31 C
Willemstad
• vrijdag 21 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Coalitie: ‘Go’ voor Sehos

HomeNieuwsGezondheidCoalitie: ‘Go’ voor Sehos

Amstel-terrein definitief geen optie voor nieuwe ziekenhuis

Willemstad – In het coalitieoverleg hebben de partijleiders besloten dat de bouw van het nieuwe ziekenhuis definitief niet doorgaat op het voormalige Amstel-terrein en is er wat de partijen betreft gekozen voor het terrein van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).

Dit wordt bevestigd door Alex Rosaria van de politieke partij PAIS.

,,De Raad van Ministers heeft de beslissing aan de partijleiders overgelaten, omdat het voornamelijk om een politiek besluit gaat”

, aldus Rosaria.
Hij legt uit dat er aan de Sehos-bouw wel voorwaarden verbonden zijn.
Zo moet er een vrijwaring zijn, waarbij het Sehos verantwoordelijk gesteld wordt voor mogelijke schade en niet de overheid.
Verder zal een commissie ingesteld moeten worden die de bouw moet begeleiden en is bedongen dat de tarieven niet te veel omhoog gaan.
Rosaria legt uit dat de regering nu twee besluiten moet nemen.

,,Ten eerste moet het Amstel-traject afgezegd worden.
De regering is nu bezig met het inwinnen van advies over mogelijke schadeclaims.
Het gaat om een second opinion op het eerder opgestelde advies van Norberto Ribeiro, sectordirecteur Algemene Zaken.
Het andere besluit moet nu officieel door de ministerraad genomen worden over het aanvangen met nieuwbouw op het Sehos-terrein.”

Morgen is op verzoek van oppositiepartij MFK Usona – de trekker van het voormalige project Nos Hospital Nobo (NHN) – uitgenodigd in de centrale commissievergadering om over de ontwikkelingen te spreken.
De gezamenlijke organisaties in Otrobanda – Federashon Otrobanda, Plataforma Otrobanda en Sosiedat Komersiantenan Otrobanda (SKO) – stellen dat de bouw over 4 maanden na een definitieve beslissing kan beginnen.

,,Het nieuwe gedeelte wordt gebouwd, er wordt verhuisd van het oude naar het nieuwe; wat overblijft van het oude wordt gesloopt om ruimte te maken voor het volgende nieuwe gedeelte. Nieuw en oud functioneren samen zonder onderbreking van medische behandeling”

, zo schrijven de organisaties.

Om het medisch niveau in het oude gedeelte te verbeteren en om de patiënt ongemak te besparen tijdens de bouw, worden deuren en ramen hermetisch met glas afgesloten en het geheel kunstmatig gekoeld, zo stellen zij.

,,Dit alles gebeurt zonder te wachten op extra infrastructuur ten koste van 49 miljoen, zoals dit bij Amstel het geval is.”

Belangrijk punt vinden de organisaties ook dat het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP) niet gewijzigd hoeft te worden.
De werkzaamheden leveren de bouwsector 260 banen op.
De koepelorganisatie:

,,Het bedrag dat de overheid heeft begroot voor de bouw van het ziekenhuis, kan aangewend worden voor andere grote projecten zoals een centraal gebouw voor 1.400 ambtenaren, bijvoorbeeld op het Amstel-terrein.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties