CFT | Gregory Damoen herbenoemd als Cft-lid op voordracht van Curaçao

Gregory Damoen blijft voor nog een periode van 3 jaar lid van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten | Foto Salt and Vinegar

Den Haag – Gregory Damoen is door de Raad van Ministers van het Koninkrijk per 1 september 2020 op voordracht van Curaçao herbenoemd als lid van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten. De herbenoeming vindt plaats bij Koninklijk Besluit en geldt voor een periode van drie jaar.

Damoen is vanaf 1 september 2017 lid van het Cft. Hij is momenteel interim Chief Financial Officer (CFO) bij de Ontwikkelings Bank Nederlandse Antillen (OBNA).

Daarvoor was hij adjunct Directeur Risk & Compliance bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en daaraan voorafgaand onder andere Directeur Financiën bij de overheid van de voormalige Nederlandse Antillen. Gregory Damoen heeft een master in accountancy.

Bron: Persbericht College financieel toezicht

6 Reacties op “CFT | Gregory Damoen herbenoemd als Cft-lid op voordracht van Curaçao

 1. Curacao revisited

  Hoe zou Chos Romero zijn toezicht op girobank hebben omschreven?

 2. Mocht Jamaloodin deze functie niet? Hij is immers Minister van Financien geweest.

 3. Ja, ik denk dat je wel mag spreken van een apeneiland, Robert.

  Neysa ‘Amnesia’ Isenia (assistent directeur) stond erbij en keer ernaar toen er 715 miljoen geroofd werd bij Girobank, maar werd daarvoor beloond met de post van directeur bij Aqualectra.

  Neetje van der Veen (commisaris) stond erbij en keek ernaar toen er 175 miljoen geoofd werd bij Girobank, maar werd beloond met een hoge post bij ons hoogste controlerend orgaan de Algemene Rekenkamer terwijl als er iets is wat van der Veen niet kan dat wel controleren is!

  Eric Garcia en Stephen Capella lieten 715 miljoen verdwijnen bij Girobank maar werden desondanks benoemd als leden van de raad van TOEZICHT bij het ziekenhuis SEHOS.

 4. Een vreemde kwakkel- en kronkelcarrière zonder echte professionele credits en wapenfeiten. Via de achterdeur verdwenen uit de centrale bank (vanwege Ennia en Girobank?) en dan nu dit. Caribische humor. Er kan veel op onze mooie baranka

 5. ‘Daarvoor was hij adjunct Directeur Risk & Compliance bij de Centrale Bank’

  Dan heeft hij de risico’s bij Ennia (Ralph Bentley Palm) en Girobank (Stephen Capone Capella) wel erg slecht ingeschat.

  Moest hij er daarom weg?

 6. Heb begrepen dat Damoen in Kanga is opgegroeid waar zijn moeder een relatie had met Larre de eigenaar van Dein en Kanga.

  Damoen was op een blauwe maandag nog parlementariër en het is jammer dat hij nooit een woord in het parlement heeft gerept over de erbarmelijke omstandigheden waaronder de bewoners van Dein en Kanga nog leefden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *