28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 10:45

PBC | Meer vitale beroepen op de weg

Persbureau Curacao Een groot aantal beroepsgroepen is gisteren door de regering toegevoegd aan de lijst van vitale beroepen en functies. Daardoor kunnen zij een ontheffing aanvragen om overdag...

PBC | Auteur Loekie Morales te zien in Curaçao Storybook

Persbureau Curacao De bibliotheek van Curaçao heeft een verhaal van kinderauteur Loekie Morales geselecteerd voor haar opname in haar 2021 verhalenboek. Morales woont in Sint Maarten. Het thema van...

DolfijnFM | Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken sprake is van alcohol

Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken op Curaçao sprake is van alcohol. Zij komt tot dat oordeel op basis van eigen waarneming. De politie is...

DolfijnFM | Politie arresteert schietend vluchtende overvallers

De politie heeft gisteren drie verdachten opgepakt na een gewapende overval van een toko. Dat gebeurde aan de Ronde Klipweg. Een agent gebruikte zijn wapen om de...

DolfijnFM | 260 miljoen aan subsidies onrechtmatig

De regering Rhuggenaath heeft in 2019 bijna 260 miljoen gulden aan subsidies verstrekt zonder de vereiste ministeriële beschikkingen of vastgestelde overeenkomsten. Negen stichtingen profiteerden hiervan. Dat zegt...

DolfijnFM | Koningsspelen Curaçao uitgesteld tot eind mei

De Koningsspelen die morgen zouden worden gehouden zijn uitgesteld tot eind mei dit jaar. Vorig jaar werden de spelen stopgezet vanwege de Covid-19 situatie. 40 basisscholen hadden...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoCGOA praat verder over aov

CGOA praat verder over aov

oude van dagen

WILLEMSTAD — Het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) komt vandaag bijeen om verder te praten over de gevolgen van de aanpassing van de Algemene Ouderdomsverzekering (aov).
Het betreft hierbij een voortzetting van een bijeenkomst die vorige week plaatsvond.

In het CGOA zijn de officieel erkende overheidsvakbonden Abvo (ambtenaren), Napb (politie), STrAF (douane- en belastingwezen) en SAP (politie) vertegenwoordigd.
In dit platform onderhandelen bonden en de overheid over alles wat gevolgen heeft voor de arbeidssituatie van het overheidspersoneel.
De ambtenarenvakbonden zijn er niet over te spreken dat de regering de aanpassing van de aov, waarin verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 65 centraal staat, niet in het CGOA heeft besproken.
De regering was echter van mening dat het hier een wet met algemene werking betreft die niet alleen gevolgen voor ambtenaren zal hebben.
Zij was bereid om over de gevolgen van de wetaanpassing te praten.

De vakbonden waren het niet eens met de strekking van de stelling van de regering en organiseerden samen met hun collega’s van Sitek (onderwijs), STTK (niet-onderwijzend personeel), Curatca (luchtverkeersleiders) en BTG (werklieden) een informatiebijeenkomst onder werktijd op maandag 4 maart.
Na dit overleg vond er een spoedoverleg plaats tussen de vakbondsvertegenwoordigers met premier Daniel Hodge en minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais). Hierin was overeengekomen dat de partijen in het CGOA over de gevolgen van de wet zouden praten.

In de bijeenkomst van vorige week bleek dat er behoefte was aan cijfers.
Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), opvolger van het Algemeen Pensioenfonds Nederlandse Antillen (Apna) heeft toegezegd deze informatie tijdens de bijeenkomst van vandaag te zullen leveren.
Specifiek gaat het om hoeveel ambtenaren het slachtoffer van de wetsaanpassing zullen worden.
De overheidsambtenaren gaan uit van een aantal van 400 ambtenaren, maar de APC-cijfers zullen hierover duidelijkheid moeten verschaffen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties