26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

Cleopa (Pais) wil oplossing voor chauffeurs ministers

HomeMediaCleopa (Pais) wil oplossing voor chauffeurs ministers

Eugene CleopaWILLEMSTAD — Pais-Statenlid Eugène Cleopa doet een verzoek aan minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) om een oplossing te vinden voor de chauffeurs van de Raad van Ministers (RvM), die op dit moment niet in staat worden gesteld om hun werk te doen.

Advertentie

In de brief aan Van der Horst staat Cleopa stil bij de problematiek waar de chauffeurs op dit moment mee geconfronteerd worden.
Ze zijn ooit door de overheid in dienst genomen, worden uitbetaald, maar op dit moment krijgen ze geen opdrachten waarvoor ze in dienst zijn genomen, namelijk het rondrijden van ministers.

Als mens zijn wij niet gemaakt om werkloos te blijven zitten. Het gaat hier om een zeer frustrerende situatie voor de betrokken werknemers. Wat iemand’s functie ook mag zijn, eenieder moet met respect behandeld worden en in zijn waarde worden gelaten.”

Cleopa wijst erop dat werknemers die willen werken ook de kans hiertoe moeten krijgen.
Het kan niet zo zijn dat werknemers naar hun werk gaan en dan niets te doen hebben. Dat is niet wenselijk, aldus het Statenlid van Pais.
De situatie waarin de chauffeurs zitten was voor Cleopa aanleiding om in de pen te klimmen en een serie vragen aan minister Van der Horst te stellen.
Zo wil Cleopa weten hoeveel chauffeurs de ministers tot hun beschikking hebben, wanneer deze in dienst zijn genomen, wat hun specifieke taak is en aan welke criteria zij moeten voldoen om als chauffeur van de ministers op te kunnen treden.
Verder wil het Pais-lid ook weten of het klopt dat een aantal van de bewuste chauffeurs overtollig is geworden en hoeveel van hen als zodanig worden ingezet.
Terwijl hij eveneens van de minister wil weten of er een plan op tafel ligt om de chauffeurs voor wie op dit moment geen werk is, te laten om- of bijscholen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties