28 C
Willemstad
• zondag 14 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Carls’ blog | Carls & Carlt

HomeBlogsBlog Carlson ManuelCarls’ blog | Carls & Carlt
Gevmin 1 en gevmin 2 (op verzoek zijn de gezichten van de studenten geblurd want velen willen begrijpelijkerwijs liever niet met de gevmins worden geassocieerd)

Wat gevolmachtigde minister Carlson Manuel aanvankelijk niet lukte, lijkt hij alsnog voor elkaar te hebben geritseld: zijn broer Carlton een dikbetaald baantje op het Curaçaohuis bezorgen. Dat bazuint DJ The King tenminste rond.

De vorige poging werd nog gedwarsboomd door de afdeling Human Resources van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Die floot Carlson terug toen die (met medeweten van zijn alle misstappen door de vingers ziende beschermheer Pisas) broer Carlton en tante Carla plus twee muziekvrienden via niet bestaande vacatures aan inkomen dacht te kunnen helpen.

Maar inmiddels hebben medewerkers die niet langer konden aanzien hoe de goede naam en eer van de officiële vertegenwoordiging in Den Haag van het Land Curaçao tot de grond toe wordt gesloopt, een veilig heenkomen gezocht. Daardoor zag de voor gevolmachtigde minister spelende brekebeen Carlson zijn kans schoon om broerlief toch nog van een karig bijstandsbestaan te redden.

Hoe groot de broederliefde is hebben we al kunnen zien aan het familiealbum van de Manueltjes. Waar Carls gaat en staat, gaat en staat Carlt. Overleg met Nederlandse bewindslieden voert het duo zij aan zij, kennelijk in de gedachte dat twee meer weten dan één, maar die vlieger gaat bij de Manueltjes niet op, want tweemaal niks bij elkaar opgeteld blijft nogal tijd niks. Dat kun je zien aan de radeloze blik in de ogen van hun ‘gesprekspartners’ als ze eerst met de gevmin op de foto moeten en daarna ook nog een keer met de schaduwgevmin.


Naar verluidt zijn er in de slipstream van Carlton ook nog wat familievrienden van het type 12 ambachten en 24 ongelukken binnengehaald als ‘vrijwilligers’.

Misschien dat SOAB eens in de boeken van het familiebedrijf aan de Prinsegracht moet gaan neuzen naar facturen van ene firma Dynasty Multimedia. Maar dat zal wel niet gebeuren: Curaçao is geen Aruba waar gevolmachtigde minister Besaril als een dief in de nacht het Arubahuis heeft verlaten na een onderzoek van de Centrale Accountantsdienst Aruba naar het gebruik van de creditcard van de zaak.

Stay tuned.

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

Dit artikel is geplaatst in

23 reacties

 1. @Kari schreef;
  “Dit laat werkelijk zien wat we belangrijk vinden.”

  Inderdaad, hoewel ik niet over “wij =iedereen” kan oordelen. Ik weet niet wat de rest op dit forum belangrijk vindt anders dan vrijwel iedere dag weer hetzelfde van hetzelfde neerkladden. Ik weet wel wat ik in het geval KKC belangrijk vind, n.l. een ‘technisch’ goed werkend KKC-forum.

  De Koe heeft groot gelijk. Ik ervaar steeds weer hetzelfde ongemak waarover hij klaagt. Bij het posten van een reactie blijkt dat de reactie niet geplaatst is, na een paar minuten verzend ik weer dezelfde reactie dan krijg ik te lezen dat het al is verzonden. In het ergste geval verdwijnt je reactie in een zwart gat, je raakt jouw reactie kwijt. Dat ervoer ik vorige week nog.

  Verschillende KKC-pagina’s zijn nu al iets langer dan een maand dan weer offline, en zo nu en dan kloppen de data van de nieuwsberichten opeens wel. Kortom, vrijwel al de onregelmatigheden die knoek-koe opsomde ervaar ik ook.

  Sinds de invoering van ‘bewerken’, dus het kunnen controleren en eventueel corrigeren van schrijf of taalfouten in je al verzonden reactie, zijn genoemde technische onregelmatigheden in beeld gekomen.

  Ik was er al tegen, bovendien kan een forumlid die per se foutloze reacties wil typen/verzenden op menig site terecht die niet alleen zijn/haar reacties controleren op alle schrijf en taalfouten en zelfs zinsbouwfouten, maar het ook nog piekfijn corrigeren. En zo kan je onafgebroken foutloze of bijna foutloze reacties blijven posten.

  Zelf maak ik geen gebruik van die sites omdat ik het te makkelijk vind. Als je een taal goed wil schrijven moet je het zelf doen. Een paar schrijf/taalfoutjes is nog geen doodzonde. Maar het is een hint voor eenieder die graag wenst over te komen als iemand die nooit foutjes maakt. Sites genoeg die het perfect minus alle fouten voor je overschrijven.(lol)

  M.a.w., Het bewerken van een al verzonden reactie is nodeloos. Temeer omdat “sinds de invoering” van die mogelijkheid op dit forum, n.l. het bewerken van een reactie, genoemde “technische onregelmatigheden” zich voordoen.”

 2. @KK schreef;
  “Volgens mij voor vele de wijze waarop genavigeerd wordt op de pagina, via de “laatste commentaren”, of via het nieuwsoverzicht waar je kunt zien hoeveel commentaren er staan per nieuwsbericht, maar ook de vermelde commentaren aantallen kloppen niet met de real time situatie.”

  Als ik me op het forum wil begeven, om te lezen of eventueel een reactie te plaatsen, surf ik eerst naar pagina “recente reacties”. Zo kan ik kiezen welk artikel of wiens reactie interessant genoeg is om even door te lezen. Want ik lees natuurlijk niet elk artikel of elke reactie. Zo heb ik het altijd gedaan, dat ben ik sinds ik dit forum bezoek gewend, of liever, dat ‘was’ ik tot voor kort gewend.

  Ook de mogelijkheid om na plaatsing een reactie te bewerken vind ik persoonlijk erg irritant. Ik heb tot 2x toe ertegen geprotesteerd. De eerste keer een halfjaar geleden en laatst in april/mei. Comment polis verwees mij toen naar redactie want het is niet zijn beslissing geweest. Ook LaStiwz vond het toen gewoon irritant en nodeloos.

  Voor sommigen die per se een foutloze (geschreven) reactie willen plaatsen biedt het “bewerken na plaatsing” misschien uitkomst. Maar niet elk forumlid beschouwt een paar gemaakte schrijffoutjes als een doodzonde. Sinds die nieuwe mogelijkheid is met name pagina “Recente Reacties” een warboel geworden, i.i.g. niets meer wat het altijd is geweest.

  Dus ja KKC-redactie, Ik ben het volkomen eens met de klachten van Koe uit de knoek.

 3. Zal je altijd zien, post je een commentaar over het niet gelijk doorposten van commentaren, gaat hij nu wel gelijk door! Nou dat is iig een verbetering. Hopelijk is het straks ook nog zo!

 4. Beste @KKC. Leuke pagina. Maar de laatste tijd is het erg moeizaam (m.i. dan) om de pagina te raadplegen. Ik zal e.e.a. toelichten om duidelijk te maken wat bedoeld wordt met “moeizaam.
  Posten: Je post een commentaar, vervolgens verschijnt het commentaar niet (direct) op de pagina. Je krijgt ook geen bericht dat er een tijdsinterval is ingelast voor bv controle / censureren/ controle graad van grievendheid voor sponsors (LOL) etc. Het commentaar gaat blijkbaar wel door, want als je het het commentaar nogmaals wilt posten krijg je de melding: dit heb je al gezegd. Niet duidelijk is hoe lang dit duurt, een dag, 2 dagen, elke keer check je dan, is het nou wel of niet door. Dat is niet echt vriendelijk voor de poster, en maakt dat je eigenlijk niet meer zo graag gaat posten of gaat navigeren op de pagina, omdat je niet weet wat er met je stuk tekst gebeurd waar je wel energie ingestoken hebt, of omdat je elke keer de plank mis slaat als je op een commentaar klikt, en die dan niet verschijnt.. Geef dan iig een signaal, “in bewerking” of zo. Tevens is er , en dat is mooi, een mogelijkheid om eea aan te passen binnen een aantal minuten, handig om eventuele typo’s en stomme fouten weg te poetsen. Vervolgens pas je dat aan. Blijf je toch de oorspronkelijke fouten zien? Of verwerkt dat zich pas na een aantal dagen? Ander punt: Je kunt reeds lezen in de sectie “Laatste reacties” wat er zoal aan commentaren gepost is. Volgens mij voor vele de wijze waarop genavigeerd wordt op de pagina, via de “laatste commentaren”, of via het nieuwsoverzicht waar je kunt zien hoeveel commentaren er staan per nieuwsbericht, maar ook de vermelde commentaren aantallen kloppen niet met de real time situatie. Klik je een commentaar aan dat je aanspreekt, of je aandacht oproept, (die je maar deels kan lezen) staat er niets onder het betreffende bericht. Dat maakt dat je met steeds minder plezier door de pagina navigeert, want iedere keer is er iets wat niet verschijnt, of niet te lezen is, of niet aangepast is. U mag me nu blokken, wegens belediging van de pagina, zoals vele ministers en parlementariers ook plachten te werk te gaan bij kritiek (!) en dat is prima! Maar misschien moeten jullie dit eens ter harte nemen en deze “pijnpuntjes” eens grondig aanpakken. Het zou de gebruiksvriendelijkheid echt ten goede komen. Dank bijvoorbaat.

 5. Brian, idd ze kunnen niet anders, wie weet tegen wil en dank. Zou er wel over dit individu zijn verleden gerapporteerd worden.

 6. En vriend M P Pik van curacrim keek ernaar en sloot zijn EZELS OREN en OGEN, op naar het volgende debakel cq aanfluiting van het tot op de grond afgebroken gevmin huis. Nu weet iedereen zeker waarom de regering Pik geen COHO controle ziet zitten van die Makamba’s.

 7. @Kaat, Wellicht wel maar Atouleb werd benoemd als Burgermeester en Rutte is ook benoemd. Als onderdeel van deze functies dienen ze wel de Gevolmachtigde Minister van Curacao te ontmoeten. Ook als Curacao er voor kiest om een clown op deze positie te zetten.

  De studenten van de DCA leken er wel vrijwillig heen zijn gegaan (Al lijken ze zich er nu voor te schamen).

 8. Waanzinnige conspiracy theorie, daarmee bedoelt hij, wat je op de foto ziet. Zorg dat je d’r bij komt, bij de mfk club, mag je aan kinderen komen, de boel beflessen, etc alleen je geweten klaagt je aan.
  Is van minder belang als de zakken maar goed gevuld worden voor mij en mijn ganse familie. Unbelievable, de gast hoort in de nor te zitten.

 9. Un berguensa total e gevolmachtigde payasonan aki. I asina tanto sen malgasta pa mantene e parasitnan aki. Si esaki ta e gevolmachtigde minister i acolitos, pober Korsou su imahen!

 10. Als de studenten van de Dutch Caribbean Association zo’n laag IQ hebben dat ze niet begrijpen hoe stom het is gezellig met deze clowns op de foto te gaan, zal het met hun studie nooit wat worden.

 11. Jammer dat meisje ******* met een grote glimlach op de foto gaat en ook de andere leden van de Dutch Caribbean Association terwijl ze eigenlijk een clown als Manuel zouden moeten vermijden.

 12. Un berguensa total e gevolmachtigde payasonan aki! Si esaki ta representa Korsou komo ” minister”, pober Korsou mes! I asina tanto sen tira afo por nada!

 13. Als je je iemand wil voelen dan moet je je aansluiten bij MFK. Daar verdwijnt de N voor je naam en word je van NIEMAND IEMAND.
  Dit geld voor beide broers. NOOITGEDACHTCLAN.

 14. “laten we eens naar meer positive dingen kijken inplaats van waanzinige conspiracy theories”

  het artikel somt de feiten objectief op dus waarom zou dit een conspiracy theory zijn?

 15. Ik blijf het zeggen, dat hele Curacao huis gewoon afschaffen, kost alleen maar geld en zet ons iedere keer voor palu. Kapitalen kost het de belastingbetaler en het rendement is negatief in alle opzichten.

 16. Ben zeer geïnteresseerd in de ‘positieve’ dingen die deze mijnh voor de Curaçaose samenleving heeft gedaan.
  Noem verder iets wat deze en vorige regeringen voor dezelfde samenleving hebben gedaan!
  1/4 leeft op het randje of zelfs onder de armoedegrens, voedselpakketten zijn niet aan te slepen, meer dan 2500 huishoudens geen toegang tot sanitaire voorzieningen.
  Zo kunnen we nog wel doorgaan met ‘positieve dingen’.
  Mss wordt het een keer tijd dat – en nu noem ik specifiek deze regering – daar een keer aan te denken ipv op kosten van de belastingbetaler gezamenlijk linten door te knippen, reizen, daggeld te consumeren, etc.
  Just saying.

 17. Nou ik vindt dit absoluut waanzin laten we eens naar meer positive dingen kijken inplaats van waanzinige conspiracy theories.

 18. Ongelooflijk dat Laurentien met zo’n figuur op de foto staat is niet pabien.
  Zij is nota bene schrijfster van kinderboeken.
  Dus kom op MIL open je verdomde laden een keer.
  MFK wat een klup zeg. Verrot van buiten en verrot van binnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties