27.2 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 06:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Categorie 1-status FAA belangrijk

Willemstad – Welke concrete maatregelen zijn of worden nog genomen op het gebied van luchtvaart om zo spoedig mogelijk weer de categorie 1-status te krijgen en wanneer zal dit worden bereikt?

Dit is een vraag die de Raad van Advies (RvA) onder het kopje van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning stelt in zijn advies inzake de ontwerpbegroting 2013.
Bij ‘Luchtvaart’ constateert de Raad dat op de ontwerpbegroting 2013 en de meerjarenbegroting gelden zijn gebudgetteerd voor uitgaven ten behoeve van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA).
Uit de Algemene Beschouwingen blijkt dat in de CBA, volgens de Amerikaanse burgerluchtvaartorganisatie Federal Aviation Administration (FAA), grote verbeteringen moeten tot stand worden gebracht teneinde door FAA van categorie 2-status weer naar categorie 1- status te kunnen worden overgeheveld.
De RvA leidt echter uit de Algemene Beschouwingen af dat de investeringen die voor bedoelde verbeteringen nodig zijn door CBA zal worden gefinancierd middels de introductie van een tarievensysteem voor haar output en middels de opbrengsten van de ‘Passengers Facility Charge’ (PFC) ook wel airporttax genoemd.
In het licht hiervan adviseert de RvA aan de regering om ‘een degelijke toelichting te geven’ over dit ‘voor het land belangrijke onderwerp’.

,,Daarbij dient concreet te worden aangegeven welke maatregelen zijn genomen of nog moeten worden genomen, om zo spoedig mogelijk de categorie 1-status te krijgen en wanneer dit zal worden bereikt.”

Ook dient in de Algemene Beschouwingen te worden gemotiveerd waarom voor de dienstjaren 2013 tot en met 2016 geen toename wordt verwacht van de inkomsten op de gewone dienst van de begroting van de CBA. In verband met hetzelfde ministerie staat onder ‘Meteorologische aangelegenheden’ dat voor de Meteorologische Dienst Curaçao (MDC) op korte termijn nieuwe krachten zullen moeten worden aangetrokken en dat de MDC over de financiële middelen dient te beschikken om de nodige opleidingstrajecten voor het nieuw aangetrokken personeel te realiseren.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -