32 C
Willemstad
• maandag 15 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Carls’ blog | All in Carls family

HomeBlogsBlog Carlson ManuelCarls’ blog | All in Carls family
Koud op zijn post presenteerde Manuel de door hem gewenste werkwijze: “Het moet efficiënter en doelgerichter met de nadruk op een goede samenwerking tussen collega’s in een prettige werkomgeving.” Van dat laatste is, getuige een bericht in de Extra over de groeiende onvrede onder de medewerkers over de directieve managementstijl van de nieuwe gevmin, weinig terechtgekomen.

Binnen/buitenland – De gevolmachtigde ministers Manuel (Carlson, Carlton & Carlton) zijn druk bezig het Curaçaohuis te reorganiseren. Waarnemend directeur Henco Cicilia lijkt uit de gratie. Dat maken we op uit de foto die Carlson heeft gepost van zijn bezoek aan staatssecretaris Knops.

Gebruikelijk is dat gevmins zich bij dit soort ontmoetingen laten vergezellen door de directeur van hun kabinet. Die zijn het immers die RMR-vergaderingen met de ambtenaren van BZK voorbereiden en sowieso frequent overleg hebben met het ministerie.

Een BBB medewerkster schittert op alle foto’s die Carls heeft gepost van de beleefdheidsbezoeken die hij aflegt aan in Den Haag gestationeerde ambassadeurs om grote deals in de wacht te slepen die van Curacao het Singapore van de Caribbean gaan maken

Des te opmerkelijker is het dat Carlson een niet eens tot de vaste staf van het Curacaohuis behorende ambtenaar had meegenomen, namelijk een medewerker van het Bureau Buitenlandse Betrekkingen in Willemstad die tijdelijk kantoorhoudt op het Curacaohuis.

De betrokkene schittert op alle foto’s die Carls heeft gepost van de beleefdheidsbezoeken die hij aflegt aan in Den Haag gestationeerde ambassadeurs om grote deals in de wacht te slepen die van Curacao het Singapore van de Caribbean gaan maken.

Kan natuurlijk zijn dat Carlson, ingefluisterd door Carlton I en II, Nederland als buitenland beschouwt en er daarom voor heeft gekozen een buitenlandexpert mee te nemen naar Knops.

Tot de nieuwe werkwijze van het Curacaohuis (het moet volgens de gevmins efficiënter) ook een nieuwe manier van communiceren met de staf. Dat gebeurt – uiteraard omwille van de efficiency – via zijn facebookpagina.

Zo poste hij de tekst ‘Het oog van de meester dikkert het paard’, een creatieve variant op het gezegde ‘Het oog van de meester maakt het paard vet’. De betekenis daarvan: Je moet als baas zelf toezicht houden, want anders wordt je bedrijf verwaarloosd…

Wel supertransparant om dit soort intimiderende boodschappen aan je personeel met de hele wereld te delen.

Stay tuned.

Bron: Knipselkrant Curacao

KKC naschrift

Meer over capriolen van de Curacaose gevolmachtigde minister in Nederland leest u hier.

12 reacties

 1. Eigenlijk valt het best goed uit te leggen dat “Pik” the boss”, het toelaat dat deze “disco jockey”en “krulspeldrolster” als waardige toevoeging worden gezien in het Curacaohuis. Mag een duit kosten.
  Alles is geoorloofd, Zolang ze maar niet slimmer zijn dan Pik, de grootste “Payaso” van het Koninkrijk!!

 2. Tjesus @Abraham
  Ik lach me suf om jouw post. Je hoeft niet eens naar het theater te gaan (welke dan)?) want op dit forum kom je soms niet meer bij.
  In ieder geval heb je ook humor man.

 3. De laatste jaren komen er alleen F&F voor deze positie in aanmerking, al heb je een vervalst school diploma BLO, bijzonder lager onderwijs in je zak. Nee, een bijzondere en geschoolde gevolmachtigde met een hart voor Curacao was Papi Jesurun die zonder corruptie het Curacaohuis in goede orde bestierde en achter liet. Als de MFK hem eens zouden vragen om die danser een jaartje te helpen hoe het moet dan dan stond hij al een stuk sterker bij de heren Rutte en Knops. Nu word deze nieuwe kneus toch al uit gelachen voor dat hij een curacrims smeek dansje heeft gedaan, voordat de delegatie in vergadering gaat, wat een afgang zeg, van de YDK regering, om deze drie kneuzen aan te stellen op belangrijke posten. Of zijn Pik en Holle Bolle Gijs bang dat er slimmere mensen als hun zelf hoger op de trap komen te staan, nou dan hoef je hoog te klimmen, bij de eerste trede sta je als hoger deze kliek afval aangezien Pik de afgekeurde politie agent en Holle Bolle Gijs PAPIER HIER uit de Efteling niet verder komen dan de betonnen vloer waar zij op staan en waar zij ook voor eeuwig zullen vastgeplakt blijven staan.

 4. Onvoorstelbaar dat je met deze clowns vooruitgang en vernieuwing had verwacht.
  De MFK heeft tot op heden veel figuren opgeleverd waar je niet trots op mag zijn, gevangenis, al erin geweest of je staat op de wachtlijst om erin te mogen, enz enz
  Wat de PNP betreft dat kun je in de analen opzoeken en behoeft geen verdere uitleg, lol.

 5. Wat isdat toch met het Curacaohuis en “Bomba” bestuur!
  Fraudelien ook al zo’n Bomba!
  Heks van een mens!

  Omayra lagarú (duidend op haar gedrag) , had ook een “Bomba” managementstijl!

  Pyonyang werd haar ministerie genoemd.
  Maria liberia peters! Ook een “tang” in haar kabinet, dat “lieve” volksmoedertje!
  Dan hadden we President Tromp, die luisterde zijn personeel af!
  Ai nos ta dushi hende!!!!!!!

 6. Zeer jammer en zeer teleurstellend om te lezen. Ik had gehoopt dat er een vooruitgang en vernieuwing zou zijn met het nieuwe kabinet. Maar jammer genoeg blijft alles bij hetzelfde. Een ieder kan zien dat de begrippen die deze persoon gebruikt regelrecht uit het boek “Management for Dummies” komt. Als je hem zou vragen om uit te leggen hoe hij het wil bewerkstelligen of vormgeven, dan zaL hij het antwoord schuldig moeten blijven. Dat je je eigen zwakten erkent en stelt dat je een persoonlijke adviseur aantrekt, so be it. Maar als je dan iemand aantrekt of sorrie ik zeg het verkeerd, twee personen aantrekt die kwa kennis, kunde en ervaring op hetzelfde niveau of erger daar onder zitten dan heb je het echt niet begrepen.

 7. “Het moet efficiënter en doelgerichter met de nadruk op een goede samenwerking tussen collega’s in een prettige werkomgeving.”
  Typisch van die management termen die van toepassing zijn bij iedere organisatie (financiele wereld, overheid, gezondheidszorg, onderwijs etc) wat getuigd van iedere vorm van visie of wat nu concreet gepresteerd moet worden. Deze man zou beter wat doelstellingen kunnen formuleren voor zichzelf en als hij deze niet haalt, de eer aan zichzelf moeten houden

 8. Brian hij is al in den Haag. Hij heeft Eerste en Tweede kamerleden ontmoet en ook Mark Rutte, die hij trouwens heel aardig vindt. Carls heeft veel gemeen met Mark, ze houden allebij van muziek en Mark speelt piano. Of ze elkaar ook omhelst hebben of samen gedanst weet niemand.

 9. Het werkwoord ´dikkeren´ (dikkert/dikkerde/gedikkerd???) kende ik nog niet.
  Weer wat geleerd en direct toegepast: ik eet geen koekje, opdat ik niet dikkere (=aanvoegende wijs).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties