27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 03:17

Laatste reacties

- Advertentie -

CBV voelt zich buitengesloten

Willemstad – De zorgbond CBV, bij monde van voorzitter Coromoto Maria, betreurt het ten zeerste dat de vakbond niet betrokken wordt bij alle vernieuwingsplannen binnen de gezondheidszorg.

,,De maatregelen en het nieuwe beleid zijn van invloed op de sector en het personeel dat daarin werkzaam is. Wij willen weten wat en hoe groot de effecten zijn. Als de kosten in de gezondheidszorg moeten afnemen, moet dit zo min mogelijk ten koste gaan van de kwaliteit van de gezondheidszorg. Het kan niet zo zijn dat de bevolking hieronder moet lijden. We willen vooruit en niet achteruit. Het lijkt wel of we moderne slaven zijn die zonder inbreng allerhande beleid wordt opgelegd. De regering is in dezen helemaal niet sociaal”, zo voert Maria aan.

De vergadering die twee weken geleden gepland stond met de verschillende betrokken ministers, zoals Nasser El Hakim, George Jamaloodin en Jacinta Scoop-Constancia (allen MFK) ging niet door. El Hakim bleek in het buitenland te zijn, Jamaloodin had een andere vergadering die uitliep en Scoop-Constancia kwam een uur later.

,,We vinden de manier waarop wij als partner in de sector behandeld worden, respectloos. Scoop- Constancia heeft beloofd de nodige stukken toe te sturen. Wij zijn daarmee akkoord gegaan maar wel onder de voorwaarde dat er ook een gesprek op volgt. Tot de dag van vandaag hebben wij de stukken niet mogen ontvangen”, aldus Maria.

- Advertentie -

Concreet legt zij uit dat de nieuwe plannen van de regering om de kosten in de gezondheidszorg te verlagen, direct gevolgen heeft voor de CBV-leden. Als voorbeeld noemt ze het personeel in dienst van de botika’s (apotheken) die vallen onder de Samenwerkende Apothekers Curaçao (SAC). De personeelsleden zijn lid van de CBV.

,,We moeten uit de krant vernemen hoe het staat met bijvoorbeeld de import van medicijnen. We zijn bezig met het onderhandelen over een cao voor het SAC-personeel, maar komen nu niet verder omdat de apothekers in grote onzekerheid verkeren”, zo legt Maria uit.

Zo voorzien de botika’s dat ze verliezen gaan leiden als straks de voorraden bij wet verplicht onder de inkoopprijs verkocht moeten worden. Daar komt bij dat de apotheken niet zelf medicijnen mogen inkopen, als deze nog voorradig zijn op het eiland. Ondertussen zorgen de botika’s ervoor dat de voorraad zoveel mogelijk opraakt, opdat zij straks met zo min mogelijk verlies komen te zitten. Dit kan weer gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid omdat bepaalde voorraden vereist zijn. Maria noemt ook de ontwikkelingen rond het nieuwe ziekenhuis, Nos Hospital Nobo (NHN).

,,Ook hiervan worden we niet op de hoogte gehouden. Voor ons is het vooral belangrijk om te weten of er geen negatieve gevolgen zijn voor het personeel.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -