27 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 08:47

Laatste reacties

- Advertentie -

CBCS begint met eigen groenproject

centrale bankWillemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is begonnen met een eigen ‘groen’-project waarbij binnen afzienbare tijd één megawatt (1 MW) stroom wordt opgewekt middels zonnepanelen. Dit zou neerkomen op 50 tot 60 procent van het gemiddelde stroomverbruik van de Bank.

- Advertentie -

Voor het ‘groen’-project van de CBCS is vergunning verkregen van het Bureau Telecommunicatie en Post en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).
Met het ‘groen’-project draagt de CBCS bij aan het wereldwijde streven de negatieve gevolgen van energieverbruik op ons klimaat te beperken. Het project is verdeeld in twee fases.
De eerste fase bestaat uit de plaatsing van zonnepanelen bij het hoofdgebouw te Scharloo en achter het bankgebouw.
In de tweede fase zullen panelen worden geplaatst die de resterende 285 kW moeten genereren.
Om de panelen op het hoger gelegen terrein achter het gebouw te kunnen plaatsen is begonnen met het schoonmaken van het terrein.
Daarbij wordt ernaar gestreefd de inheemse beplanting zo veel mogelijk te behouden, of deze te verplaatsen.
Een ‘zero impact’ op de natuur wordt beoogd door beplanting elders aan te brengen, indien de inheemse beplanting niet kan worden verplaatst.
Bij dit hele traject heeft stichting Caribbean Research & Management of Biodiversity (Carmabi) de CBCS geholpen.
Het project is onderdeel van een breder programma, gericht op het streven van de Centrale Bank tot het besparen van energie, waaraan al enige tijd wordt gewerkt.
In het kader van dat programma zijn al eerder diverse maatregelen getroffen waarbij het is gelukt het energieverbruik met 30 procent te verlagen.
De zonnepanelen zullen dit verbruik aanzienlijk verder doen afnemen.
Het CBCS groenproject stemt overeen met het overheidsbeleid met betrekking tot het toenemend gebruik van zonne-energie als duurzame energiebron.
De CBCS hoopt dat van de lancering van het zonnepanelenproject een nieuwe impuls uitgaat naar een bredere toepassing van zonne-energie op Curaçao en eilanden in de omgeving.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -