31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 13:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Cocaïne nu duurder geworden

International Narcotics Control Strategy Report’ oordeelt positief over 2013

drugs_cocaine_koetaiWillemstad – Oordeelde de Department of State van de Verenigde Staten (VS) in 2013, naar aanleiding van onderzoek in 2012, nog dat de prijs van cocaïne op Curaçao gedaald is vanwege het minder goed functioneren van het Korps Politie Curaçao (KPC), in het laatste rapport dat onlangs verschenen is, komt juist naar voren dat de prijs weer is gestegen.

Dit is gebaseerd op onderzoek in 2013.

Reden: ,,Curaçao heeft steevast de effectiviteit en de efficiency in de aanpak van de binnenlandse drugsgerelateerde criminaliteit, geweld en corruptie verbeterd. In augustus 2013 heeft het KPC een nieuwe korpschef aangesteld, dat heeft bijgedragen aan beter leiderschap en stabiliteit binnen het korps. Dit heeft op haar beurt weer geresulteerd in successen binnen de narcotica-afdeling van het KPC”

- Advertentie -

, zo staat in het laatste ‘International Narcotics Control Strategy Report’.
Eerder deed deze krant verslag van de lage cocaïneprijs, maar zoals nu blijkt is deze dus weer gestegen. In het laatste rapport staat:

,,De prijs per kilo cocaïne op de lokale zwarte markt is toegenomen vanwege het grotere succes van de aanpak van drugscriminaliteit op Curaçao.”

In de rapportage wordt ook verslag gedaan van Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden. Het Korps Politie Aruba (KPA) heeft een succesvolle afdeling voor de georganiseerde misdaad en heeft een regionale voortrekkersrol in de aanpak van drugssmokkel en internationale criminele organisaties. Aruba wisselt ook veel (geheime) informatie (‘intelligence’) uit met regionale justitiële instellingen.
Met betrekking tot Sint Maarten concludeert het Department of State dat het eiland steeds meer een basis is voor operaties van drugshandelsorganisaties uit Colombia en de Dominicaanse Republiek. Dit gebeurt omdat er te weinig justitiële controle is op Sint Maarten.

,,Toch is de regionale justitiële samenwerking versterkt, waarbij drugsbendes die honderden kilo’s cocaïne verhandelden met Europa en de VS zijn opgepakt. Hiervoor was de samenwerking nodig met het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de Franse, Nederlandse, Engelse en Amerikaanse autoriteiten”, zo doet de rapportage verslag.

Over het algemeen oordelen de Amerikanen in het rapport dat er een uitstekende samenwerking is tussen de kustwachten van de VS en de Nederlands-Caribische kustwacht en marine.
Hiermee is 5.540 kilo cocaïne en 1.640 kilo marihuana in beslag genomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -