28 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024 07:05

Carls’ blog | Kleine mannen, grote plannen

screenprint vacatures Curacaohuis
Je vraagt je af hoe het Curaçaohuis het afgelopen jaar heeft kunnen functioneren met anderhalve man en een paardenkop.

Om even het geheugen op te frissen: meteen na zijn aantreden als gevolmachtigde minister ruim 2 jaar geleden haalde Carlson Manuel de bezem door het dubbele stadspaleis aan de Prinsengracht (een erfenis van Fraudelyne Wiels) want er moest plek worden gemaakt voor family & friends. Omdat daar vanuit Willemstad een stokje voor werd gestoken, moeten de afdelingen het sindsdien op kwart of nog minder kracht doen.

Om antwoord te geven op de vraag waarmee dit blogje begon: het antwoord is simpel, namelijk niet. Want het Curaçaohuis verkeert al tijden in een soort coma. Althans, voor wat betreft de taak om de belangen van het land te behartigen. De zeldzame keren dat his excellency voor gevmin speelt, is bij de maandelijkse rijksministerraad waar hij hakkelend de instructies van zijn beschermheer Pik voorleest.

Maar nu is er dan het plan het Curaçaohuis te reanimeren. Om de leeggelopen afdelingen op sterkte te brengen, worden in één klap maar liefst 8 nieuwe medewerkers aangesteld. Van receptionist en archiefmedewerker tot chauffeur/bode en jurist. Kennelijk heeft ook de onlangs ingehuurde pr-goeroe Frits Huffnagel zijn plan afgeleverd voor een publiciteitsoffensief om de gevmin af te helpen van zijn imago weinig nuttigs te doen.

Oftewel: hoe vermom je een clown als een op zijn taken berekende bestuurder? Een hell of a job dus. Vandaar dat het zelfbenoemde pr-genie broer Carlton The King assistentie gaat krijgen van iemand die, blijkens de vacaturebeschrijving, het vak wel verstaat en een voorlichter.

screenprint linkedin Carlton

Eerste taak: hun baas duidelijk maken hoe je het woord communicatie spelt.

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

6 reacties

  1. Je kan zeggen wat je wilt over deze twee luizen in de Pels en beschermd door Sheik Pisas, ze doen wat zij willen en hebben maling aan alles als hun salaris van 8.000,00 Euro per maand per man voor niks doen op hun bankrekening word gestort en dan heb ik het nog niet eens over 500 Euro zakgeld en onbeperkte hotel en vliegreis kosten over de hele wereld om vergaderingen bij te wonen die helemaal niet bestaan of waar zij nog pap of zak vanaf weten, zouden deze TWEE wat over PIK weten wat nooit boven water mag komen en zowel dat Pik dan heel snel naar kwawanistan moet vluchten ?????????? met zijn gestolen Curacrim dollars $$$$$$$$$$$$.

  2. @Isereenbodem, ha, ha, ha, ha, zeer treffend gezegd. Het is hetzelfde als bij een goed werkend computersysteem. Garbage in garbage out.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties