetels halen, ik denk toch nog 2) wel weer aansluiten, in een coalitie MFK 7 zetels/MAN 2 zetels/PS 2 zetels = 11 zetels. Ik zie ook geen voordeel de partij van Jasjes die verkoopt zijn zetel zeker aan Gerrit de Raaf voor een habbekrats, als hij maar op het pluis zit met zijn dikke reet, en zijn vrouw maar een verzonnen baantje krijgt met een salaris van plusminus Naf 30.000,00 in de maand.

 53. Wat is de definitie van “slim”. Is dat het hebben van een IQ van 100 en hoger?
  Jouw “slimmere helft” hoeft niet lijdzaam toe te kijken. Zij hebben op zich al veel te lijden. Zij maken zich zoveel zorgen dat zij een onrustig leven lijden. Terwijl de “definitie dommer” helft juist zorgeloos door het leven gaan. Bekommeren zich nergens om. Hebben geen last van geld verspilling door anderen, want dat hebben ze toch niet. En het zal hun een worst wezen wat de wereld van hun denkt. Zij hebben geen last van het doen laten overkomen alsof ze alles voor elkaar hebben. Zij bouwen hun huizen gezamenlijk, stukje bij beetje en hypotheek vrij. De “slimmen” laten hun huizen door anderen zo snel mogelijk bouwen en met een hypotheek waar je “U” tegen zeg. En ga zo maar door.
  M.a.w. wie is dan in dit geval de “slimme”?

 54. Herbie, bij een gemiddeld IQ van 100 is de helft van de mensen per definitie dommer dan dat. Waar ze ook wonen. De slimmere helft moet lijdzaam toekijken.

 55. Wat is dat een “slimme” opmerking. Typisch voor iemand die niet op het eiland woont.
  Mensen die anderen oerdom noemen, zijn meestal mensen zie zelf niet alles op een rijtje hebben en parasiteren en de “slimme” uithangen door anderen oerdom te noemen.
  Dat men hier niet geïnteresseerd is i de politie en dat et hun niks kan schelen, maakt hen niet oerdom maar des geïnteresseerd. Dat anderen daarvan misbruik maken maakt hen nog steeds niet oerdom.
  Wacht maar tot Europa helemaal is volgelopen met de vluchtelingen en je ze het land niet meer uitkrijg en dat zij in de regering gaan zitten en hun normen en waarden implementeren. Moet je zien hun snel je weer hier in jouw bananenrepubliek komt wonen. We zullen het meemaken.

 56. In de bananenrepubliek waarin we leven sluit ik het niet uit.

  Laten we reeel zijn, een groot deel van de bevolking is oerdom (type Ramsay Soemanta), een groot deel van de bevolking is corrupt (type Stella van Rijn), een groot deel van de bevolking is beiden.

  Schotte en de MFK parasiteren hier op.

  Daarbij blijven intelligente en beschaafde mensen zoals ik als kleine minderheid achter.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -