27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 10:09

Laatste reacties

- Advertentie -

CMB goed voor 1/3 winst MCB

mcbWillemstad – Caribbean Mercantile Bank (CMB), dochtermaatschappij op Aruba van de Maduro & Curiel’s Bank Groep op Curaçao, heeft in 2013 een netto winst van 55,5 miljoen florin gerealiseerd.

Advertentie

- Advertentie -

Daarmee is Aruba goed voor ruim een derde van de totale groepswinst die vorig jaar 146,6 miljoen gulden bedroeg.
De CMB wordt geleid door directeur Javier Wolter. President-directeur Lionel ‘Chicu’ Capriles en directeur Michael de Sola van MCB in Willemstad waren deze week op Aruba bij de vergadering van de Raad van Commissarissen (RvC) in verband met goedkeuring van de cijfers.
Binnenkort volgt de publicatie van de resultaten behaald door Windward Islands Bank (WIB), de dochteronderneming van MCB op Sint Maarten voor de drie Bovenwinden.
De MCB Groep bestaat uit vijftien bedrijven die lokaal en internationaal actief zijn vanaf Curaçao (waar het hoofdkantoor staat), Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba met alles bij elkaar 1.494 personeelsleden.
CMB neemt daarvan vier bedrijven voor zijn rekening, waar 291 werknemers in dienst zijn verdeeld over zes filialen.
Het balanstotaal van CMB groeide met 8,55 procent van 1.433,8 miljoen naar 1.556,3 miljoen florin.
Hieruit blijkt dat Aruba harder groeide dan de rest, want van de MCB Groep stegen de totale activa vorig jaar met 137 miljoen gulden; slechts 2 procent, aldus de directie eerder deze maand, mede door het afstoten van het minderheidsbelang in Royal & Sun Alliance (Antilles).
Het balanstotaal van de Groep kwam uit op 6.180,3 miljoen (bijna 6,2 miljard).
Het enige wat bij CMB in 2013 geen groei vertoonde, was het totaalbedrag aan spaargelden en deposito’s van klanten; hier was sprake van een afname met 6,5 procent (van 1.191,5 tot 1.114 miljoen florin).
Alles bij elkaar beheert de MCB groep 5.210 miljoen aan spaartegoeden en termijndeposito’s van cliënten.
Omgekeerd vertoonde de leningenportefeuille van het Arubaanse CMB wel een forse toename: namelijk 11,8 procent.
Per ultimo 2013 stond er 1.036,7 miljoen aan verstrekte leningen tegen 927,1 miljoen twaalf maanden eerder.
Meer dan één miljard dus, waarmee CMB op Aruba een vierde heeft van de vier miljard (4.039 miljoen) die de MCB Groep aan verstrekte leningen heeft uitstaan.
Dan het financieel resultaat: de netto winst na belastingen van CMB is gestegen van 49,3 miljoen (over 2012) naar 55,5 miljoen (over 2013).
Een groei van 12,6 procent.
Dit werd behaald over een toegenomen totaal eigen vermogen van 160 miljoen (ultimo 2012) naar 208,8 miljoen (per 31 december 2013).
Een sterke kapitalisatie van CMB en MCB Groep vinden de leiding en aandeelhouders belangrijk om kracht en vertrouwen uit te stralen, zodat de gemeenschap en cliënten ook in de toekomst op de bankgroep – waar The Bank of Nova Scotia uit Canada een belangrijk deel van uitmaakt – kunnen bouwen.
De CMB betaalt over 2013 zo- ’n 19,8 miljoen florin aan winstbelasting.
Samen met loonbelasting en buitenlandse deviezenbelasting is de totale bijdrage aan het Land Aruba ruim 38 miljoen.
CMB heeft vorig jaar zo’n 750.000 florin aan goede doelen en sponsoring op Aruba besteed.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Vandaag begint onderhoud Julianabrug

Persbureau Curacao Willemstad – Vandaag beginnen er onderhoudswerkzaamheden aan de Julianabrug. De leuningen van de brug worden onderhanden genomen. Dat gaat ongeveer een maand duren. Er wordt begonnen aan...

PBC | Coronadoden bijgesteld naar 125, twee meer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal coronadoden is vlak voor het weekend bijgesteld van 123 naar 125. Twee mensen uit een verzorgingstehuis overleden in april aan corona, maar...

AD | Bazoer peinst niet over overstap naar nationale ploeg Curaçao

Lex Lammers | Algemeen Dagblad Riechedly Bazoer heeft Guus Hiddink en Patrick Kluivert tot de orde geroepen. De Vitessenaar peinst niet over een overstap naar het nationale team...

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -