26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 00:14

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron CMB goed voor 1/3 winst MCB

CMB goed voor 1/3 winst MCB

mcbWillemstad – Caribbean Mercantile Bank (CMB), dochtermaatschappij op Aruba van de Maduro & Curiel’s Bank Groep op Curaçao, heeft in 2013 een netto winst van 55,5 miljoen florin gerealiseerd.

Advertentie

Daarmee is Aruba goed voor ruim een derde van de totale groepswinst die vorig jaar 146,6 miljoen gulden bedroeg.
De CMB wordt geleid door directeur Javier Wolter. President-directeur Lionel ‘Chicu’ Capriles en directeur Michael de Sola van MCB in Willemstad waren deze week op Aruba bij de vergadering van de Raad van Commissarissen (RvC) in verband met goedkeuring van de cijfers.
Binnenkort volgt de publicatie van de resultaten behaald door Windward Islands Bank (WIB), de dochteronderneming van MCB op Sint Maarten voor de drie Bovenwinden.
De MCB Groep bestaat uit vijftien bedrijven die lokaal en internationaal actief zijn vanaf Curaçao (waar het hoofdkantoor staat), Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba met alles bij elkaar 1.494 personeelsleden.
CMB neemt daarvan vier bedrijven voor zijn rekening, waar 291 werknemers in dienst zijn verdeeld over zes filialen.
Het balanstotaal van CMB groeide met 8,55 procent van 1.433,8 miljoen naar 1.556,3 miljoen florin.
Hieruit blijkt dat Aruba harder groeide dan de rest, want van de MCB Groep stegen de totale activa vorig jaar met 137 miljoen gulden; slechts 2 procent, aldus de directie eerder deze maand, mede door het afstoten van het minderheidsbelang in Royal & Sun Alliance (Antilles).
Het balanstotaal van de Groep kwam uit op 6.180,3 miljoen (bijna 6,2 miljard).
Het enige wat bij CMB in 2013 geen groei vertoonde, was het totaalbedrag aan spaargelden en deposito’s van klanten; hier was sprake van een afname met 6,5 procent (van 1.191,5 tot 1.114 miljoen florin).
Alles bij elkaar beheert de MCB groep 5.210 miljoen aan spaartegoeden en termijndeposito’s van cliënten.
Omgekeerd vertoonde de leningenportefeuille van het Arubaanse CMB wel een forse toename: namelijk 11,8 procent.
Per ultimo 2013 stond er 1.036,7 miljoen aan verstrekte leningen tegen 927,1 miljoen twaalf maanden eerder.
Meer dan één miljard dus, waarmee CMB op Aruba een vierde heeft van de vier miljard (4.039 miljoen) die de MCB Groep aan verstrekte leningen heeft uitstaan.
Dan het financieel resultaat: de netto winst na belastingen van CMB is gestegen van 49,3 miljoen (over 2012) naar 55,5 miljoen (over 2013).
Een groei van 12,6 procent.
Dit werd behaald over een toegenomen totaal eigen vermogen van 160 miljoen (ultimo 2012) naar 208,8 miljoen (per 31 december 2013).
Een sterke kapitalisatie van CMB en MCB Groep vinden de leiding en aandeelhouders belangrijk om kracht en vertrouwen uit te stralen, zodat de gemeenschap en cliënten ook in de toekomst op de bankgroep – waar The Bank of Nova Scotia uit Canada een belangrijk deel van uitmaakt – kunnen bouwen.
De CMB betaalt over 2013 zo- ’n 19,8 miljoen florin aan winstbelasting.
Samen met loonbelasting en buitenlandse deviezenbelasting is de totale bijdrage aan het Land Aruba ruim 38 miljoen.
CMB heeft vorig jaar zo’n 750.000 florin aan goede doelen en sponsoring op Aruba besteed.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties