30 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

CBCS begint met eigen groenproject

HomeMediaCBCS begint met eigen groenproject

centrale bankWillemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is begonnen met een eigen ‘groen’-project waarbij binnen afzienbare tijd één megawatt (1 MW) stroom wordt opgewekt middels zonnepanelen. Dit zou neerkomen op 50 tot 60 procent van het gemiddelde stroomverbruik van de Bank.

Voor het ‘groen’-project van de CBCS is vergunning verkregen van het Bureau Telecommunicatie en Post en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).
Met het ‘groen’-project draagt de CBCS bij aan het wereldwijde streven de negatieve gevolgen van energieverbruik op ons klimaat te beperken. Het project is verdeeld in twee fases.
De eerste fase bestaat uit de plaatsing van zonnepanelen bij het hoofdgebouw te Scharloo en achter het bankgebouw.
In de tweede fase zullen panelen worden geplaatst die de resterende 285 kW moeten genereren.
Om de panelen op het hoger gelegen terrein achter het gebouw te kunnen plaatsen is begonnen met het schoonmaken van het terrein.
Daarbij wordt ernaar gestreefd de inheemse beplanting zo veel mogelijk te behouden, of deze te verplaatsen.
Een ‘zero impact’ op de natuur wordt beoogd door beplanting elders aan te brengen, indien de inheemse beplanting niet kan worden verplaatst.
Bij dit hele traject heeft stichting Caribbean Research & Management of Biodiversity (Carmabi) de CBCS geholpen.
Het project is onderdeel van een breder programma, gericht op het streven van de Centrale Bank tot het besparen van energie, waaraan al enige tijd wordt gewerkt.
In het kader van dat programma zijn al eerder diverse maatregelen getroffen waarbij het is gelukt het energieverbruik met 30 procent te verlagen.
De zonnepanelen zullen dit verbruik aanzienlijk verder doen afnemen.
Het CBCS groenproject stemt overeen met het overheidsbeleid met betrekking tot het toenemend gebruik van zonne-energie als duurzame energiebron.
De CBCS hoopt dat van de lancering van het zonnepanelenproject een nieuwe impuls uitgaat naar een bredere toepassing van zonne-energie op Curaçao en eilanden in de omgeving.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties