28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

Cel voor heling laptop

de_rechterWILLEMSTAD — De rechter heeft Jeremias D. tot vijftien maanden celstraf veroordeeld voor opzetheling van een gestolen laptop uit de HP-Store in Saliña op 18 augustus vorig jaar.
Diefstal kon niet worden bewezen.

De behandeling van de zaak werd eerder aangehouden nadat het Openbaar Ministerie (OM) twintig maanden had geëist, omdat het proces-verbaal (PV) met onder andere het serienummer van de gestolen laptop niet in het strafdossier is bijgevoegd.

De zaak kwam aan het rollen nadat het nichtje van Jeremias een oplader ging kopen bij een andere computerzaak, Better Deals.
Die hadden echter een lijst met de serienummers van alle gestolen laptops, inclusief die van de HP Store.
Dat ze geen oplader had voor een vrijwel nieuwe laptop maakte een vreemde indruk bij Better Deals.
De werknemers zochten op de lijst naar het serienummer van de laptop, en belden de politie toen duidelijk werd dat het een gestolen exemplaar was.

De officier kon diefstal van de laptop niet bewijzen maar eiste wel twintig maanden celstraf tegen Jeremias voor opzetheling.
Het is overigens niet de eerste keer dat Jeremias in aanraking komt met de politie.
Hij werd al op zijn twaalfde in het Gouvernements Opvoedings Gesticht (GOG) opgesloten en kreeg daarna meerdere veroordelingen voor gewapende overvallen.
Zo kreeg hij eerder negen jaar celstraf opgelegd voor een overval en moest later (nadat hij werd vrijgelaten) weer 40 maanden achter de tralies voor een andere gewapende overval.
Hij is lasser, maar werkt niet, verklaarde hij zelf.
Zijn advocaat bracht tijdens de behandeling van deze zaak naar voren dat Jeremias weet dat hij verkeerd heeft gehandeld en dat hij spijt heeft.
Hij weet dat het dom was om de laptop te kopen, maar houdt vol dat hij niet betrokken was bij de diefstal zelf.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Enkele reis naar het werkkamp Papiagrad in Siberië voor deze beroepscriminele Pinokkio. Die zogenaamde spijt mag hij meenemen daar naar toe. Loser. Hopelijk zien we die nooit meer terug.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -