27.2 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

CC | Ambassador Lucita Moenir Alam opens Curacao Pride 2015

HomeMediaCC | Ambassador Lucita Moenir Alam opens Curacao Pride 2015
Ambassador Lucita Moenir Alam opens Curacao Pride 2015
Ambassador Lucita Moenir Alam opens Curacao Pride 2015

WILLEMSTAD – On Wednesday 30thof September the Curacao Pride will be officially opened by Her Excellency Lucita Moenir Alam, former Ambassador of the kingdom of the Netherlands in the east Caribbean area.

She is delighted to officially open the Curacao Pride, because of her special interest for human rights. This is the third Curacao Pride organized by Curacao GayPro. During this evening FOKO will give away two awards to people who did something special for the gay community in the last year. There will also be a colored photo exhibition made by the photographer duo Nimara.

“The Curacao Pride has grown into a whole week festival where not only gay people join the different festivities, but also people who are not part of the LGBT community. They just like and enjoy the environment of the party’s. Also this year we want to invite everyone to party with us regardless of skin color, gender or sexual preference. The pride is organized for everyone!’’

The nine events that are on schedule this year will take place on Wilhelminaplein, restaurant Oporto, Sailing ship Insulinde, Riffort and Floris Suite Hotel. The main event of the Curacao Pride is the White Party with performances by the local famous band Dreams and HNLY. The White Party is a charity event and part of the benefits will be donated to Cura+. This organization is committed to HIV prevention on the island. You can find the complete program on www.curacaopride.com or on the Curacao Pride facebook page www.facebook.com/curacaopride

Bron: CuracaoChronicle

Dit artikel is geplaatst in

25 reacties

 1. Beste Bartje,
  Bedankt. Echter is het niet dat ik dapper ben. Ik zou heel graag willen dat er zoveel mogelijk mensen de waarheid leren kennen en accepteren. En daar heb ik alles voor over. En dat allemaal omdat ik weet dat God achter mij staat en mij de kracht en wijsheid hiervoor geeft. Aan Hem alle glorie. Hoe meer zielen er straks in de hemel zijn, hoe meer vreugde er zal zijn.

 2. Nou beste mensen, het artikel over de Curacao Pride heeft in ieder geval niet over de nodige aandacht te klagen !!
  Weet iemand trouwens nog waar het precies over gaat?
  In ieder geval niet over de Bijbel, Suske en Wiske of Donald Duck….
  Al bij al een stevige discussie met een diversiteit aan inhoudelijk niveau 🙂
  Herbie, al ben ik het met je wijze van “prediken” niet helemaal en je mening over homosecualiteit helemaal niet eens, toch dapper van je om al die “aanvallen” zo te pareren 🙂

 3. Beste Joep Meloen,
  Allereerst laat ik mij niet blindelings laat lijden door een voorganger. Het sceptische gedachte die velen hebben, heb ik namelijk ook gehad. Ik heb in het verleden de vloer geveegd met gelovigen en kwam met dezelfde argumenten als jij en anderen mee aan komen. Echter heeft God op een dag mijn ogen geopend en heeft Hij mij laten zien hoe ik door mijn stommiteiten, de gedachtengoed van anderen blindelings aan het napraten was. En ik was voor meer dan 100% overtuigd dat de wijsheid van mij uitkwam. Dat ik de professor was en dat ik de juiste waarheid nastreefde.

  Echter niks was minder waar. De navolgende bijbeltesten hebben mij tot stilstand brachten:
  “17 Laat ik dit zeggen, en ik spreek namens de Here: Leef niet langer als mensen die Gods wil niet kennen, want die zijn verblind en verward.
  18 In hun hart is het helemaal donker. Zij staan ver van het leven van God, omdat zij niets van Hem willen weten en Hem niet willen begrijpen.
  19 Het kan hun niets schelen of iets goed of slecht is. Zij trekken zich nergens iets van aan en worden voortgedreven door hun slechte gedachten en wilde begeerten.
  20-21 Maar dat heeft Christus u niet geleerd! Als u werkelijk Zijn stem hebt gehoord en Hij u de waarheid over Zichzelf heeft bekendgemaakt,
  22 moet u uw oude menselijke natuur als oude kleren uittrekken; uw vroegere manier van leven, waardoor u geluk en vrede meende te vinden, maar die u in werkelijkheid dood en verderf bracht.
  23 Uw denken moet grondig vernieuwd worden. (Efeze 4:17-23)

  In vers 17 wordt jouw vraagt “Als er maar 1 God is, waarom komt die God niet even vertellen wat de juiste manier van aanbidden is” beantwoord. Maar jij staat er niet voor open. De duivel verblind je. Net als ik in die tijd. Jezus is hier geweest en God heeft Zijn woord voor ons achtergelaten.

  God is, in de vorm van Jezus, hier op aarde geweest en heeft ons verteld hoe te aanbidden, hoe te leven en wie God is. Maar net als in die tijd, geloofd men het niet. God heeft zijn Woord voor ons achtergelaten. Maar wordt door de meesten als een fabeltje afgescheept. Een boek geschreven door oude mannen in de woestijn. Of wordt gelijk gesteld of zelf lager gesteld dan het boek van Suske en Wiske.

  Jezus is God. God kan zichzelf manifesteren als zijnde Jezus, God de Vader en de heilige Geest. Maar Hij is maar één God. Deze drie eenheid van God is het makkelijks uit te leggen door het voorbeeld van de drie vormen waarin water bij ons bekend is. Namelijk vloeibaar, ijs en waterdamp. In alle drie de vormen is de kern hetzelfde namelijk water, H2O. Zo is het ook met God Hij kan zichzelf in drie vormen manifesteren echter is er maar één God.

  Als Jezus nu voor je zou staan zou je Hem dan geloven? Indien je eerlijk ben, is jouw antwoord nee. Waarom niet? Omdat Hij nu voor je staat, in de vorm van Zijn woord, de natuur, enzovoorts. En je geloofd het niet.

  Door te zeggen dat er allerlei door de mensen verzonnen soorten geloven zijn, ben ik met je eens. Dit is nu precies de tactiek van de duivel. De gezegde “If yo cannot beat them, join them” is nou juist de tactiek van hem, de duivel. Hij propt de wereld vol met geloven die allerlei vreemde truckjes uithalen in naam van God. En terecht gaat men dan niet meer geloven in het feit dat er een ware God is.

  Zo heb je een kerkgemeenschap die priesters verbieden om te trouwen. Nergens in Gods woord staat dat geschreven dat je ongetrouwd moet zijn om God te dienen. Juist het tegendeel staat in de bijbel. Lees 1 Korintiërs hoofdstuk 7 en acht maar. Maar deze religie heeft het woord van God wel erg veel kwaad gedaan. Kindermisbruik, misbruik van de nonnen etc..

  God heeft ons geschapen. Maar Hij heeft ons ook een vrije wil gegeven. Zodat wij niet als een robot achter Hem aan lopen. Hij heeft ons de vrije wil gegeven om te kiezen wat wij met ons leven willen doen. Net zoals ouders hun kinderen opvoeden. Hun bewust maken van het goede en het kwade Maar hun niet dwingen hun leven te leiden zoals de ouders dat willen. Zo is God ook. Hij laat ons weten wat Hij graag wilt dat wij doen, maar geeft ons de vrijheid daar een keuze in te maken.

  Homoseksualiteit is in Gods ogen een zonde. Hij heeft ons man en vrouw gemaakt en geen enkel andere kombinatie. In de verzen 18 en 19 hierboven is de reden waarom. De meesten zullen hierom boos worden en mij willen aanvallen. Echter is dit het woord van God en die spreekt nu met diegene die dit leest. De vraag is nu, wat doe je ermee? Geloof je het of leg je het naast je neer? Wordt je er boos om? Al om al hier spreekt God en jij hebt de keuze om Hem niet te geloven of Hem wel te geloven. Geloof je in Hem, dan heb je eeuwig leven. Geloof je niet in Hem, dan heb je ook eeuwig leven maar dan op een locatie waar veel pijn is, namelijk de hel.

  God zegt dit over het liefde: 1 Korintiërs 13:4-7: “De liefde is geduldig, zij is vriendelijk, de liefde is niet jaloers, de liefde pronkt niet, zij doet niet gewichtig, zij handelt niet ongepast, zij zoekt niet haar eigen belang, zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad, zij verblijdt zich niet over de ongerechtigheid, maar verheugt zich over de waarheid, zij bedekt alle dingen zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen.”

  Lees dit nogmaals en vergelijk dit met het woord “Pride” die gebruikt wordt voor de homoseksuele organisatie op het eiland en of de hele wereld. Niet boos worden, lees het nogmaals en realiseer je goed wat echte liefde is. Dit is liefde en seksuele lust is geen liefde.

  Voor diegenen die denken het beter te weten en hierop reageren met allerlei verwijten en mij trachten te kleineren in welke vorm dan ook, heb ik het volgende: Ik weet in wie ik mijn vertrouwen heb geplaatst. Ik weet dat jouw woorden mij nimmer zullen kwetsen omdat Hij mijn bescherm Heer is. Hetgeen jij naar mijn hoofd slinger, slinger jij in principe naar Gods hoofd. Immers het is Zijn woord waar je boos op wordt. Het ligt dan aan Hem hoe Hij daarop zal reageren. Ik hoop dat Hij reageert door jou het licht te laten zien. Op elk andere manier ben jij de klos en is er niemand, maar dan ook niemand die jou kan helpen.
  Moge God jullie zegenen

 4. Herbie,

  Jij stelt eerst dat jouw zogenaamde God alle mensen heeft geschapen, dus dat houdt automatisch in dat hij ook verantwoordelijk is voor alle misfits die er rondlopen.
  Alle corrupte politici, alle moordenaars, alle pedo’s, zelfs Adolf H**ler is volgens jouw redenatie door jouw God gemaakt. Maar homoseksuelen helaas niet ?
  Jammer dat zelfs de bijbel spreekt over homoseksuele relaties en dat het inmiddels wetenschappelijk bewezen is dat er ook in de dierenwereld homosekualiteit voorkomt. Ongeveer 10 % van de dieren zijn homoseksueel en dat mag jij dan wel niet leuk vinden, maar dit percentage komt naadloos overeen met het aantal homoseksuele mensen.
  Homoseksualiteit is dus geen ziekte, valt ook niet te genezen en houdt dus in dat het een foutje van jouw God is of heeft een andere God hen wellicht geschapen ?
  Wat wil je overigens doen met de vele homoseksuelen in de katholieke kerk ? Pastoors, bisschoppen you name it, ruim oververtegenwoordigd op het gebied van homoseksualiteit.
  Kortom Herbie, ik vrees dat jij je blindelings laat ‘lijden’ door een voorganger die jou inprent wat je moet zeggen. Het zelfstandig kunnen denken en analyseren is er niet meer bij. Kennis nemen van wetenschappelijk bewijs laat je maar achterwege en het ontbreken van enig bewijs voor jouw sprookjesboek deert jou niet.
  Ik weet dat geloofsfanaten niet echt voor rede vatbaar zijn, dus laat ik het hier maar bij. Doch wellicht kun je mij toch 2 antwoorden geven:

  1. Je weet dat er zeer veel religies zijn op deze aardkloot en al deze religies claimen dat zij de enige echte God aanbidden. Houdt dus in dat er meer dan 1 God moet zijn. Als dat zo is hebben veel religies het fout. Als ze het niet fout hebben dan zijn er meerdere Goden………welke God was er het eerst en wie is dan de baas ?

  2. Als er maar 1 God is, waarom komt die God niet even vertellen wat de juiste manier van aanbidden is. De Katholieken doen het op manier A, de Protestanten op manier B, Islam op C, Joden op D en zo kunnen we nog wel een keertje doorgaan.
  Geen van deze religies is het met elkaar eens, allen claimen zij de enig juiste wijze van aanbidden te hebben. Maar wie heeft dan volgens jou de juiste wijze en waarom reageert die God niet als anderen het verkeerd doen ?

  Ik zie je antwoord gaarne tegemooet.
  En nee, dit keer geen bijbelteksten, dit keer gewoon je eigen mening. Weet dat het moeilijk is, maar probeer het eens in je eigen woorden te formuleren en probeer eens je eigen gedachten ZELF onder woorden te brengen. Het overschrijven van bijbelteksten kennen we nu wel, dat kan iedereen. Laat nu eens zien dat je ook in staat bent om gedachten logisch te ordenen en zaken te deduceren. Leg wetenschappelijk bewijs niet zomaar naast je neer, maar probeer het onderbouwd te betwisten. En mocht je niet weten wat wetenschappelijk bewijs inhoudt dan zal ik het je vast vertellen. Wetenschappelijk bewijs houdt in dat de resultaten controleerbaar en herhaalbaar zijn.

 5. Sonny,

  Ben het met je eens dat Suske en Wiske ook een goede bron zouden kunnen zijn, doch zelf hou ik meer van Donald Duck. Die heeft altijd een meer levensbeschouwelijke inslag gehad en het verhaal van Kwik, Kwek en Kwak toont toch duidelijk aan dat we te maken hebben met een oppereend, nl Dagobert Duck.
  Aan de andere kant wil ik ook graag aandacht vestigen op de sprookjes uit Duizend en 1 nacht. Sluit namelijk naadloos aan bij het sprookje dat men de bijbel is gaan noemen en waar kennelijk nog veel volwassenen in geloven. Misschien een idee voor de Efteling om dit sprookje volgend jaar in het grote sprookjesbos op te nemen.

 6. De discussies op het artikel zijn de moeite waard om dieper onderzocht te worden. Herbie komt met – uitgebreide – argumenten die hij ontleent aan de bijbel.

  Niemand heeft de boeken van Suske en Wiske echter geraadpleegd. Ik zal op de verschillende forums van Suske en Wiske, de volgende vraag voorleggen: “Is het waar dat de homo erectus niet is uitgestorven?”

  Wellicht dat bij het juiste antwoord, de op-en-neer gaande discussie, een nieuwe impuls krijgt.

 7. Weer zo’n ongefundeerd slappe antwoord. De goede man kent mij niet eens een weet precies wat er met mijn jeugd is gebeurd. Dat ik een betonnen plaat heb enzovoorts enzovoorts.
  Wel wel.
  Ik zal bij de eerst volgende gelegenheid een getuigenis van een persoon posten die ook dacht homo te zijn. Deze persoon is van het eiland en woont hier op het eiland.
  Tussen twee haakjes, ik heb een fantastische jeugd gehad. Fijne zorgzame ouders en goede briers en zusters. Ik zou mijn jeugd zo willen over doen.
  En nog iets ik was de dertig al gepasseerd toen ik een christen werd.
  M.a.w. jou hele wijselijk verzonnen verhaal klopt weer niet. Niet onderbouwd en geen research gedaan.
  Ben benieuwd wanneer ik van een echt goed onderbouwd argument mag genieten.
  Herbie wacht er met spanning op.

 8. Mensen stop met die discussie met Herbie.
  deze man of vrouw is ooit in zijn/haar jeugd gehersenspoeld.
  daar kan je niet tegen op.(een betonnen plaat, een tunnelvisie, oogkleppen)
  ditzelfde gebeurt nog steeds in de islam wereld, daar worden kinderen vanaf 5 jaar al naar de koran school gestuurd.
  de hersens van die mensen zijn voor hun leven lang verwoest en kunnen niet meer normaal denken.
  geen enkel logisch argument kan hun bereiken.
  heb medelijden met dit soort mensen.
  ze worden daardoor niet alleen dom, maar ook gevaarlijke extremisten.

 9. Geloof je dat nou echt? Als dat op waarheid berust, leg me dan even haarfijn uit welke evolutieleer heeft vast gesteld wanneer, hoe en met welke karakter een persoon geboren wordt. En dan wie dan bepaalt wanneer iemand sterft? Want als de bijbel niet de juiste leer heeft, wil nu wel de nieuwe waarheid weten. Volgens mij staat nergens, zelfs Darwins ideologie, theorie of hoe je het noemen wilt heeft dat kunnen aantonen anders dan Gods Woord.
  Ik hoor het graag van je. Tot snel.

 10. @Herbie
  die teksten waaruit u citeert zijn geschreven in een tijd dat anderen bomen, dieren en geesten aanbaden. Men dacht toen dat de aarde plat was. Onweer/bliksem: God is boos ! etc etc. Darwin moest nog geboren worden,,,
  Je kon mensen allerlei dingen op de mouw spelden.
  De meesten van ons zijn nu wat wijzer. Niet allen.

 11. Beste Henki, het is zo jammer dat men dit soort gebeurtenissen gebruikt om het niet bestaan van God te rechtvaardigen.
  Elke mens kan, indien hij/zij dat wilt de bijbel zo uit context/verband halen dat alles mag. Maar dan ook alles. Zelfs het doodschieten.
  Maar nogmaals de vraag: Waarom worden zulke dingen nou gebruikt om het bestaan van God teniet te doen? Waarom onderzoekt men niet daadwerkelijk wat er in de bijbel staat.
  Voorbeeld; de Nederlander gebruikte toentertijd de bijbel om alles wat ze deden te rechtvaardigen. Heb jij nu de verzen/argumenten die men hiervoor gebruikte onderzocht? Of klakkeloos geaccepteerd? Ik heb dat wel gedaan en deze mensen hebben, indien zij Jezus niet hebben geaccepteerd, een heel groot probleem wanneer zij voor God komen te staan.
  Ik zou zeker niet in hun schoenen willen staan.
  Kort om, neem niet zomaar dienen aan. Controleer het zelf eerst.

 12. de blanken in zuid-afrika haalden ook de bijbel erbij om slaven te halen en te verkopen. Immers in de bijbel stond dat het mocht.De nederlanders lazen ook in de bijbel en rechtvaardigden hun handel.
  natuurlijk is dit alles dwaas hetzelfde als het veroordelen dat mensen van elkaar houden, ongeacht, kleur, ras, geloof of sekse. kijk om je heen en zie wat het doet.

 13. Geachte Tuna, hier is het bewijs. Het simpele feit dat jij geboren bent en dat jij nu op dit moment ademt, is allereerst een bewijs. Jij beslist absoluut niet wanneer jij geboren wordt nog de dag dat jij zult sterven. Het gezegde spreekt voor zich. God geeft en God neemt. Geen enkelen evolutie leer kan het bewijs neerleggen dat jij de persoon wordt die je bent en ook niet wanneer jij geboren wordt nog de dag dat jij sterft. Geen enkele evolutie theorie heeft dat ooit kunnen bewijzen nog vast leggen.
  Daar tegen overstaat wel kei hard vast dat God bestaat. Koning David schreef in zijn wel beroemde psalmen immers in psalm 139 vers 13: “U hebt mij immers in de buik van mijn moeder gemaakt.
  Mijn hele lichaam werd door U geweven.” God bepaald wie jij bent.
  Of beweer je nu dat koning David niet bestond of dat hij ook niet goed wijs was?
  Geen enkele evolutie leer heeft ooit kunnen aantonen waarom bepaalde dieren leven geboren worden en bepaalde via het ei. God spreek daarover in Zijn Woord.

  @ Bart, uiteraard heeft een ieder zijn eigen mening. Echter waarom en waarom worden wij die in God geloven altijd uitgemaakt als zijnde suf, idioten imbecielen, onzin pratende mensen etc., etc..
  Alhoewel God in Zijn Woord juist mensen die niet in Hem geloven idioten noemt, heb ik dat woord nimmer tegen niet geloven gebruikt en zeker niet op dit blog. Ik heb nimmer iemand iets schadelijks toegewenst, zoals Ki lle mal. Of achterlijk gezwam, zoals Tuna en imbeciel zoals Sander.
  Nimmer heb ik of zal ik zo met mensen omgaan. Dat is namelijk een duidelijk blijk van zwakte. En dat is ook een bewijs dat er een God is.
  Voel je het verschil?

 14. Nerbie, Herbie….ik was er al bang voor…
  Luister, iedereen mag zijn eigen mening ergens over hebben, maar dat wil niet zeggen dat je “evangelisatiedrang” altijd door iedereen gewaardeerd wordt.
  Overigens: om te discussieren moet je het eens zijn…m.a.w. je moet, al was het in het verborgene, punten van overeenkomst in een discussie zien. Anders kun je er beter over op houden.
  Dus Herb….get back in your wagon :):)

 15. Bewijs jij het bestaan van god maar, dat kun je niet en daar stopt het dan dus. Uit de naam van een niet bestaande imaginaire figuur iets voor anderen menen te mogen uitmaken is puur misdadig. Blijf jij nou maar lekker dom bezig voor je zelf, maar op het moment dat je daar anderen de dupe van laat zijn dan laat ik je weten hoe verschrikkelijk dom je bent. Geloven in een spreukjesboek en beweren dat de aarde een paar duizend jaar oud is en dat de tijd sneller gaat en weet ik veel wat nog maar aan pure onzin je hier al hebt opgekalkt, dat is niet alleen dom, maar het is oerdom. Tot de volgende keer dus maar weer.

 16. Nog z’n slap niet onderbouwd antwoord. Ik daag je uit om met een goed onderbouwd, geen verhaal, maar met feiten dat het onzin van een geloof verdwaasde is en dat ik daarbij ook nog triest en zielig ben.
  Kom maar op met je op feiten gebaseerde onderbouwing. Ik weet zeker dat je er niet mee komt en dat je mij laat weten dat je A) je hier niet mee bezig houdt, B) dat je geen tijd gaat verspillen. C) Of zelfs geen antwoord geef. Let maar op. Ben benieuwd wat het gaat worden.

 17. Je kan me uitmaken voor wat jouw hart maar kan bedenken. Het is en blijft een feit dat de waarheid pijn doen en om reactie vraagt.
  Ki lle mall, Tuna en Sander wat een slappe antwoord. Kom onderbouwd met tegen argumenten en niet van dat slappe geroep. En Ki lle Mal, niemand maar dan ook niemand wordt als een homoseksueel geboren. Je bent of man of vrouw en dat blijft zo tot de dood ook al denk je daar anders over. Dus heeft het absoluut geen zin om iemand iets toe te wensen wat nimmer kan gebeuren.
  Dit is zo typisch, men luistert alleen naar dit soort verhalen en nemen niet eens de moeite om naar levensverhalen te luisteren van mensen die dachten dat ze homo waren.
  Ik heb dan maar ook één conclusie en dat is dat jullie dit onderwerp maar van één kant hebben onderzocht. Waar zijn jullie bang voor? Zijn jullie bang voor de waarheid? Google het.

 18. I’m so sorry that these people are being deceived. I’m so sorry that these people one day will stand before the Creator and then fully understand that He never created homosexuality and that He sees homosexuality as an abomination. And realise that the only place they will spent eternity is in hell.
  I hope that God will find it in His heart to open their eyes so that they will see the truth and then repent and accept Jesus as there Saviour.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties