25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

Carls’ blog | Republiek Curaçao?

Met staatsiefoto van het Koninklijk paar

Een door gevolmachtigde minister Carls Manuel op Facebook geposte foto houdt de gemoederen flink bezig. Het is gebruikelijk dat gasten van het Curaçaohuis met hun gastheer op de foto gaan. Meestal wordt het gezelschap geposteerd tussen de vlaggen van Curaçao en Nederland met op de achtergrond de staatsiefoto van het Koninklijk paar, zoals hierboven te zien is.

Maar Manuel lijkt met dit protocol te hebben gebroken. Deze week dirigeerde hij zijn gasten naar een andere plek in het Curaçaohuis. Dat gaf nog wel wat gedoe, want de vlaggen moesten uiteraard ook naar die plek verhuizen. Zie de foto hieronder:

Met staatsiefoto van president

Met niet het Koninklijk paar op de achtergrond, maar de door Manuel aanbeden Heilige Pik.

Is hier sprake van een stille liefdesverklaring van Carls voor de man die hem bij elk bedrijfsongeluk de hand boven het hoofd houdt?

Of neemt His Excellency een voorschot op het uitroepen van de Republiek Curaçao? Alleen op vertegenwoordigingen van republieken hangt immers een staatsieportret van de president.

Stay tuned.

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

Artikel delen

15 reacties

 1. Hij moet begrafenisondernemer worden. Kan hij de hele dag handjes schudden en hoeft verder niets baanbrekendst te doen!

 2. Je moet er toch niet aan denken onder dit gespuis zelfstandig te moeten zijn.
  Voor je het weet zit de gevangenis van Curacao vol politieke gevangenen die kritiek hadden, en woont Pik in het paleis van de Gouverneur als koning Bomba-sa

 3. Laat het maar een 1 april grap zijn al zet het je wel aan het denken.
  We mogen net als in Rusland geen onaardige dingen meer zeggen over Pisas want dan worden we vervolgd. Pisas noemde zich al eens opperbevelhebber.
  Belasting inning affaire, F&F gedoe, 1.8 mio van Schotte en ga zo maar door.
  Misschien loopt de kabouter in Nederland wel voor de muziek uit. Ha. Ha.

 4. En als de zo vaak heeft deze Manuel een verkeerd pak gehuurd met een tekort jasje, Pik heeft altijd problemen met zijn te korte broeken, wat is dat toch met die loser volks vertegenwoordigers.

 5. Plofbuik barst bijna uit zijn gekreukelde jasje en waar is het curacaose vlaggetje dat hij doorgaans op speldt. Wat een aanfluiting deze vertegenwoordiging van een land dat zo trots op zichzelf wil zijn.

 6. Aan het eind van de 4 jaar vraagt men aan Manuel Calmes: Wat heeft u bereikt in Den Haag als Gevolm. minister? Waarschijnlijk overhandigt hij je dan trots een aantal dozen vol fotoalbums en zijn verzameling relatiegeschemnken.

  Ministers van Curacao. Ze presteren alleen maar op de foto. LOL

 7. Dat bestuurt jou! (Zie foto)
  Is Pik nu koning geworden?
  Typisch, deze salonidealisten willen wel alle toeters en bellen van een souvereine staat, maar niet de verantwoordelijkheid en daadkracht die daarbij past.

 8. Nederland zal graag afstand willen nemen van dit soort neo-kolonialisme al beweren Sylvana Simons en Suzy Carmelia en kornuiten iets anders.
  Kan toch ook niet meer in 2022. Curacao onafhankelijk!

 9. Welkom in Ezelstan, Onafhankelijk Republiek Ezelstan O. HeeeHaaaa.
  Middelpunt van de wereld, zoals op het eiland genoemd: Lombrishi di Mundu, waar men ju di tera zijn. De ezels voelen zich al edele paarden.
  Een land waar het geld niet op kan. De wereld is verplicht om zich te ontfermen over de ezelbevolking, en zie, het geld stroomt binnen. In de Staten is al besloten kompleet te breken met de Coloniale Tijd, daar dat een zwarte pagina is in het verhaal van het verleden, dus er wordt niet meer hierover gepraat. Als je zwart bent, ben je automatisch een ju di tera en dus ook een ezel. En dat is bevestigd in het huishoudelijk autonomie. Het is de droom van alle ezels bewaarheid geworden. Geschiedenis is verschoont van het verleden, geschiedenis begint nu.
  De volgende stap is: naamsverandering van het eiland: Kabaistan. Nee geen paard maar: K’a bai. (gesnapt)?. Er is niets meer te schrijven daar er niets meer is gebeurt, dus er is geen geschiedenis!

 10. De vraag is of Manuel zomaar de familie Sherman kan uitnodigen en hen een oorkonde overhandigen, simpelweg omdat hij een fan is.

  Moet zeggen dat bij het zien van Tony Sherman wel herinneringen van mijn studententijd naar boven komen. Niet van Tony Sherman, maar van Julya Lo’ko waar Sherman in de jaren 70, begin 80, af en toe mee optrad. Wat was die Julya Lo’ko een moordwijf daar was Diana Ross niets bij vergeleken.

  In die tijd was ik een grote fan van Nippy Noya voor mij de beste percussionist ooit, kan me nog herinneren toen mij mede studenten en huisgenoten platen van Doble R en Super Dynamic draaiden, draaide ik platen van Massala, Yellow Yackets, Wynton Marsalis en Miles Davis. Toen al was ik een uitzonderlijk figuur.

 11. Hihi leuke blog.
  Wel een zootje ongeregeld bij elkaar.
  Ok ‘MIL’ het Conmedia dell’Arte heeft nu lang genoeg geduurd, haal de druk van de ouders af en neem vervolgstappen!
  Genoeg is genoeg, vind ik.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -