26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Celstraffen na mishandeling en dood Borgschot

HomeNieuwsCelstraffen na mishandeling en dood Borgschot
Celstraffen na mishandeling en dood Borgschot

Het Gerecht heeft vier mannen (drie minderjarigen en een volwassene) veroordeeld in verband met de dood van Shannon “Mangel” Borgschot (46 jaar) op 10 maart op een plein gelegen tussen de Kaya Mochila en de Kaya Lanterna in de wijk Koraal Specht.

Het slachtoffer werd dusdanig mishandeld dat hij ter plaatse kwam te overlijden. Uit het onderzoek is gebleken dat de man door de vier daders over het hele lichaam waaronder zijn hoofd, armen en heup is geschopt, geslagen, gestompt en mishandeld met een steen en met een aluminium honkbalknuppel.

In verband met deze zaak zijn de volgende straffen opgelegd door het Gerecht: A.D. (15 jaar) hoorde als straf plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ) voor de duur van twee (2) jaren. K.M. (16) werd veroordeeld tot jeugddetentie voor de duur van zes (6) maanden e een taakstraf van 80 (tachtig) uren, bestaande uit een leerstraf assertiviteitstraining van 40 (veertig) uren en een agressie-regulatietraining van 40 (veertig) uren, onder begeleiding en toezicht van de Jeugdreclassering Curaçao, aan te vangen binnen één maand na onherroepelijk worden van dit vonnis en te voltooien binnen zes maanden na het onherroepelijk worden van dit vonnis.

Bij het niet naar behoren verrichten van deze taakstraf zal vervangende hechtenis worden toegepast voor de duur van 40 (veertig) dagen. A.M. (16 jaar) hoorde als straf plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ) voor de duur van twee (2) jaren.

De volwassene in deze zaak, A.L. (38 jaar) werd door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van drie (3) jaren. Het Gerecht oordeelde in de zaak van A.L. het volgende:

“De verdachte heeft samen met jongere medeverdachten een in de buurt als lastige choller bekend staande man mishandeld, waarbij een honkbalknuppel als wapen is gebruikt. Dit heeft de dood van het slachtoffer tot gevolg gehad.

Kennelijk hebben de verdachte en zijn mededaders gemeend het slachtoffer een lesje te moeten leren en hem een pak slaag te moeten geven. Het slachtoffer heeft dit moeten bekopen met het verlies van zijn grootste – zo niet enige – bezit, zijn leven.

Naar het oordeel van het Gerecht kan niet worden bewezen dat de verdachte en zijn medeverdachten de opzet hadden om het slachtoffer te doden dan wel om hem zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

Evenmin kan worden bewezen dat de verdachte en zijn medeverdachten voldoende gelegenheid hebben gehad voor beraad en dat zij niet hebben gehandeld in een ogenblikkelijke gemoedsopwelling.

Oplegging van een vrijheidsontnemende straf is echter geïndiceerd, ook al is de verdachte nooit eerder veroordeeld en speelt hij een sociaal actieve rol in de gemeenschap.

Gelet op de vrijspraak van het subsidiair tenlastegelegde en van de voorbedachte raad zal het Gerecht aanmerkelijk lager straffen dan de Officier van Justitie heeft geëist.

Het Gerecht zal een deel van de straf voorwaardelijk opleggen teneinde verdachte in te scherpen zich gedurende de proeftijd niet weer aan misdrijf schuldig te maken. Bovendien zal het Gerecht reclasseringsbegeleiding gelasten, zoals geadviseerd is door de psycholoog.”

Bron: Openbaar Ministerie

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties