26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Broers dreigvideo in hoger beroep

HomeMediaAlgemeen nieuwsBroers dreigvideo in hoger beroep

Willemstad – De broers Martis, makers van de dreigvideo die vlak na de moord op Helmin Wiels online werd gezet, gaan in hoger beroep tegen het vonnis dat op 16 oktober werd geveld: zes maanden voorwaardelijke celstraf met drie jaar proeftijd en 240 uur werkstraffen. Dat heeft advocaat Alicia Blonk laten weten.

De 27-jarige en 19-jarige broers werden veroordeeld wegens ‘bedreiging met een terroristisch misdrijf’.

,,Ons standpunt blijft dat er geen opzet bij is geweest, terwijl opzet één van de vereisten is voor een terroristisch misdrijf. De rechter in eerste aanleg is er ook niet vanuit gegaan dat er opzet in het spel was. We zullen opnieuw vrijspraak eisen.”

Het Hof meldde na afloop van de zitting op 16 oktober:

,,Het kan niet anders dan dat de mannen het oogmerk hadden om de bevolking van Curaçao ernstige vrees aan te jagen, zodat zij zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging met een terroristisch misdrijf.”

Al zou er al sprake zijn van het veroorzaken van opschudding, dan nog vindt advocate Blonk dat de straf ‘disproportioneel’ is.

,,Een van mijn cliënten moet nog stage gaan lopen in Miami, dat is ook één van de redenen om in hoger beroep te gaan. De veroordeling van ‘bedreiging met een terroristisch misdrijf’ drukt heel zwaar op de jongste, omdat zijn stage om deze manier onmogelijk wordt.”

De strafmaat die is gegeven lag lager dan door het Openbaar Ministerie was geëist: 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk.
De rechter vond een onvoorwaardelijke straf niet nodig.

,,Het gerecht acht het niet nodig om onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen als afschrikking, omdat Curaçao hopelijk nooit meer geconfronteerd wordt met soortgelijke omstandigheden als de zo schokkende moord op Helmin Wiels op 5 mei 2013.”

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties