32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

CatholicCulture | In Venezuela, the ‘situation worsens every day,’ cardinal says

HomeMediaCatholicCulture | In Venezuela, the 'situation worsens every day,' cardinal says
Christmas, an opportunity to “rekindle hope in a country that suffers”

Caracas (Agenzia Fides) – “Christmas is an opportunity to strengthen hope”, given the “critical situation that worsens every day in Venezuela”: said Cardinal Jorge Urosa Savino, Archbishop emeritus of Caracas, noting that “those who suffer are the poorest”.

“The situation in Venezuela is worsening, from many points of view. The economy suffers more and more due to the continuous devaluation of the bolivar. A dollar, which was worth 60 bolivars 16 months ago, now costs 47,000. This means that the cost of living, especially food, has skyrocketed”, says the Cardinal in a note sent to Fides.

The Venezuelan Cardinal regards government management to resolve the situation in Venezuela as “something incredible”. “An oil country suffers from a shortage of petrol and domestic gas: it is something embarrassing and unheard of!” he notes.

“Those who suffer the most are the poorest!” added the Archbishop Emeritus of Caracas. In view of Christmas, the population is called to rekindle hope: “Even in the midst of so many difficulties we must strengthen our religious practice, go to church, participate in Sunday Mass and receive the sacraments of Reconciliation and the Eucharist, trusting in God”. “And we are called to live fraternal charity deeply, especially with the most needy”, he concluded. (CE) (Agenzia Fides, 21/12/2019)

Bron: Catholic Culture

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Goh Claps…
  Ik dacht na de eerste regels er komt een hartverwarmend verhaal over hoe je begaan bent met armoede… en hoe solidair je bent met wat hun overkomt.
  En hoe solidair Curaçao is met hun buurlanden.

  Tenslotte hebben we niet voor niets onze nationale vlag fier groot en hoog hangen op het Brion plein.

  Brion die zo hard heeft gevochten voor de vrijheid van half Zuid America Nederland en ook voor Curacao tegen de Britten.
  Een op Curaçao geboren en in Nederland gestudeerde blanke Bataafs van zuid Oostenrijkse ouders. Die nu naast Bolivar ligt in Venezuela.

  Naar moderne Curacause traditie moet dat plein dus snel om genoemd worden….
  Ik stel voor het Tula plein. Dan kan dat standbeeld eindelijk een echte plek krijgen en hoeft t niet meer in de modder achter doornstruiken verborgen staan.
  Of anders in de kathedraal van doornen.

  Onze trots, hij die op kwam voor meer vrije tijd en een hoger salaris, die een paarde start gebruikte voor de onderhandelingen en daarvoor bereid was de hoogste tol op zich te nemen. (Die film klopte van geen kanten)

  Maar wij die zo trots zijn op de strijd van Bolivar en Brion.
  Om onze bijzondere begaanheid te tonen aan hen die een beter leven zoeken moeten we het Brion standbeeld naar de barakken verhuizen en die van Bolivar kan er vast naast.

  Maar ik had t kunnen weten dat je in je verhaal je “vaste thema” toch weer een plaats moest geven.

  Net als de meeste van onze bijzonder gewaardeerde leiders is Armoede voor jou, dat je met meer geld meer vrouwen kan hebben.

  Dat haalt je hele kerstgedachte weer onderuit.

 2. Dit is allemaal hartverscheurend, net als alle andere kinderen die net als ik in “El barrio” zijn opgegroeid, hebben wij armoede van dicht bij gezien. Sommigen van ons is het geluk om daar uit te komen, door studie of criminaliteit en anderen zijn niet meer onder ons.

  Het is wel triest om te zien dat sommige van de huizen van toen er nog staan en dat de armoede van generatie op generatie over gaat.

  Meestal zit armoede tussen de oren, op het moment dat iemand beslist dat hij/zij niet arm meer wilt zijn, begint de weg naar boven. Helaas is zo hier op Curaçao dat een groep (laten we hopen een kleine groep) belang bij heeft dat een andere groep in armoede blijft leven.

  Het is vaak rond deze periode dat ik even stil staat om die periode te herdenken en toch aan de leuke dingen van toen denkt, vooral de romances die toen ontstaan zijn en hoe die allemaal aan een einde kwam toen de mannen met hun cutlass supremes daar als aasgieren “looking for a fresh kill” op onze jonge vriendinnen kwamen jagen.

  Veel van de meisjes van toen zijn dan ook op jonge leeftijd zwanger geraakt en moesten toen hun kinderen alleen opvoeden en sommigen werden door schaamte door hun ouders uit huis gezet.

  De armoede in Venezuela heeft veel gelijkenis met de tijd van toen in “El bario” behalve nu zijn de heren met hun cutlass supremes de heren en dames in het parlement.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties