Campagnetijd is aangebroken

Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst verkiezingen opening NIEUWS Curaçao campagne  campagne voeren style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De verkiezingen komen eraan en de partijen maken zich op voor de campagnes. Terwijl regeringspartij MFK start met een feest, begint oppositiepartij PAR met een soep en moeten de kleinere partijen PNP en FOL eerst fondsen werven. Pueblo Soberano voert echter ‘non-stop’ campagne.

PNP-leider Humprey Davelaar vertelt dat de kleinere partijen in tegenstelling tot de grotere partijen eerst fondsen moeten gaan werven om überhaupt campagne te kunnen voeren.

De grote partijen kunnen gelijk groots starten, maar de PNP start pas met de campagne na het inleveren van de kandidatenlijst op 31 augustus.”

Bescheiden
De partij zal bescheiden campagne voeren. “We willen reflecteren wat er aan de hand is in de Curaçaose maatschappij. Op dit moment kampen we met financiële problemen dus gaan we niet met geld smijten en grote feesten geven. Wij gaan realistisch campagne voeren.”
Ook FOL richt zich op een campagne die de behoeftes van de bevolking moet reflecteren. “Het welzijn van de bevolking staat voorop”, aldus FOL-leider Anthony Godett.

Feest
MFK trekt zaterdag alles uit de kast en begint met een feest bij hun partijgebouw in Saliña.
De partij heeft de bands Gio en Dreams gestrikt om op te treden tijdens de opening van hun campagne. Dit jaar deelt de partij polsbandjes uit in plaats van t-shirts.
De partij heeft ook het slogan Tur tur ku Schotte’ veranderd in ‘Tur tur ku Kòrsou’.

Opkikker
PAR start ook zaterdag, maar dan met een soepochtend. “We starten met een opwarming, oftewel een opkikker”, aldus PAR-lid Omayra Leeflang.
Ook de PAR wil niet te groot uitpakken met de campagne. “De campagne mag niet gaan over geld, maar de bevolking en Curaçao zullen centraal staan: ‘let’s come together’, zegt Leeflang. De kandidatenlijst en de nieuwe campagneleider zijn nu nog een ‘groot geheim’. “Maar vanaf zaterdag staan we in de startblokken.”

Goed in elkaar
De MAN, één van de coalitiepartijen, zal vandaag en morgen nog gaan vergaderen om de puntjes op de i te zetten voor de campagne.
Eigenlijk voeren we jaar in jaar uit campagne”, zegt campagneleider voor de MAN, Giovanni Atalita.
Ik kan nog niet veel zeggen over de campagne en een opening, maar we zorgen ervoor dat het goed in elkaar zit.”
Atalita bevestigt wel dat Charles Cooper partijleider blijft en dat demissionair minister Hensley Koeiman ook een grote rol zal spelen.

Non-stop
We zijn nooit gestopt met campagne voeren”, benadrukt Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels.
Sinds 2005 voeren wij non-stop campagne, we zijn elke week in de wijken. Vanavond zijn we bijvoorbeeld in Koraal Specht. Elke avond zenden we een radioprogramma uit en elke zaterdag organiseren we een bijeenkomst in ons partijgebouw waar tussen de 300 en 500 mensen aanwezig zijn.”
Volgens Wiels waren er afgelopen zaterdag zelfs duizend ( ???) mensen aanwezig. “We hebben geen hoog- of laagseizoen. Iedere dag voeren wij campagne.”

Voorverkiezingen Ook Alex Rosaria van de partij PAIS maakt zich op voor de verkiezingen, al moet de partij eerst door de voorverkiezingen omdat PAIS nog geen zetel heeft. “Maar we hebben er vertrouwen in dat we de 700 benodigde handtekeningen zullen krijgen om door de voorverkiezingen te komen”, zegt Rosaria. De partij start maandag hun campagne in het Because Entertainment Center. “Wij zullen vooral de inhoud van onze plannen bekendmaken. We zitten nu niet in de situatie om te feesten”, zegt Rosaria. “Curaçao kampt met grote tekorten en de waarde van onze gulden is in gevaar. Er is geen enkele reden om te beginnen met een feest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *