30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:43

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCleopa wil SER betrekken bij nationale dialoog

Cleopa wil SER betrekken bij nationale dialoog

WILLEMSTAD — Onafhankelijk parlementariër en nieuw Pais-lid Eugène Cleopa stelt voor dat de Staten de Sociaal Economische Raad (SER) benaderen met het verzoek om een nationale dialoog op te zetten met betrekking tot de basisverzekering ziektekosten (bvz) en de introductie van een nieuwe pensioenregeling op Curaçao. Volgens Cleopa kunnen de Staten aan de hand van die dialoog een beslissing nemen, die door het volk wordt gedragen.

In een persbericht staat Cleopa stil bij de discussies die in de afgelopen maanden zijn gevoerd rondom de invoering van de bvz en de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd op Curaçao. Volgens het Statenlid gaat het hierbij om twee zaken, die zeer belangrijk zijn voor de zorg en het inkomen van alle personen op het eiland.

Het gaat hierbij om ontwikkelingen die het welzijn van ons volk zullen bepalen.
De overheid heeft er onder meer voor gekozen om de gevolgen van deze twee projecten aan te wenden om een bijdrage te leveren aan de sanering van de begroting.
Het is duidelijk dat de keuzes van de overheid onze gemeenschap voor een grote uitdaging of zelfs voor een groot conflict hebben geplaatst.”

Gezien de discussie in de samenleving is het volgens Cleopa van belang dat er, vóór de introductie van de aangekondigde maatregelen, een diepgaand en gestructureerd overleg met alle sectoren in de maatschappij plaatsvindt.
Die dialoog moet als doel hebben om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.
De overlegstructuur die hiervoor moet worden gebruikt, moet volgens Cleopa gebaseerd zijn op de democratische overlegstructuur die door het United Nations Development Programme (UNDP) veelvuldig wordt gebruikt.
Op Curaçao moeten de bestaande democratische instituten, zoals de Staten, Raad van Advies en de SER, elkaar gaan complementeren, aldus het Statenlid.
In de SER zitten vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties, maar het Statenlid wijst erop dat ook tal van sectoren niet in dit adviesorgaan vertegenwoordigd zijn. Cleopa stelt voor dat de Staten de SER benaderen om de door hem voorgestelde dialoog op te zetten, zodat ook andere sectoren die in het platform zitten gehoord kunnen worden.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties