33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023 17:17

CBA | Nieuw record fijnstof en zwavel uitstoot Isla


Afgelopen Kerstweek is op het meetstation van de overheid (www.luchtmetingencuracao.org) een ‘2014 record’ gemeten voor zowel fijnstof (ruim 900 microgram per kubieke meter) als zwaveldioxide (ruim 900 mcg/m3), te vergelijken met metingen in Beijing.

In het interview legt Drs Peter Van Leeuwen (apotheker) uit dat de Isla vervuiling steeds ernstiger wordt en wat de ernstige gevolgen voor de volksgezondheid zijn.

De gemeten waarden op het meetstation van de overheid
De gemeten waarden op het meetstation van de overheid

De vergelijking met de Chikungunya mug komt aan bod, en er wordt kritiek gegeven op het niet handelen door de overheid, c.q. Minister van Volksgezondheid Ben Whiteman.

Waarom doet de overheid metingen als er met die metingen niets wordt gedaan, terwijl de metingen aantonen dat Isla de vergunning ernstig overtreedt. Er is geen enkele aandacht voor de huidige steeds bedreigender wordende vervuiling van de Isla, terwijl de gevolgen daarvan veel ernstiger zijn dan die van de Chiikungunya mug.

Onderzoek toont aan dat bij de hoeveelheden die in Curacao gemeten worden de gevolgen zeer ernstig zijn: astma, bronchitis, hartaanval, longkanker, vroegtijdige dood.

Bron: CBA

2 reacties

  1. Waarom kan dit allemaal gewoon doorgaan, met gedoging door de regering. Aardige gedachte om tijdens nieuwjaarsborrels op het woord te gooien. We zijn inmiddels weer een jaar dichter bij 2019 en hopelijk dichter bij Greentown.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties