31 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Carls’ blog | Sorry Carl!

HomeBlogsBlog Carlson ManuelCarls’ blog | Sorry Carl!

Met video

GevMin Carls Manuel is al weken op ‘dienstreis’ (carnaval) | Foto broers Carls & Carlt, resp. GevMin en understudy GevMin

Wij van Knipsel moeten onze excuses aanbieden en dat niet aan de eerste de beste: gevolmachtigde minister Carls Manuel. Bij zijn aantreden gaf Piks’ politieke pupil hoog op van zijn managementkwaliteiten. Wij hebben daar toen nogal schamper over gedaan, want MFK’s rising star had tot dan een erg horizontale carrièrelijn: een niet zo glansrijk bestaan als muziekonderwijzer – die naar hardnekkige geruchten willen niet vrij was van valse noten – en een weinig succesvolle gooi naar de status van zanger in de B-categorie.

Eenmaal baas van het Curaçaohuis joeg hij in recordtijd de gehele staf inclusief deskundigheid en ervaring weg om zich te omringen met family & friends die, laten we het netjes zeggen, het buskruit niet hebben uitgevonden.

En dat is maar goed ook, want sommigen schijnen een kort lontje te hebben… Er leek dus alle reden om (ook) Carls’ managementcapaciteiten in twijfel te trekken. Ten onrechte, blijkt nu.

Een van de belangrijkste kwaliteiten van een manager is immers delegeren. En dat kan hij. Bijna net zo goed als zijn beschermengel Pisas. Zoals die het runnen van het land overlaat aan de minfin annex schaduwpremier Silvania, heeft de gevmin zijn eigen stand-in: broer DJ The King.

Carls heeft zijn zaakjes goed voor elkaar, moeten we toegeven. Hij is al weken op ‘dienstreis’, want carnaval. En wordt geen seconde gemist.

Maar, zult u denken, de gevmin moet toch zijn regering vertegenwoordigen en allerlei belangwekkende bijeenkomsten in en rond Den Haag met zijn aanwezigheid extra cachet geven? No problem. Broerlief Carlton heeft zich ontpopt als een waardig understudy. Eerder zagen we al aan zijn selfies met o.a. Rutte en een prinses dat hij de groten der aarde met een flair tegemoet treedt waar de opper-gevmin nog een puntje aan kan zuigen.

En zo zien we The King als een vorst in dienstauto met chauffeur door de residentie zoeven om bij officiële gelegenheden als plv op te treden. Qua spreekvaardigheid doet hij beslist niet onder voor de echte.

 

Ook het Curaçaohuis functioneert gewoon door. Van een foto die we van de wekelijkse stafmeeting onder ogen kregen spat het leiderschap van Carlton af.

Por la Patria: Leiderschap bij het Curacaohuis door waarnemend plaatsvervangende GevMin DJ The King Carlton Manuel

Niet alleen beoogd plaatsvervangend gevmin Gimena van der Gen kan thuisblijven, ook Carls kan de Rijksministerraad met een gerust hart aan zijn schaduw delegeren.

Stay tuned.

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

18 reacties

 1. Even iets anders? de ISLA kermis molen gaat weer op volle toeren draaien, nu weer met twee cq nieuwe/ oude zakkenvullers investeerders uit een boom geplukte CPR/ PORKI appels en peren, de ene club gunt de andere club nog geen spiraal licht in de al half blinde dollar teken ogen, de ene club is al jaren bezig die roestbak te behouden en de ander ie al jaren die roestbak te laten verdwijnen, ik denk dat de laatste het dit keer gaat winnen!.

 2. Over gevolmachtigde ministers gesproken, ik mis grijnzende clown Beginna eerlijk gezegd. Weet iemand wat Fraudelientje heden tendage doet? En hoe is het met mr Credit Card Asjes?

 3. Taakomschrijving Curaçaohuis
  Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao of Curaçaohuis is de officiële vertegenwoordiging van de Curaçaose regering in Nederland. Ook kijkt het Kabinet naar de economische, sociale en culturele belangen van de Curaçaoënaars in Nederland. Het Curaçaohuis geeft daarnaast voorlichting over praktische zaken zoals reisdocumenten en zaken doen op Curaçao.Voldoet mr Manuel aan zijn taakomschrijving?

 4. @Dislect, Klopt en maak ook meteen de link naar de politiek want die plaatst weer mensen bij de overheid en overheids nv’s. Zeer groot aantal van de medewerkers en ambtenaren zitten daar omdat ze een F&F zijn van de politieke elite.

  En dan maar Nederland, Corona, oorlog in Rusland, slavernij de schuld geven van ons falen en wanbeleid.

 5. Las net in het AD dat ‘Manuel’ een grote ‘energie diner bijeenkomst’ bijeenkomst heeft georganiseerd in het Curaçao huis.
  Chats, Aqualectra, RdK en anderen (9 in totaal) konden dus op kosten van de tax payer gezellig bij elkaar komen.
  Het zou deze regering sieren als openbaar wordt gemaakt hoeveel gemeenschapsgeld is misbruikt voor dergelijke onzinnige schandelijke bijeenkomsten.
  De ultieme schande en dat voor een land waar 1/3 onder de armoedegrens leeft.

  Vreemd dat zo’n figuur als McW haar mond in deze niet opentrekt!!

 6. @brian.
  Je raakt nu het hart van het bestuursprobeem
  De bevolking bestaat, grootendeels, uit mensen die direct afhankelijk zijn van de overheid, uitkeringen, ambtenaren en mensen in dienst van een overheidsbedrijf (NV) die dan weer geleid worden door mensen, uitverkoren door de zelfde overheid.
  En je wordt niet uitverkoren, of aangesteld als je kritisch bent op die overheid.
  Dat is de reden dat deze klucht voortduurt.

 7. Jammer dat de bevolking niet door schijnt te hebben dat zij de rekening van deze klucht betalen en dat deze artiesten heel duur zijn en niet echt vermakelijk.

  Ze weten het wel maar ze hopen op hun eigen kans om zo een baantje te krijgen

 8. Jammer dat de bevolking niet door schijnt te hebben dat zij de rekening van deze klucht betalen en dat deze artiesten heel duur zijn en niet echt vermakelijk.
  Zie het zoals het is; een combinatie van ego streling en misbruik van gemeenschapsgeld

 9. F&F first at all times. Broer, schoonzus oom tante neef nicht iedereen profiteert uit de ruif.
  Triest hoor. Het ergste is dat vriend Carl de schaamte allang voorbij is.

 10. @Knipselkrant: zouden jullie de foto van de gevolmachtigde minister met komkommer gezicht vaker blijven plaatsen? ik krijg altijd een glimlach op mijn gezicht als ik die foto zie!

 11. Kijk het zooitje BLO’ers ongeregeld intersant naar de opdracht copy’s op deze foto zitten kijken, ze doen net of het zeer moeilijke ………..zijn waar zij nog weet of lust van hebben op die twee na die voorop de foto staan die lachen zich de … uit de broek, hoe is het mogelijk dat dit gekozen zooitje ongeregeld een eiland moet lijden met een lange ij.

 12. Esaki te staf aktual di KGMC. Di links bai rechts. Ku e signal berde riba nan kabes. Esaki te uniko personal dje staf ka keda na Kas di Korsow. Despues na pretu ku bril. Sra. Karin Heidweiller. Nobo nobo a ser tuma sin a publika un vacature. Despues Joseito Jordan. Gedetacheerd i amigu di GevMin. Despues e waarnemend GevMin DJ King. Ruman di GevMin Manuel. Bande dje un stagiaire tambe amigu, Jordaan. I esun ku kara den kamara Xavier Prens. Ata mas prueba ku Dj King ta wrn Gev.Min. Sino e no por ta sinta den overleg unda desishonnan pa Korsow tin di ser tuma. I pues tambe preparashonnan pa Rijks Minister Raad. Sr. Prens danki pa a memorisa esaki pa pueblo sa ken ta ken i kon ta kon. Wak e foto mas ariba. Saka pa Sr Prens directeur kas di korsow

 13. Wanneer een bevolking al decennia lang zich in de luren laat leggen door mooie woorden inplaats van te kijken naar de daden, dan verdient men dit soort clowns uit eigen circus. Ik kan me nog heugen ten tijde van het referendum in 1993 (de befaamde “ku Opshon A bo no ta perde net nada nada”). Telecuracao hield een interview onder willekeurige voorbijgangers en vroeg wat hun voorkeurstem zou zijn. Een of ander helder licht vertelde toen doodleuk dat hij het nog niet wist, maar al jaren stemde hij op Maria dus ook dit keer zou hij dat wellicht doen. Tja dat stond toen model voor de gemiddelde burger. Net als die domme mama kalakunas die hun stem verkwanselden voor een koelkast of een telefoonkaart van 5 florin. Dus tja de bevolking blieft graag figuren als the King en zijne excellentie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties