31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Columbus blijft bouwen aan netwerk

HomeNieuwsColumbus blijft bouwen aan netwerk

 

PORT OF SPAIN/WILLEMSTAD — Columbus Networks, een van de takken van Columbus waar ook kabel-tv- en internetprovider Flow onder valt, zal doorgaan met het bouwen aan het netwerk, ook middels overnames. Zo zegt John Reid, communications president en chief operating officer tijdens een presentatie van nieuwe diensten in Trinidad.

Columbus is sinds 2005 bezig met het bouwen aan een pan-Caribisch communicatienetwerk. Het netwerk biedt geavanceerde, hoge snelheid-breedbandcapaciteit aan telecommunicatiebedrijven en internetproviders in 22 landen in de regio.

Dochteronderneming Flow is naast Curaçao actief op Trinidad, Jamaica en Grenada. De andere merken zijn Columbus Networks en Columbus Business Solutions.

Columbus is inmiddels marktleider geworden in de regio voor het leveren van breedbandcapaciteit aan internetproviders en de consumentenmarkt. 70 procent Een van de dingen waar het bedrijf aan blijft werken, is het glasvezelkabelnetwerk dat toegang biedt tot consumenten in belangrijke stedelijke markten in de gebieden waar Columbus opereert, waaronder Colombia, Guatemala, Costa Rica, Honduras en Puerto Rico.

Reid: “We bezitten ook wat wordt gezien als het meest geavanceerde zeekabelnetwerk in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Columbus Networks staat bekend als de carrier’s carrier (telecomaanbieder die bandbreedte op het eigen netwerk verkoopt aan andere telecomaanbieders, die het weer aan gebruikers aanbieden, red.). De meeste grote telecommunicatiebedrijven in de regio gebruiken ons onderzeese netwerk, dat momenteel 70 procent van al het regionaal internetverkeer verzorgt. Ons netwerk staat ook in directe verbinding met de top 40 van contentaanbieders, waaronder Google, Yahoo, Facebook, YouTube, VeriSign en MSN.”

Er is tot nu toe meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in het glasvezelkabelnetwerk, dat de vier regionale datacentra verbindt met netwerkoperatiecentra. En de maximale capaciteit is nog lang niet bereikt. Er is volgens Reid op het huidige regionale netwerk zelfs capaciteit genoeg om 20 keer zoveel te gebruiken als nu het geval is.

Datacentrum Curaçao

Gebruikmakend van ons datacentrum in het E-Commerce Park op Curaçao, zijn we in staat om server replicatie (delen of kopiëren van bestanden en/of databases, red.), virtualisatie (creëren van een virtuele versie van bijvoorbeeld een platform of systeem, red.), data-archivering en IToplossingen beheer aan te bieden in elk land dat ons netwerk beslaat”, houdt Reid zijn publiek in Trinidad voor.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties