27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Chaos op spoor en weg door storm

storm-NL-28-10-2013-2Het treinverkeer in het westen van Nederland ondervindt maandagmorgen veel hinder door de storm die over het land raast.
Dat melden de NS en Prorail.
Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal is volledig stilgelegd door alle problemen op het spoor rondom Amsterdam. Ook ten noorden van Zwolle is al het

Advertentie

- Advertentie -

treinverkeer gestaakt.
Op de trajecten Amsterdam Sloterdijk-Schiphol, Zaandam-Uitgeest, Alkmaar-Hoorn, Ede-Wageningen-Arnhem, Meppel-Leeuwarden, Weesp-Almere, Leiden-Haarlem en Leiden-Schiphol is door bomen of andere voorwerpen op het spoor geen treinverkeer mogelijk.
Tussen Schiedam en Delft kunnen ook geen treinen rijden omdat de bovenleiding beschadigd raakte door een omgevallen boom. Op dat traject staat bij Delft een trein stil op een spoorbrug, omdat de stroom is uitgevallen. Reizigers zijn overgestapt in een andere trein.
De treinen van de NS rijden maandag een aangepaste dienstregeling vanwege de zware zuidwesterstorm. Op veel trajecten rijdt slechts elk halfuur een trein, in plaats van elk kwartier. Op sommige routes moeten reizigers extra overstappen. Het vervoersbedrijf raadt iedereen aan die ook buiten de spits zou kunnen reizen, om dat te doen.
“Door deze aanpassingen is er op het spoor meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen op te vangen en kunnen we meer betrouwbare reisinformatie aan onze reizigers bieden”, meldde het vervoersbedrijf maandag.

Intercity’s
De hele dag rijden minder intercity’s op onder meer de trajecten Amsterdam-Dordrecht, Den Haag CS-Utrecht, Nijmegen-Schiphol, Rotterdam-Utrecht en Sittard-Schagen. Hetzelfde geldt voor de Sprinters tussen Den Haag CS/Rotterdam-Gouda Goverwelle, Hoofddorp-Dordrecht, Amsterdam-Uitgeest en Woerden-Utrecht.
Op andere trajecten kunnen reizigers in de ochtend- en/of juist de avondspits te maken krijgen met een aangepaste dienstregeling. De treinen tussen Amsterdam-Enkhuizen, Den Haag CS-Lelystad, Rotterdam/Den Haag CS-Amersfoort en Utrecht-Almere rijden niet meer rechtstreeks: passagiers moeten overstappen.
In de spits rijdt NS-Hispeed minder tussen Amsterdam en Rotterdam. Voor reizen met Fyra hoeft de hele dag geen toeslag worden betaald. Prorail houdt storingsploegen en extra locomotieven achter de hand. NS zet meer personeel in dan anders om reizigers zo goed mogelijk te informeren in de treinen en op de stations. Ook de Thalys-treinen hebben hinder van de storm.

Verkeer
De binnenring van de A10 is ter hoogte van Amsterdam-Noord dicht vanwege een boom op de rijbaan, zo meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).
De wegen over de Oosterscheldekering en de Brouwersdam zijn afgesloten voor verkeer. Dat meldt de ANWB. Op de A2 richting Utrecht tussen Breukelen en Maarssen zijn drie rijstroken vanwege een gekantelde vrachtwagen. Ook tussen Nieuwegein-Zuid en Vianen is de weg dicht.
Op de A12 van Den Haag naar Utrecht zijn tussen Bleiswijk en Zevenhuizen twee rijstroken dicht vanwege een ongeval. De A15 tussen Rotterdam en Gorinchem is ter hoogte van Alblasserdam afgesloten omdat er takken op de weg liggen.
Op de A29 (Bergen op Zoom-Rotterdam) is bij knooppunt Hellegatsplein een vrachtwagen gekanteld. De weg is er deels dicht. Ook op de A6 tussen Joure en Emmeloord is ter hoogte van Lemmer dicht door een gekantelde vrachtwagen.

Trams en bussen
Veel bussen en trams in en rond Den Haag kunnen maandagochtend niet rijden. Bomen en takken liggen op bovenleidingen en wegen.
Op sommige plaatsen is de bovenleiding geknapt. Sommige trams en bussen rijden via andere routes. Reizigers moeten daarom rekening houden met ernstige vertragingen. Dat meldt vervoerder HTM op Twitter.
In Zoetermeer rijdt de RandstadRail minder vaak dan gewoonlijk. Er kunnen geen sneltrams rijden over de zogeheten ‘Krakeling’, de lus door de stad. Alleen halte Javalaan is nog bereikbaar.
Ook in Amsterdam ondervindt het tramverkeer veel hinder van de harde wind, zo meldt het GVB. De metro’s en bussen in de hoofdstad rijden wel, maar zijn overvol en hebben te kampen met uitval en vertraging.

Ponten
Uit voorzorg is de snelle veerdienst van Connexxion tussen IJmuiden en Amsterdam uit de vaart gehaald. De GVB-ponten over het IJ varen wel, maar de veiligheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden.
Het busverkeer in Friesland is volledig stilgelegd, meldt vervoerder Arriva. De trolleybussen in Arnhem hebben maandag hinder van de storm. Door de harde wind zwiepen de bovenleidingen, die de bussen van elektriciteit voorzien, heen en weer en dat zorgt voor haperingen. Busvervoerder Breng waarschuwt reizigers dat er nog geruime tijd sprake zal zijn van vertragingen op de trolleylijnen

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -