27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024 09:17

Brevet onvermogen Aqualectra’

Willemstad – De leiding van Aqualectra krijgt een brevet van onvermogen van vakbond Sindikato di Empeladonan den Utilidat (Seu).

brevet van onvermogenDe bond schrijft dit naar aanleiding van een presentatie van de directie op 22 november waarin niet geauditeerde cijfers gepresenteerd werden die niet overeenkomen met data die de leiding daarvoor had verstrekt.
De directie zei eerder dat het bedrijf in 2012 nog net geen winst zou maken, break even, maar dat Aqualectra vanaf 2013 winst zou genereren.
De bond bekritiseert ook de manier waarop de directie met de HRM-afdeling omgaat.

,,Ondanks het feit dat deze collega’s een opleiding op universitair-, hbo- of mbo+-niveau hebben, worden ze door de directie vernederd en onderschat door het aantrekken van meer dan vijf dure consultancybedrijven om de leiding te adviseren. Is er hier dan wel geld voor?”

Seu bekritiseert ook ‘de onverantwoordelijke manier waarop onze technisch directeur Hanst hulp moet gaan bieden bij een ander bedrijf. (overheids-nv Refinería di Kòrsou, red.)’
De vakbond is ervan overtuigd dat er in de eigen geledingen genoeg professionals zijn die via een technisch plan voor een turnaround bij Aqualectra kunnen zorgen.

,,Maar dan moeten de directie, de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en de Raad van Commissarissen ons wel het vertrouwen en de kans geven om dat te doen.”

Het financiële beleid van Aqualectra wordt door de bond afgedaan als een debacle, een doos van Pandora.
Vanaf 2010 zijn er geen geauditeerde jaarrekeningen gepresenteerd.
Het systeem om geld te innen functioneert niet, Aqualectra laat volgens de bond miljoenen op straat liggen.
De lokale banken hebben het vertrouwen in het bedrijf verloren, wat blijkt uit hun weigering om leningen te verstrekken.
Seu bekritiseert de leiding die eerder stelde dat er geen ontslagen zouden vallen, en daar later op terug kwam met de recente verklaring dat het personeel allereerst door vrijwillig ontslag zal inkrimpen.
Door deze handelwijze zou de directie ‘paniek onder de werknemers zaaien om de onderhandelingen over de cao voor 2014-2016 te beïnvloeden’.

Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties