27 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Carls’ blog | ‘Familieman’ Manuel laat vragen over ‘adviseurs’ onbeantwoord

HomeBlogsBlog Carlson ManuelCarls' blog | ‘Familieman’ Manuel laat vragen over ‘adviseurs’ onbeantwoord
Het kan eenzaam zijn aan de top… | Foto’s: Carlton Manuel

Den Haag – Media onthulden dit weekend dat gevolmachtigde minister Carls Manuel (MFK) zijn broer en schoonzus heeft aangetrokken als persoonlijk adviseurs. De twee hebben, net als Manuel zelf, geen enkele ervaring in het openbaar bestuur en al helemaal niet met politiek Den Haag. De gevmin is muziekleraar, broer Carlton is dj en diens echtgenote schoonheidsspecialiste.

In reactie op de publicaties kondigde Manuel op zijn Facebookpagina aan een ‘beerput’ te zullen openen, zonder duidelijk te maken waar hij op doelt. Hij heeft de post overigens inmiddels weer verwijderd.

In het kader van hoor en wederhoor heeft de redactie van de Knipselkrant gevolmachtigde minister Manuel via de afdeling Voorlichting van het Curaçaohuis de gelegenheid geboden zijn kant van het verhaal te vertellen.

De ontvangst van ons verzoek is bevestigd, maar de antwoorden op onderstaande vragen zijn helaas uitgebleven.

 1. Klopt het dat u zich door uw broer en schoonzus laat ondersteunen bij de uitvoering van uw taken?
 2. Klopt het dat zij in verband hiermee geregeld op het Kabinet aanwezig zijn?
 3. Klopt het dat hun werkplek zich in uw werkkamer bevindt?
 4. Hebben uw broer en schoonzus een arbeidsovereenkomst met het kabinet, een (freelance)overeenkomst van opdracht of een andere vorm van bevestiging van hun werkzaamheden voor het kabinet?
 5. Ontvangen uw broer en schoonzus een vergoeding voor hun inzet?
 6. Hebben uw broer en schoonzus gegeven de vertrouwelijkheid van dossiers die uw bureau passeren een geheimhoudingsverklaring getekend en een VoG overlegd?
 7. Zijn de kosten van een eventueel ongeval dat uw broer of schoonzus tijdens het uitvoering van werkzaamheden voor het kabinet overkomt of schade die zij veroorzaken gedekt door de (aansprakelijkheids)verzekering van het kabinet c.q. het Land?
 8. Over welke deskundigheid en ervaring beschikken uw broer en schoonzus waarin de vaste staf van het kabinet niet kan voorzien?
 9. Als u bovenop de deskundigheid en ervaring van de vaste staf van het kabinet ondersteuning nodig acht, waarom heeft u dan niet in het openbaar geworven?
 10. Op uw facebookpagina heeft u in reactie op de column melding gemaakt van een ‘beerput’. Betekent dit dat u het vermoeden of zelfs aanwijzingen hebt dat er onder uw voorganger onregelmatigheden hebben plaatsgevonden op het kabinet? Zoja, kunt u dat toelichten en heeft u de minister-president hierover geïnformeerd?
 11. Wat is de reden waarom u deze en andere posts weer hebt verwijderd?

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

38 reacties

 1. @Brian S schrijft:
  ‘We hebben een blanke elite op het eiland. Blanke mensen wiens voorvaderen hier al 400 jaar zitten’

  Ja Brian, bvb de ‘protestant blanku’.

  ‘maar je hebt eigenlijk ook donkere makambas’

  Dat klopt: Iedereen met een Nederlands paspoort EN een ‘niet-witte’ huidskleur, die niet op Curacao is geboren, is een ‘donkere makamba’.
  Ikzelf ben in Suriname geboren, op de leeftijd van 2 jaar met ouders naar Curacao verhuisd en daar een deel van mijn jeugdjaren doorgebracht.
  Bij het vernieuwen van mijn (Nederlandse) paspoort (2019) werd ik door een medewerkster van kranshi tot makamba verklaard.
  Ze vroeg om mijn ‘bewijs van naturalisatie’. Ik legde vriendelijk en geduldig (en uiteraard in het Papiamentu) uit dat ik nooit een andere dan Nederlandse nationaliteit heb gehad. Zoals iedereen die VOOR 1975 in Suriname is geboren, maar er op 25-11-1975 niet meer woonde.
  Ze haalde er een leidinggevende bij, die meekeek in het computerscherm met mijn persoonsgegevens (en die van mijn ouders zaliger).
  Conclusie van de leidinggevende:
  ‘Wak: su tata a nase na Rotterdam, esei ke men e ta makamba!’
  Ik heb mijn lachen weten in te houden. Wss om haar gezichtsverlies te compenseren, wilde het juffie daarna mijn lengte meten (want oudere mensen krimpen). Ze noteerde 7cm korter dan mijn werkelijke lengte.
  Volgens mijn paspoort ben ik dus een ‘makamba-pitufo’. Hahahaha!

 2. @E berdat.
  Wat is blank en wat is zwart?
  Het is een vraag om verdeeldheid en Vereeniging tot stand te brengen.
  Wij tegenover Zij.
  Een heel fouten conceptie.
  Een oud recept.
  Een van de bekendste voorbeelden was te zien in nazi Duitsland.
  De ubermenchen tegen de untermenchen.
  Het had een vereenigent effect.
  En het maakt misstanden rechtvaardigbaar.
  Het is normaal om mensen anders te behandelen en meer of minder rechten te geven.
  In Duitsland begon het ook eerst met het demoniseren van Joden en hoe het “volk” onder hun geleden heeft.
  Hoe het volk door hun gemanipuleerd werd.
  Klinkt het bekend?
  En zo kan het dus legaal en geaccepteerd worden dat we geen makamba willen voor bepaalde posities, die zijn voorbehouden aan YDK.
  En zelfs dat we makamba’s in zwarte zakken terug sturen.
  YDK is goed, makamba is slecht.

 3. Blank wordt te pas en te onpas gebruikt.

  Zo zijn de makambas blank maar je hebt eigenlijk ook donkere makambas.
  We hebben een blanke elite op het eiland. Blanke mensen wiens voorvaderen hier al 400 jaar zitten. Sommige latinos zijn wellicht kwa huidskleur blank maar zijn kwa cultuur meer YDK. Portugees zijn blank.

  Een ydk kan blank zijn maar zal toch al makamba worden aangezien wanneer hij op straat loopt en een doorsnee ydk hem niet kent.

 4. @ e berdad @ meliuslegere
  Blank? waar is dit woord gevallen? ik heb geen moment het woord blank genoemd.
  Ik moets slechts mijn lachspieren bedwingen om de term “geefklieren” van @Tuna, een klier die elk ras heeft.
  Stop met zaken onnodig te “racialiseren”, iets waar de politici goed in zijn op Curacao.
  Niemand heeft het hier over ras gehad. Alleen u @ e berdad

 5. Vèr voor Chan waren we op Curaçao al bezig ons te verrijken tenminste van de bevolking. Zo was het en zo is het nog steeds.
  Wat een prut reactie zeg, werkelijk oer en oerdom.
  Welke alias is dit nu weer.

 6. @E berdad: Ik hoop dat Knoek-koe (of iemand anders op dit forum) die vraag kan beantwoorden, want ik wil dat ook graag weten.

 7. @Ayuba Rosalia:
  U schrijft: ‘Ze hebben netjes afgekeken van Suriname!! ‘
  Kunt u daar concrete voorbeelden (met bronvermelding) van geven?

  Verder schrijft u:
  ‘Er lopen nu een aantal daar rond in Curaçao, met de bedoeling te infiltreren in het bestuur ( gebeurt al) . ‘

  Mevrouw Rosalia: kunt dat svp verduidelijken?
  U bedoelt toch niet dat er Surinamers op Curacao rondlopen met de bedoeling te ‘infiltreren in het bestuur’ van Curacao’???

 8. @knoek-koek kunt u mij uitleggen wie is blank op Curacao? Gaat het alleen maar om de huidskleur? Want dan zijn de Venezolanen en Colombianen ook blank net als de Makambas. Of is blank eerder een sociale constructie? Bv. in bepaalde buurten wonen, naar bepaalde scholen gaan etc. Ik zou graag een uitleg willen hebben over blank zijn.

 9. de toegevoegde waarde van het Curacaohuis (tenzij symbolisch) is mij totaal onduidelijk. Ook is mij onduidelijk wat er nu concreet wordt gerealiseerd. Wij leven in een tijdperk van online communicatie, dus schaf het curacaohuis af, en als je dan een keer naar Nederland moet gaan neem het vliegtuig. Ik neem aan dat al deze mensen ook nog een leuke expat regeling waarbij huisvestiging in Nederland en scholing kinderen betaald wordt, dus dit is een dure grap aan het worden.

  Waar is drechi eigenlijk gebleven?!

 10. Hef dat curaçaohuis in hemelsnaam op!
  Ene schandaal en flater na de ander!
  Kosten bakken met geld per maand!

  Elke keer zit daar een andere “kwast” die zijn of haar domheid en onbekwaamheid rijkelijk ten toonspreidt in de RMR en elke interview!

  Hiervoor hadden we een muts die zei dat de regering alhier goed zorgde voor hongerige mensen! 30% ligt aan voedselhulp infuus!
  Regering zorgt
  zeker goed voor mensen! MAAR NIET ALLEMAAL ! ALLEEN Haar f&f

  Dáárvoor hadden we een Grace mugabe , een feeks van een gvmminister! Die haar personeel als beesten behandelde! Ja wat verwacht je als je een beest als gevmin plaatst uit een beestenfamilie! ( zie ook marnixschool, mdpt, lijkenzakkenstunt, Stenengooi affaire, blanken opjagen etc)

  Dáárvoor zat er één die naar verre oorden vloog! Zijn studieschuld door de bevolking liet betalen. Een surprise partij van zijn personeel afsloeg!

  Nu zit daar niet één maar een hele familie tokkie uit de mondi van curaçao ministertje te spelen = mooi pak aan en zich laten fotograferen!

  Minister zijn op curaçao = een soort “prins en pancho” rol op je nemen en leuke evenementen aflopen.

 11. Tja toen in 2010 hadden we dit soort zaken niet. Maar men moest en zou een coupe plegen toch? Men moest en zou de zittende regering dwarsbomen toch.

  In 2010 hadden we Sheldry Osepa als Gevol. Minister van Curacao. Ook iemand zonder ervaring. Iemand die op dienstreis ging naar Tahiti. Waarvan zijn studieschuld werd kwijtgescholden.

  En Regering Schotte van 2010.. Naast de NSB razzias van de club om mensen weg te werken hadden we Ministers als Jamaloodin, El Hakim. Constancia. Charles Cooper en elke maand hadden we een nieuwe Minister van Onderwijs.

  Nee dat was een echte leuke tijd!

 12. Geen protest vanuit de staten.”
  klopt want die wachten gewoon hun beurt af: 4 jaar wachten en dan kunnen zij hun vriendjes weer plaatsen.
  En zij die naar huis gestuurd zijn krijgen een vergoeding. Dus waarom zou je je druk maken.
  Mischien om dat de roverheid te duur is?
  Misschien om dat de armoede groeit?
  Mischien omdat er geen geld meer is voor gezondheid zorg.
  Mischien omdat het onethisch is.
  Misschien omdat het indruist tegen alle beginselen van behoorlijk bestuur.
  Misschien?

 13. Ze hebben netjes afgekeken van Suriname!! Chan en zijn consorten! Er lopen nu een aantal daar rond in Curaçao, met de bedoeling te infiltreren in het bestuur ( gebeurt al) . Nepotisme ten voeten uit!!

 14. “Wat ik mogelijk nog het ergste vind:
  Geen protest vanuit de staten.”
  klopt want die wachten gewoon hun beurt af: 4 jaar wachten en dan kunnen zij hun vriendjes weer plaatsen

 15. “Zolang het slimme smaldeel het niet op zich neemt om het minderbedeelde smaldeel te informeren en kennis te delen, blijven dit soort zaken bestaan. En het slimme smaldeel moet ook bij zichzelf te rade gaan waarom telkens op dezelfde partijen en personen wordt gestemt.”
  Educatie wordt grotendeels gedaan op school. En dat is bedroevend ook al jaren.
  En waarom? Door de politiek, heel goed
  En als de educatie bedroevend blijft blijven mensen onwetend onwetende stemmen met onderbuik en daar maken alle partijen gebruik van.
  Ps op de school van een zoon van mij is de rector ook vervangen door een van mfk.

 16. Tja toen in 2010 hadden we dit soort zaken niet. Maar men moest en zou een coupe plegen toch? Men moest en zou de zittende regering dwarsbomen toch. En wat kregen jullie er voor in de plaats? Regering Betrian, een zakenkabinet wat het enige positieve was, een regering met de opeens opgedoken maar nooit over gesproken zus van en Ivar Asjes, een kabinet met daarin Sushi Graaimelia, plaatjesdraaiers, dansleraren en Par en nu dus een kabinet met nog meer dansleraren en plaatjesdraaiers en nagellakkers. Zolang het slimme smaldeel het niet op zich neemt om het minderbedeelde smaldeel te informeren en kennis te delen, blijven dit soort zaken bestaan. En het slimme smaldeel moet ook bij zichzelf te rade gaan waarom telkens op dezelfde partijen en personen wordt gestemt. Tot die tijd moet ik helaas de woorden herhalen van mijn zeer gewaarde collega en confrere. Drechi pa bosnan

 17. Ik blijf het zeggen: De grootste vijand van Curacao is de YdK zelf. Hier hebben we er weer een pracht van een voorbeeld van. En de Staten??? die zijn stil, ook boter op het hoofd.

 18. Oorverdovend stil daar in het parlement!
  Allemaal schapen en geiten!
  Of eerder een kruising tussen schaap en geit = Scheit!
  En Schijt hebben ze aan alles!!!!

 19. Robokrasia! Kleptokrasia, en na de “jongste” aanstelling van een “dj” en een “opmaak chick” mag je gerust zeggen : Een fiestakrasia!
  Feesten kunnen we als de beste!
  Mama hulanda betaalt!
  Pias bepaalt!

 20. Dit is geen democratie.
  Dit is een kleptocratie.
  Ik geloof niet dat tico Martina dit nog wil verdedigen.
  Of komt het door de PAR?
  En dan heeft hij nog gedeeltelijk gelijk.
  De par neemt zijn controlerende taak ook niet serieus.
  Het complete politieke stelsel, top ambtenaren, directeuren van overheidsentiteiten. Rovers.

 21. Wat ik mogelijk nog het ergste vind:
  Geen protest vanuit de staten.
  Waar weer uit blijkt:
  Geen ministeriële verantwoordelijkheid
  Geen controle.
  Ik hoop van harte dat dit het laatste was.
  Dat Nederland, mijn part met geweld Forti komt ontruimen.
  En dat we een staatshervorming krijgen.

 22. De 3e tranche is nog niet overgemaakt begreep ik?

  Mag ik de TK toch vragen er bij de staatssecretaris van BZ en KR erop aan te dringen dat er echt nogmaals naar de COHO wordt gekeken?

  Het kan toch echt niet zo zijn dat de NL burger voor dit uiterst slecht gespeeld Commedia dell’arte met derde rangs clowns moet dokken.
  Dat moet toch eens stoppen.

 23. de zus van de dood geschoten Helmin Wiels was al een ramp, maar nu maken ze het toch echt te gek voor woorden met deze aanstellingen, het word echt tijd dat er een B.m in het forti gebouw woord gepleurd, weg met dat zooitje op vreters zonder een kennis. Of krijg ik toch gelijk dat het bij geraapt F&F door heeft dat er geen geld meer komt uit NL en dat voor de MFK & PNP over en uit is, dus zij dekken zich in om nog 3 jaar mee te snoepen uit de uitkerings pot waar al de bodem van in zicht is. Ze weten maar al te goed dat NL geen kant op kan en het verplicht is om het eiland niet te laten zinken. Tjonge Tjonge wat een ellende deze regering opvreters. Knops laat je tanden eens zien en laat je niet door een paar van die lamzakken in de leuren leggen.

 24. Het is toch altijd hetzelfde rotzooi, als je vrienden en familie aan een baan wilt helpen, moet je dat een eigen bedrijf beginnen en niet met gemeenschapsgeld Sinterklaas spelen. Helaas kan tv Direct hierover niet berichten want Pa werkt bij tv Direct, wat een waardeloos gedoe allemaal.

 25. Dansleraar DJ en schoonheidsspecialiste.
  Echt we zijn de risee van het koninkrijk. Niets meer en niets minder.
  En dat allemaal met het belastinggeld van vele hardwerkende burgers.
  Werkelijk schofterig.

 26. En de Nederlandse hardwerkende belastingbetaler maar zwoegen voor dit zooitje ongeregeld .
  Ja ik ben kwaad, nee woedend. Het gaat maar door deze oplichtingspraktijken. Knops stop met COHO ! NU!
  Het is een emmer zonder bodem. Paarlen voor de zwijnen! Water naar de zee dragen! Schaamteloze mensen! (uiteraard bedoel ik hier niet de gewone bevolking mee. De overgrote meerderheid is, uit eigen ervaring, erg vriendelijk).

 27. Curacaohuis is altijd een groot feest geweest. Nu zit de juiste man, dansleraar op de juiste plek. Hij pakt het professioneel aan door een dj en schoonheids specialiste erbij te halen. Dj zorgt voor muziek en mevrouw zorgt ervoor dat iedereen keurig is opgemaakt en de nagels mooi gelakt. Curacao is een feesteiland. Dat kunnen de makambas niet ontkennen. Feesten kosten geld, dus Knoppie moet niet zuinig doen. Cooper had reeds eerder aangegeven niet met kruimels genoegen te nemen en eist miljarden. De reeds gegeven kruimels worden echt niet terug betaald. Volgend jaar zal Nederland dus miljarden euros moeten sturen zodat het feesten kan doorgaan. Uiteraard mogen ze weer voorwaarden stellen waaraan niemand zich houdt. Wanneer Knoppie het geld komt brengen dan wordt hij weer naar Soto meegenomen voor een partijtje voetbal.

 28. Zie hier: MFK zit vol met politieagenten en Dj’s, tumba zanger en nog meer van die parlamentsleden die weing tot geen denkvermogens hebben, maar wel elke maand een riante salaris van ang 16.000,– (op hun rekg.) incasseren.
  Gibi Doran, Juniel Carolina (om maar een paar te noemen), kan iemand mij wijsmaken of vertellen wat voor een enkele bijdrage, deze gasten ooit hebben bijgedragen cq aangeleverd?
  Om het compleet te maken hebben wij nu een muziekleraar als gevolm. minister die de hulp inroept van broer en schoonzus.
  Awor si nos a h*d*, geloof me.

 29. En wat is de les die de Yu di korsou hiervan kan leren?
  Je hebt geen opleiding of kennis nodig.
  Waar het omgaat is wie je kent niet wat je kan.
  Dus waarvoor onderwijs?

 30. Dit is een uitstekend voorbeeld wat er met landskinderen wordt bedoeld.
  Zijn er betere?
  Ja en niet eens Europese Curaçaoënaars.
  Maar dat zijn waarschijnlijk oreo’s of andere die minder landskind zijn.
  Pisas is de baas en de baas plaatst.

 31. …”De gevmin is muziekleraar, broer Carlton is dj en diens echtgenote schoonheidsspecialiste”…..

  Daar wringt hem de schoen!
  Zet f&f in! Maar dan wel een paar met kennis en kunde!

  Een muziekleraar, een dj en een schoonheidsspecialiste!

  Zijn dit de landskinderen waar Cooper, Suzy en vele andere politici het over hebben

  Landskinderen? Friends & fam. zullen ze bedoelen! Kneedbaar en manipuleerbaar!

  Straks moet er ook nog een leger consultants (landskinderen natuurlijk) die de hoofdprijs vragen voor flutadviezen en flutrapporten waarvan 95% van internet is gekopieerd!

  Nepotisme van de bovenste plank!

 32. – Kunt u aangeven met welke frequentie u of deze voornoemde adviseurs (al dan niet vertrouwelijke) informatie/documenten doorgeven aan directie/personeel van DirectMedia, Radio- en/of TV-Direct ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties