Carlos Monk nieuwe verdachte zaak Wiels

carlos-monk-3

Carlos Monk nieuwe verdachte zaak Wiels

WILLEMSTAD — Carlos Monk, de voormalige minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening en van Onderwijs voor Pueblo Soberano, is inmiddels ook aangemerkt als verdachte in de moordzaak Helmin Wiels. Dat bevestigt OM-woordvoerder Guillano Schoop in een kort telefonisch interview tegenover de Amigoe.

De woordvoerder kon verder niets zeggen over de beschuldigingen.

“Ik kan bevestigen dat de heer Monk als verdachte is aangemerkt in de zaak Wiels, maar het OM wil verder niet in details treden over de beschuldigingen.”

Het is dus nog onduidelijk waar de Reforma-aanhanger precies van verdacht wordt.

Monk heeft het zelf in een persbericht over het onderzoek Magnus, oftewel het onderzoek inzake de uitvoerende daders.

“Het OM, via het RST (Recherche Samenwerkingsteam, red.) – de Gestapo in Den Haag – heeft mij op 11 juli telefonisch geïnformeerd dat ik aangemerkt ben als verdachte in de zaak Magnus.”

Hij werd uitgenodigd voor een gesprek gisteren bij het RST, stelt hij in het persbericht.

Monk klaagt zelf over een politieke vervolging, die volgens hem bij een revolutionair onafhankelijkheidsproces en het bouwen van een nieuw land past.

“Ik voel me geëerd dat ik deel kan uitmaken van de rebellen en al degenen die door de koloniale fascistische staat gezien worden als een bedreiging voor hun kleine koloniale kapitaalbelang.”

De oud-bewindsman bestempelt de handelingen van het OM als een miljoenen media-show.

“Na vijftien maanden hebben zij 10 miljoen gulden van het volk besteed aan een show, terwijl zij ‘Bolle’ Martinez niet konden arresteren en zij door een voorbedachte fout hun belangrijkste getuige ‘Pretu’ Florentina kwijt zijn geraakt. Nu word ik als verdachte aangemerkt in de zaak Magnus/Magnificus, nadat zij iedereen op Curaçao hebben bespioneerd en afgetapt.”

Monk riep de autoriteiten dringend op om hem op te sluiten als hij verdacht wordt van iets. Dat doet hij middels het persbericht en dat heeft hij vanochtend ook herhaald op de radio.

“RST, kom me maar arresteren, ik ben hier bij Radio MAS, kom maar.”

Hij vindt het telefoontje van het RST met de mededeling dat hij als verdachte is aangemerkt ‘ongebruikelijk, onlogisch en pervers’. Naar zijn mening hoeft het OM geen rekening met hem te houden omdat hij geen deel uitmaakt van ‘de elite’ of van de ‘creoolse oligarchie’, nimmer van ‘de groep die onze bevolking aan Nederland heeft verkocht of aan het verkopen is’.

“Mijn naam is niet Tromp, Prins noch Asjes, en Den Haag houdt mij de hand niet boven het hoofd. Ik ben simpelweg bij niets betrokken.

Ik ben niet de laatste persoon die met Wiels heeft gesproken;

ik heb geen afspraak met hem gemaakt om naar Marie Pampoen te gaan;

ik ben niet degene die zijn persoonlijke beveiliging heeft gestopt;

ik ben ook niet degene die zijn laptop in beslag nam één dag na zijn moord;

ik ben twee dagen na de moord ook niet naar de Verenigde Staten gegaan en heb getracht om geld op te nemen van zijn bankrekening;

ik heb geen 900.000 gulden op zijn rekening gestort;

ik heb nimmer ontkend dat de 300.000 gulden van mij is;

ik was ook niet degene die publiekelijk heeft gezegd te weten wie Wiels heeft vermoord en ik heb hem nimmer via een sms met de dood bedreigd.”

Volgens Monk moet het OM bij de verantwoordelijken voor al het bovengenoemde zijn, om hen als verdachten aan te merken, te arresteren en te verhoren.

Het OM moet zichzelf ook onderzoeken, benadrukt Monk.

“Wisten jullie niets van de moord? Hadden jullie, de Gestapo’s, geen geheime gesprekken met hem, waarna hij werd doodgeschoten. Is dat een toeval? Wie is dus de verdachte, ik of jullie?”

Voor Monk zijn de handelingen van het OM een bevestiging dat de strijd tegen kolonialisme terecht en hard nodig is. De oud-bewindsman stelt dat de bevolking nogmaals getuige is van klassenjustitie en dat wij allemaal in een koloniale fascistische staat leven.

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Een Reactie op “Carlos Monk nieuwe verdachte zaak Wiels

  1. Hij kan nooit het brein zijn.
    Daar heeft hij het niveau niet voor.
    hooguit een loopjongen van het brein achter de moord.
    Misschien moest hij de uitvoerders benaderen en betalen?
    hij lijkt me trouwens wel iemand die gaat praten als de beschuldigers met bewijzen komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *