25 C
Willemstad
• maandag 30 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Campagne van PAR barst los

* Ob terug naar 5 procent,
* nieuwe locatie Hospital Nobo,
* subsidie voor water

Willemstad – Hoewel 29 augustus de kandidatenlijst van PAR pas bekend wordt gemaakt, is de verkiezingscampagne van PAR gisteren al losgebarsten.

Het team van PAR, bovenste rij vlnr. Dennis Jackson, Omayra Leeflang, Lyndon Comenencia en Percy
Snel; onderste rij vlnr. Zita Jesus-Leito, Emily de Jongh-Elhage, Magali Jacoba, en Ditiana Hollander.

Zo wil de partij een betere locatie voor het nieuwe ziekenhuis, wil het de omzetbelasting (ob) terugdraaien naar 5 procent en moet er subsidie komen voor water voor minderbedeelden.

Dit zijn enkele punten uit de lijst van tien speerpunten die gisteren werd gepresenteerd door partijleider Emily de Jongh- Elhage.

,,Het land verkeert in een crisis, we krijgen nu de historische mogelijkheid om via verkiezingen Curaçao terug te krijgen. We willen niet langer verwoesting van ons land. We willen de economie terug, de normen en waarden, het respect.”

Campagneleider Lyndon Comenencia geeft aan dat er momenteel angst heerst op Curaçao om openlijk voor je mening uit te komen.
Ook is het constant wegvallen van de stroom een grote last op de dagelijkse bezigheden, aldus Comenencia.
Het feit dat er niet elk moment van de dag water beschikbaar is toont tenslotte aan dat Curaçao afglijdt naar extreme armoede, aldus de campagneleider.

De campagne van PAR zal zich niet richten op het persoonlijk aanvallen van andere politici, garandeert het team van PAR, dat naast De Jongh-Elhage en Comenencia bestaat uit:

  • Herbert Boy Franken,
  • Glenn Sulvaran,
  • Ditiana Hollander,
  • Zita Jesus-Leito,
  • Magali Jacoba,
  •  Omayra Leeflang,
  • Dennis Jackson en
  • Percy Snel.

,,De campagne is gestoeld op het geven van informatie en bewustmaking”, aldus de campagneleider.

De Jongh-Elhage presenteerde tien speerpunten van de partij.
* Allereerst wil PAR de ob, die onlangs werd verhoogd naar 6 procent, terugdraaien naar 5 procent.
Dit kan gerealiseerd worden door aan de andere kant de accijns op sigaretten en sterke drank te verhogen, aldus PAR.
* Er moet een fonds terugkomen van waaruit de school wordt betaald voor kinderen van ouders die minder verdienen dan 4.000 gulden per maand.
Ook moet het fonds de schooluniformen betalen van kinderen met minderbedeelde ouders. ,,Niet voor iedereen. Niet voor mij, ik kan dus ik moet en ik zal betalen”, aldus De Jongh-Elhage die daarmee aangeeft dat het onderwijs niet voor iedereen gratis zou moeten zijn.
* Er moet volgens PAR bovendien een loterij komen in het eerste kwartaal van 2013 waarvan de opbrengsten naar sport en cultuur gaan, zodat onder andere geld beschikbaar wordt gesteld voor de Tula-herdenking.
* Ook pleit de PAR voor een betere locatie voor de bouw van Nos Hospital Nobo.

Op de vraag waarom er bij de tien punten niets over criminaliteit en veiligheid is genoemd, antwoordde de partijleider dat die thema’s bij de volgende speerpunten aan bod komen die eerdaags gepresenteerd zullen worden.

De vijf cent die de regering Schotte momenteel over de prijs van benzine heft – dat besteed moet worden aan de wijkenaanpak – wil PAR terugdraaien. De Jongh-Elhage: ,,We weten nu helemaal niet waar dat geld naartoe gaat.”

Op de tienpuntenlijst van PAR staat bovendien dat buschauffeurs voortaan benzine moeten kunnen kopen zonder daarover omzetbelasting te hoeven betalen.
Op die manier kan de prijs voor het reizen met de bus betaalbaar blijven, aldus PAR.Ook water moet voor iedereen beschikbaar blijven. Daarom moet er subsidie komen voor de minderbedeelden om toch water te ontvangen en daarnaast sociale begeleiding om te voorkomen dat zij van water worden afgesloten. ,,Geen subsidie voor Emily, maar voor hen die het niet kunnen betalen”, aldus De Jongh-Elhage.

De huizen die inmiddels klaar voor gebruik zijn van Fundashon Kas Popular moeten meteen door het volk in gebruik genomen worden, meent PAR.
Tot slot wijst de gele partij er op dat met integere politici Curaçao de autonomie over de Veiligheidsdienst en het financieel beleid terugkrijgt.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -