30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Coalitievergadering uitgesteld

HomeMediaCoalitievergadering uitgesteld

Knipselkrant CuraçaoWILLEMSTAD — De vergadering van de vier leiders van de coalitie die vanochtend had moeten plaatsvinden, is uitgesteld tot donderdag. Dat hebben de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran besloten.

Advertentie

Tijdens deze bijeenkomst hadden de vier leiders moeten praten over de impasse die binnen de coalitie is ontstaan naar aanleiding van de voordracht van een nieuwe directeur voor overheids-nv Refinería di Kòrsou (RdK).
Aanleiding voor het niet doorgaan van de coalitievergadering is de afwezigheid van PNPleider Humphrey Davelaar, die zich in het buitenland bevindt.
In een brief aan de Staten van afgelopen vrijdag gaf Davelaar aan dat hij tussen 15 en 20 februari uitlandig zou zijn.
Het is de bedoeling dat het overleg tussen de coalitieleiders nu donderdag plaatsvindt. Het tijdstip is nog niet vastgesteld.
Op dit moment vind er een informeel overleg plaats tussen vertegenwoordigers van de twee grootste regeringspartijen PS en Pais om te proberen de ontstane impasse tussen de twee partijen uit te praten.
De PS is voorstander van de voordracht Jose van den Wall Arneman.
Een meerderheid in de Raad van Ministers (RvM) heeft zich achter deze voordracht geschaard.
Maar Pais wijst erop dat deze kandidaat, die in het verleden lid was van het bestuur van PS, niet als de beste uit de assessment is gekomen.
Pais stelt voorstander te zijn van de beste man op de juiste plaats.
In de afgelopen dagen is er sprake van behoorlijk wat politieke stellingname in deze zaak.
Sinds gisteren zijn PS en Pais in gesprek. ‘On the record’ wenst niemand van de coalitie over deze zaak uitspraken te doen.
Maar tot nu toe lijkt men achter de schermen toch optimistisch te zijn over een goede afloop.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties