Brute overval Nederlandse boten in Venezuela

Bewoner op Orinoco (Venezuela)

AMSTERDAM – Twee Nederlandse catamarans dupe van gewapende overval in Venezuela.Twee Nederlandse echtparen zijn in juni van dit jaar bruut overvallen terwijl zij ‘s avonds voor anker liggen in de Orinocodelta in Venezula. Binnen een half uur hebben vier gewapende mannen met een speedboot onder toeziend oog van beide echtparen de twee catamarans totaal geplunderd.

Hanneke Klaver en Nils Honhoff zijn met hun catamaran Pélagie – een Lagoon 380 – al sinds 2010 onderweg voor een lange reis. Hetzelfde geldt voor Frits du Bois en Reinhilde van der Kroef met hun zelfgebouwde Bella Ciao, óók een catamaran.

Trauma
Wanneer beide echtparen elkaar op 10 juni in Venezuela treffen op de Caño Guamal, een zijtak van de Manamo River in de Orinoco Delta, gaat het fout. Hoewel iedereen ongedeerd blijft, laat de overval een traumatische ervaring achter.

Aan de lokale politie hebben de echtparen niks. Daarbij is het moeilijk te zeggen wat de achtergrond van deze overval is geweest. De mannen waren niet arm en het lijkt alsof ze niet uit het gebied zelf afkomstig waren. Uit de bedrevenheid van de mannen lijkt het erop alsof ze vaker met dit bijltje hebben gehakt.

Beide echtparen deden ook verslag op Noonsite.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *