30 C
Willemstad
• woensdag 17 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Cartoon Pa Stechi | Campagne MFK van start

HomeMediaCartoon Pa Stechi | Campagne MFK van start
In zijn toespraak maakte de veroordeelde ex-premier Schotte zich sterk voor een verandering in de Curaçaose samenleving | Cartoon Pa Stechi
In zijn toespraak tijdens de drukbezochte gratis optredens van Gio, Grupo Kompèr en Dreams in Salina maakte de veroordeelde ex-premier Schotte (MFK) zich sterk voor verandering in de Curaçaose samenleving | Cartoon Pa Stechi

WILLEMSTAD — De campagne van oppositiepartij MFK voor de verkiezingen van 30 september is afgelopen vrijdag officieel van start gegaan. De campagne van de partij, die op dit moment vijf zetels in de Staten heeft, heeft de naam ‘Un Kambio Sigur’ (Verandering Verzekerd) meegekregen.

De opening van de MFK-campagne met optredens van populaire bands zoals Dreams, Grupo Kompèr en GIO trok veel bekijks in en rond het partijgebouw van de MFK in Saliña.

Hoogtepunt van de avond was de toespraak van MFK-leider Gerrit Schotte, die inmiddels in eerste aanleg tot een gevangenisstraf van drie jaar is veroordeeld voor onder meer omkoping, fraude en witwassen van geld. In zijn toespraak gaf Schotte aan dat de MFK erop zal mikken om met een meerderheid van de stemmen de verkiezingen van 30 september te winnen.

Door de grootste partij te worden in de Staten wil de MFK wil weer zitting krijgen in de regering van Curaçao. De MFK zat van 2010 tot en met 2012 in de regering van Curaçao, terwijl Schotte zelfs de premier was. De MFK-leider stelde overtuigd te zijn van een overwinning van zijn partij, omdat de MFK in ‘een klimaat van valsheid en leugens’ haar principes trouw is gebleven.

“De goede zielen van Curaçao weten dit allemaal heel goed. Wij zijn altijd voor de belangen van Curaçao opgekomen. Zij hebben mij onterecht en vernietigend vervolgd, maar wij zullen de strijd niet verliezen, omdat de waarheid altijd en deze keer ook zal overwinnen.”

Het centrale thema zijn toespraak was dat het tijd is geworden voor een verandering op Curaçao omdat het eiland te lijden heeft onder een zwakke economie, burgers kunnen niet meer rondkomen van hun salaris en de onzekerheid is alleen maar toegenomen.

Schotte garandeerde zijn toehoorders dat de MFK en hij persoonlijk zorg zullen dragen voor deze verandering, die zal moeten leiden tot een nieuw Curaçao waar iedereen een betere hoop voor de toekomst zal hebben.

Bron: Amigoe

27 reacties

 1. En o ja….PAR had met de laatste verkiezingen toch de met het potlood ingevulde meeste stemmen? Vervolgens hoereerden MFK en PS samen waardoor zij de meerderheid kregen en naar later bleek een rampenkabinet konden baren. Tsja….. ik zwijg 🙂

 2. PS’er Janch spreekt zoals alles blaffers van die partij al namens “het volk” (“Curacao staat dit niet meer toe”)
  PAR zal met de stemmachines wel gewonnen hebben omdat het gepeupel dat als kippen zonder kop PS stemt, niet capabel is om computergestuurde appparaten op de juiste wijze te bedienen….
  “Kom met bewijzen of zwijg” en “geef het gewoon toe of zwijg” ??…..
  Beste Janch, doe even gezellig …..en zwijg 🙂

 3. De PAR heeft wel 16 jaren lang in de regering gezeten, geef het gewoon toe of, zwijg!
  Dankzij de stemmachines ”won” de PAR keer op keer de verkiezingen totdat men besloten had om met potlood en papier weer te gaan stemmen. De PAR verloor!
  Maar wat blijkt er nu weer anno 2016? De PAR wil weer terug naar de stemmachine. Dit gaat niet meer gebeuren, Curaçao staat dit niet meet toe!

 4. was geld van Nederland en bewijs dat de PAR met Leeflang een arrogante partij was met dikke pakken boter op het hoofd.
  Maar PS deugt zonder Wiels totaal niet meer.

 5. ik ben geen PAR man veel te arrogante partij.
  Maar ik ben zeker geen PS stemmer.
  alleen al wilsoe/Whiteman.Cordoba/Dick/ex Asjes zijn voor mij duidelijk bewijzen dat deze partij zonder verstand wil regeren.
  en dat deze partijleden ook boter op het hoofd hebben.
  alles is de schuld van NL, lekker makkelijk…
  het gratis onderwijs was al gratis voor de lage inkomens.
  nu kunnen de hoge inkomens ook profiteren van dit gratis onderwijs.
  en wat is het onderwijs opgeschoten met deze gratis actie?

 6. Freek, met het wij en zij-verhaal zou je wel eens gelijk kunnen hebben…lees maar hoe PS’er Janch hieronder reageert….
  Neemt niet weg dat zo’n reactie een primitieve blijft.
  En dat S. “slimmer” is heeft niet kunnen voorkomen dat-ie 3 jaar aan zijn broek gekregen heeft….is misschien toch nog redding mogelijk 🙂

 7. De PAR probeerde ook iets ”goeds” te doen destijds en dat was een investering van zo’n 20 a 30 miljoen belastinggeld in een boot voor de studie van 5 jongeren. Tot de dag van vandaag weet niemand in wiens zakken die 20-30 miljoen terecht gekomen is. Die boot ligt nu ergens op een schroothoop en de jongeren zonder diploma behalve eentje dan…
  Er is destijds een rechtszaak hierover geweest, en de PAR zei: ”de PAR is het OM en het OM is de PAR!” Er is dus niets naar buiten gekomen behalve wat de PAR zelf noemde; een ”leermoment” voor de PAR.

 8. @Jomano, je zit gewoon te overdrijven en te generaliseren. De toestand waar Curacao zich nu in bevindt is een erfenis van de PAR-tijdperk. Deze PARtij heeft 16 jaren lang liggen slapen en durfde geen maatregelen te treffen om grote maatschappelijke problemen bij de bron aan te pakken. De PAR was de zwakke partij die dag in dag uit schreeuwde van, ”we kunnen het niet.” Maar ze wilden voor het geld wel aan de macht blijven. Ze wilden alles aan Nederland delegeren totdat Nederland er een stokje voor stak.
  De jongeren die nu in de criminaliteit zitten zijn in de PAR tijdperk opgegroeid. Ze hebben wegens financiële problemen van de ouders geen onderwijs gehad en daar zit Curacao nu mee.
  Ja kan zeggen wat je wilt maar Pueblo Soberano heeft er wel voor gezorgd dat het onderwijs op Curacao nu gratis is voor alle scholieren, de boeken zijn ook gratis. Verder heeft de PS-partij gezorgd voor een vacaturebank en wijzen ze werkenden en werkgevers op hun rechten en plichten. Meneer Provans is een kanjer in arbeidsrecht en geeft gratis advies aan werkgevers en werknemers. De PS is op dit moment de enige politieke partij die echt serieus bezig is op Curacao. Hun ministers doen ook wat ze kunnen, ze hebben vastgeroeste troep van o.a. de PAR aangetroffen en vastgeroeste troep kan niet van de ene dag op de andere opgeruimd worden. Ik heb wel veel bewondering voor deze mensen, ze doen het voor de Curaçaose bevolking en niet voor de elite die al alles heeft zoals de PAR dat 16 jaren lang gedaan had. Daar plukken we nu de wrange PAR vruchten van. De PAR had destijds de arme bevolking gewoon verwaarloosd. Gevolg, massa migratie naar Nederland en wie de reis niet kon betalen ging de criminaliteit in, daar zit Curacao nu mee!
  Als je wat roept kom met bewijzen of, zwijg!

 9. En als buitenstaanders (zoals de Ans’en, Sanders, Joep Meloenen, Mauricen, Sonny’s, Hansen en Dikke deuren, allemaal niet echt doorgewinterde curacao’enaars stel ik me zo voor) iemand van binnen (zoals Schotte en zijn aanhang) maar voortdurend belachelijk blijven maken, dan weet je van te voren wat het effect zal zijn: die gaan nog steviger achter elkaar staan. Nu word ik weer voor MFK’er uitgemaakt, maar jullie bezorgen hem al deze stemmen. Is die Schotte toch slimmer dan jullie allemaal bij elkaar.

 10. @Janch, ik geef geen stemadvies. Ik wil alleen duidelijk maken dat de steun voor Schotte deels een reactie is van onvrede dat heerst bij een groot deel van de bevolking. De politiek heeft veel moeite gedaan om af te rekenen met het Kabinet Schotte en de balans recht te trekken, maar hierdoor is de situatie voor de gewone man niet verbeterd. De realiteit is dat ze de stem van de gewone man nodig hebben om verder te kunnen regeren. @Sander @Brian S. jullie hebben gelijk. De huidige regering heeft bewezen dat Schotte er een zooitje van heeft gemaakt, maar heeft ook geen alternatief geleverd. Een groot deel van de bevolking zoekt iemand met wie zij zich kunnen identificeren. Momenteel loopt er niemand rond die dit kan. Ze hebben allemaal boter op hun hoofd. @Norman, ik ben goed uitgeslapen en wijs daarom op het feit dat het makkelijker is om te blijven roepen dat iemand niet deugd dan om de hand in eigen boezem te steken. De perikelen rond HNO, Gev. Min. Wiels, INSPUR, aftreden MP Asjes, Tayer Soshal, UTS, CTEX, Uniqa, Aqualectra, stroomuitval en tarieven, ZIKA, Giro Bank, Sedreko, FDRS, WDNK, SMS’s loterijen, Min. Palm, Min. Balborda, alle PS Ministers, Megapier, KTK, benoemingen BNA, RDK en BTPU, Taams Kliniek, VDC, PDVSA lease, ISLA uitstoot, CRU asbest, KPC, Onderwijs, etc. etc. hebben bewezen dat ook de huidige gezagdragers het vertrouwen in de politiek hebben geschaad. Schotte profiteert volledig van deze situatie. In troebel water is het goed vissen.

 11. Ja Ja, het komt allemaal door de Politiek @Jamano.
  * Kwam het ook door de politiek dat hij een vrouw dood reed?
  * Kwam het ook door de politiek dat hij verzekeringsfraude pleegde?
  * Kwam het ook door de politiek dat hij onze VDC aan Colombianen verkocht?
  * Kwam het ook door de politiek dat hij Curaçao in de ellende storte?
  * Kwam het ook door de politiek dat hij maatje werd van de Maffia?

  En zo kan ik nog wel even door gaan.
  Lees het dossier Schotte maar eens goed hier op KKC.
  Misschien word je dan wakker.

 12. Stella van Rijn heeft haar mantelpakjes en Ramsay Soemanta zijn telelenzen al ingepakt voor weer een paar jaar snoepreizen over de wereld met de payaso Schotte.

 13. Jomano, we hebben van 2010 tot 2012 gezien dat Schotte niet het antwoord is. Moeten we weer een miljardenschuld opbouwen.. Moeten we straks werken tot 85 om de reisjes van Schotte en bysides te betalen?

 14. als je op schotte stemt bind je de kat op het spek…
  hij is een dief en zal blijven stelen….
  het land wordt leegeroofd ten gunste van de rijke families:Van Dijs/Dos Santos/corolla/ en er zijn meer maffia maatjes.
  hij doet dit allemaal voor eiegnbelang, heeft geen boodschap aan het volk.
  alleen tijdens de verkiezingen, speelt hij komedie.
  veel beloven en niets geven doet elke gek in vreugde leven.

 15. @Jomano, op wie moet er dan gestemd worden?
  Ik zie echt geen alternatief voor wat er nu aan de macht is. Ze doen het best goed vind ik, het kan altijd erger.
  (MFK niet meegerekend=geen alternatief).

 16. Iedereen heeft de pik op Schotte, maar laten we eerlijk zijn hij speelt het slim. De aangewezen schuldige is de huidige politiek. Deze heeft gefaald. Onze politici leven in een andere wereld, heel ver weg van het volk. Wat hebben zij bereikt op het gebied van justitie, onderwijs, gezondheid of economie? Niets. Robin Hood was ook een ordinaire dief die stal van de rijke, maar voor het gewone volk was hij een held. We kunnen veel leren van de verhalen over list en bedrog, zoals die van Nanzi, Reinaert de Vos en Robin Hood. In dit daglicht moeten we Schotte plaatsen. Het heeft niets te maken met verstand. Het is een reactie op de huidige situatie en het lage niveau van de politieke leiders die na 2012 niets hebben gedaan om de ingeslagen weg te keren. Uw stem bepaald mede de uitslag van de aankomende verkiezingen en deze moet wel rationeel verantwoord zijn.

 17. Newspeak in optima forma. Maar wel levensgevaarlijk. Als de overige partijen niets doen tegen deze veroordeelde volksvertegenwoordiger, geven ze Schotte de kans om een solide basis te leggen voor de verkiezingen. Als men er over enkele maanden actie tegen hem wil ondernemen, kan dat gemakkelijk tot opstand leiden met alle gevolgen van dien. Georganiseerde misdaad is niet uit te roeien met legale middelen en dat weet die club zelf het beste. Curacao gaat sombere tijden tegemoet zonder dat er één vinger wordt uitgestoken om dat te voorkomen.

 18. Jammer dat deze gerenommeerde bands zich lenen voor misbruik door een MAVO3 draaideur oplichter en demagoog.

  Het getuigt van weinig integriteit, wat helaas onze samenleving meer en meer kenmerkt.

  En dat zonder enige schaamte.

  Schande, GIO en Dreams. Voor geld doet men alles, De bandleden hadden ook in Campo Alegre kunnen werken.

  Ongetwijfeld zien we vandaag weer de foto’s met kraaiende teksten van geluk van die andere MFK Judas, Ramsay Soemanta.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties