CFT | Russell Voges benoemd in College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft)

Russell Voges benoemd in College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft)

Philipsburg/Den Haag – De Rijksministerraad heeft op 28 september 2018 ingestemd met het voornemen om de heer Russell Voges voor te dragen bij de Koning als lid op voordracht van Sint Maarten in het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft).

Russell Voges is geboren en woonachtig op Sint Maarten en heeft een loopbaan in het openbaar bestuur achter de rug in Sint Maarten en in de voormalige Nederlandse Antillen, onder meer als Gezaghebber van het eilandgebied Sint Maarten en twee keren als minister van de Nederlandse Antillen. Gezien zijn eerdere ervaringen als onder meer minister van Financiën en als lid van de Raad van Toezicht van SOAB (2004-2016) is hij goed thuis in de overheidsfinanciën.

De benoeming van de heer Russell Voges in het Cft zal per 1 oktober 2018 ingaan. Hij volgt daarmee mevrouw Maria van der Sluijs–Plantz op die vanaf dat moment als Staatsraad voor Sint Maarten is benoemd bij de Raad van State in Nederland.

Het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten bestaat naast voorzitter de heer Raymond Gradus uit de heren Henk Kamp (op voordracht van Nederland) en de heer Gregory Damoen (op voordracht van Curaçao). Met de benoeming van de heer Russell Voges is het college weer voltallig. Het Cft zal voor het eerst in zijn nieuwe samenstelling in oktober aanstaande Curaçao en Sint Maarten bezoeken. Voorzitter Raymond Gradus geeft aan “blij te zijn dat deze komende collegereis in een volledige samenstelling kan plaatsvinden en uit te zien naar de samenwerking met Russell Voges.”

Bron: Persbericht College financieel toezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *