27.6 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 18:28

Laatste reacties

- Advertentie -

CGOA praat verder over aov

oude van dagen

WILLEMSTAD — Het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) komt vandaag bijeen om verder te praten over de gevolgen van de aanpassing van de Algemene Ouderdomsverzekering (aov).
Het betreft hierbij een voortzetting van een bijeenkomst die vorige week plaatsvond.

In het CGOA zijn de officieel erkende overheidsvakbonden Abvo (ambtenaren), Napb (politie), STrAF (douane- en belastingwezen) en SAP (politie) vertegenwoordigd.
In dit platform onderhandelen bonden en de overheid over alles wat gevolgen heeft voor de arbeidssituatie van het overheidspersoneel.
De ambtenarenvakbonden zijn er niet over te spreken dat de regering de aanpassing van de aov, waarin verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 65 centraal staat, niet in het CGOA heeft besproken.
De regering was echter van mening dat het hier een wet met algemene werking betreft die niet alleen gevolgen voor ambtenaren zal hebben.
Zij was bereid om over de gevolgen van de wetaanpassing te praten.

De vakbonden waren het niet eens met de strekking van de stelling van de regering en organiseerden samen met hun collega’s van Sitek (onderwijs), STTK (niet-onderwijzend personeel), Curatca (luchtverkeersleiders) en BTG (werklieden) een informatiebijeenkomst onder werktijd op maandag 4 maart.
Na dit overleg vond er een spoedoverleg plaats tussen de vakbondsvertegenwoordigers met premier Daniel Hodge en minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais). Hierin was overeengekomen dat de partijen in het CGOA over de gevolgen van de wet zouden praten.

- Advertentie -

In de bijeenkomst van vorige week bleek dat er behoefte was aan cijfers.
Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), opvolger van het Algemeen Pensioenfonds Nederlandse Antillen (Apna) heeft toegezegd deze informatie tijdens de bijeenkomst van vandaag te zullen leveren.
Specifiek gaat het om hoeveel ambtenaren het slachtoffer van de wetsaanpassing zullen worden.
De overheidsambtenaren gaan uit van een aantal van 400 ambtenaren, maar de APC-cijfers zullen hierover duidelijkheid moeten verschaffen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -