31 C
Willemstad
• zondag 23 juni 2024

CC | Osepa criticizes Parliament’s handling of same-sex marriage initiative bill

WILLEMSTAD - Sheldry Osepa, a Member of Parliament representing the PNP party, has voiced strong criticism regarding the handling of an initiative bill proposed by fellow parliamentarian...

DH | Grisha discusses product enhancement with SHTA

PHILIPSBURG--Minister of Tourism, Economic Affairs, Transport and Telecommunication, Grisha Heyliger-Marten met with the Executive Board of St. Maarten Hospitality and Trade Association (SHTA) on Friday, June 14. During...

AntilliaansDagblad | Op weg naar een gelijkwaardig zorgniveau

Zorgkosten BES aanzienlijk lager dan in Nederland Den Haag - Het streven voor de komende jaren is om in Caribisch Nederland (CN) een zorgniveau te bereiken dat ‘gelijkwaardig’...

AntilliaansDagblad | Opvolger CAft benoemd

Oranjestad - Marion Agunbero wordt het nieuwe Arubaanse lid van het College Aruba financieel toezicht (CAft). De regering heeft dit gisteren bekendgemaakt. Zijn benoeming gaat in op 1...

AntilliaansDagblad | ‘Geen indicaties voor wegsluizen van gelden’

Curator JetAir reageert op speculaties Willemstad - De speculaties dat er ‘door het bestuur of door bij JetAir betrokken personen’ gelden zouden zijn weggesluisd, terwijl de airline sinds...

AntilliaansDagblad | ‘Meer aandacht voor grote schulden’

Ondernemers niet kapotmaken, maar ze moeten wel hun belastingen betalen Willemstad - De ondernemers van Curaçao zorgen voor het overgrote deel van de belastingopbrengsten en ‘het is zeker...
- Advertisement -spot_img

Codeshare agreement Surinam Airways en Insel Air

HomeNieuwsCodeshare agreement Surinam Airways en Insel Air

WILLEMSTAD — De luchtvaartmaatschappijen Surinam Airways (SLM) en Insel Air zijn een partnerschap aangegaan door een zogenoemde ‘codeshare’- overeenkomst te sluiten, waardoor passagiers meer bestemmingen wordt aangeboden. De samenwerking gaat op 18 november in. Dat laat Insel Air weten.

De overeenkomst werd al in juli ondertekend door ceo van Surinam Airways Ewald Henshuys en ceo van Insel Air Albert Kluyver.

 “De samenwerking biedt aan de passagiers een grotere keuze door een grote toename van de frequenties tussen de verschillende bestemmingen. Tevens kunnen onze passagiers profiteren van de voordelen die deze samenwerking biedt omdat op afzienbare termijn het aantal gezamenlijke bestemmingen verder uitgebreid zal worden”

, aldus Henshuys.

“Door de samenwerking ontstaat de mogelijkheid om negen maal per week naar Curaçao, Miami of de meer dan twintig gezamenlijke bestemmingen in de regio te reizen. Verder draagt de overeenkomst er zorg voor dat een passagier van Insel Air die door Surinam Airways wordt vervoerd dezelfde rechten en bescherming geniet als bij Insel Air en omgekeerd. Door deze samenwerking heeft de passagier veel meer bescherming in geval van vertragingen of andere problemen omdat de verantwoordelijkheid voor de passagier automatisch wordt gegarandeerd.”

Samenwerking
Sinds augustus 2007 bestaat er al een samenwerking tussen Surinam Airways en Insel Air ‘die goede resultaten heeft geboekt’.
Op basis hiervan is besloten de samenwerking uit te breiden.
De codeshare-overeenkomst was mogelijk omdat beide maatschappijen ‘IOSA-gecertificeerd’ zijn.

Dit betekent dat ze de certificering van de IATA ‘Operational Safety Audit’ met goed gevolg hebben doorlopen. Zonder de IOSA-certificering is een codeshare of zelfs een interline agreement in de huidige internationale luchtvaartwereld bijna niet meer mogelijk, vanwege de strenge eisen die IOSA hanteert ten opzichte van klantvriendelijkheid, vliegveiligheid, opleidingen en bedrijfsvoering.
Kluyver geeft aan dat de overeenkomst een belangrijke stap voorwaarts is voor Insel Air.

“Er is de afgelopen jaren bewust gewerkt naar een maatschappij die een volwaardige rol heeft in de internationale luchtvaart. Het beleid van Insel Air is er daarom altijd op gericht geweest om aan de hoogst geldende internationale eisen binnen de industrie te voldoen en daarin zijn we ruim geslaagd. Deze nieuwe samenwerking is daar een gevolg van en we zijn ervan overtuigd dat het een succes zal zijn.”

 DAE

Eerder deze maand werd bekend dat DAE ook uit is op een samenwerking met Surinam Airways in de vorm van een flexibele interline agreement. Daarvoor heeft een delegatie van DAE onlangs een bezoek gebracht aan Paramaribo. DAE start op 19 november met een dagelijkse verbinding tussen Curaçao en Paramaribo.

 

Eerder deze maand werd bekend dat DAE ook uit is op een samenwerking met Surinam Airways in de vorm van een flexibele interline agreement. Daarvoor heeft een delegatie van DAE onlangs een bezoek gebracht aan Paramaribo. DAE start op 19 november met een dagelijkse verbinding tussen Curaçao en Paramaribo.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties