26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 07:28

Laatste reacties

- Advertentie -

CGOA praat verder over aov

oude van dagen

WILLEMSTAD — Het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) komt vandaag bijeen om verder te praten over de gevolgen van de aanpassing van de Algemene Ouderdomsverzekering (aov).
Het betreft hierbij een voortzetting van een bijeenkomst die vorige week plaatsvond.

In het CGOA zijn de officieel erkende overheidsvakbonden Abvo (ambtenaren), Napb (politie), STrAF (douane- en belastingwezen) en SAP (politie) vertegenwoordigd.
In dit platform onderhandelen bonden en de overheid over alles wat gevolgen heeft voor de arbeidssituatie van het overheidspersoneel.
De ambtenarenvakbonden zijn er niet over te spreken dat de regering de aanpassing van de aov, waarin verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 65 centraal staat, niet in het CGOA heeft besproken.
De regering was echter van mening dat het hier een wet met algemene werking betreft die niet alleen gevolgen voor ambtenaren zal hebben.
Zij was bereid om over de gevolgen van de wetaanpassing te praten.

De vakbonden waren het niet eens met de strekking van de stelling van de regering en organiseerden samen met hun collega’s van Sitek (onderwijs), STTK (niet-onderwijzend personeel), Curatca (luchtverkeersleiders) en BTG (werklieden) een informatiebijeenkomst onder werktijd op maandag 4 maart.
Na dit overleg vond er een spoedoverleg plaats tussen de vakbondsvertegenwoordigers met premier Daniel Hodge en minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais). Hierin was overeengekomen dat de partijen in het CGOA over de gevolgen van de wet zouden praten.

- Advertentie -

In de bijeenkomst van vorige week bleek dat er behoefte was aan cijfers.
Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), opvolger van het Algemeen Pensioenfonds Nederlandse Antillen (Apna) heeft toegezegd deze informatie tijdens de bijeenkomst van vandaag te zullen leveren.
Specifiek gaat het om hoeveel ambtenaren het slachtoffer van de wetsaanpassing zullen worden.
De overheidsambtenaren gaan uit van een aantal van 400 ambtenaren, maar de APC-cijfers zullen hierover duidelijkheid moeten verschaffen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -