28 C
Willemstad
• donderdag 8 december 2022

Extra | Journaal 7 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, December 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, December 2, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Bonhams in gelijk gesteld om beslagname Mercedes

Beslag op bezittingen Van Assendelft Van Wijck

WILLEMSTAD — De huidige huurder van Saint Tropez, Michiel Oliemuller, spande een kort geding aan tegen het Engelse echtpaar Roger en Dawn Bonham, nadat ze executoriaal beslag lieten leggen op de inkomsten van de SPF (Stichting Particulier Fonds) Vita et Pax uit de beachclub Saint Tropez en de personenwagen van het merk Mercedes 350 SE van projectontwikkelaar Christiaan van Assendelft van Wijck. Oliemuller stelde de auto voor een bedrag van 40.000 gulden te hebben gekocht.

De rechter vonnist dat Oliemuller tot maandag de tijd heeft om de sleutels van de auto in te leveren op straffe van een dwangsom van 2500 gulden voor elke dag dat hij in gebreke blijft (met een maximum van 100.000 gulden).

Ook zal Oliemuller in conventie de proceskosten van 1500 gulden en in reconventie de kosten van 750 gulden aan de Bonhams moeten betalen. Het vonnis is uitvoerbaar bij voorraad.

De Bonhams gingen tot executoriaal beslag van de personenwagen over, nadat de rechter medio augustus had geoordeeld dat Vita et Pax het echtpaar een bedrag van 350.000 gulden, inclusief de wettelijke rente vanaf 19 november 2009, verschuldigd was (de Bonhams zijn tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan – deze procedure loopt nog, red.).

Het echtpaar heeft behalve de proceskosten van 6800 gulden, waar Van Assendelft naast Vita et Pax ook persoonlijk voor aansprakelijk werd gehouden en die door hem werden betaald ter voorkoming van een persoonlijk faillissement, van de hoofdsom tot op heden niets ontvangen.

Ook lieten de Bonhams onder Sain Tropez exploitanten Thielman/Oliemuller beslag leggen op de huuropbrengsten van Saint Tropez van 17.500 gulden per maand aan Stichting Particulier Fonds (SPF) Vita et Pax.

Zoals de Amigoe reeds heeft bericht werd de Mercedes onlangs door de deurwaarder, ‘verstopt’ in een loods, getraceerd. Uit stukken blijkt dat Oliemuller twee bedragen, van 10.000 gulden en 29.000 gulden, aan Aqualectra heeft overgemaakt ten gunste van Van Assendelft, die bij het nutsbedrijf een openstaande schuld heeft. Deze bedragen moesten de ‘mondelinge koopovereenkomst’ van de auto dekken.

“Bij de rechtsgeldigheid van de overdracht kunnen de nodige vraagtekens worden gezet. Er bestond voor Vita et Pax geen rechtsplicht om die mondelinge overeenkomst aan te gaan. Deze moet dan ook als een onverplichte rechtshandeling worden aangemerkt, waardoor de Bonhams in hun verhaalsmogelijkheden zijn benadeeld. Nu door de overdracht de auto uit het vermogen van Vita et Pax verdween en daarvoor geen ander verhaalsobject kwam, is er sprake van benadeling”

aldus de rechter in zijn uiteenzetting.

Het geschil tussen de Bonhams en Van Assendelft ontstond in 2008, toen het echtpaar een ruilovereenkomst aanging om hun motorjacht ter waarde van 450.000 euro in te ruilen voor een appartement op Curaçao. Ze hadden hun jacht conform de afspraak geleverd, maar het appartement nimmer ontvangen. De Bonhams geven in een reactie op de uitspraak inzake de Mercedes het volgende te kennen:

“We zijn bijzonder blij met deze uitspraak van het gerecht dat dwars door de valse bewijsstukken, aangeleverd door Van Assendelft en zijn vrienden, heen heeft gekeken. Van Assendelft heeft gedurende de 4,5 jaar durende procedures constant zijn verhaal, niet naar waarheid, gewijzigd. Hierbij heeft hij zijn vrienden ingezet om valse bewijzen te leveren. Het gerecht bevestigt dat het de juiste beslissing was om tegen deze man weerstand te bieden, die ons leven de afgelopen jaren praktisch heeft vernietigd met zijn bedrog en frauduleuze handelingen. Deze zaak getuigt er des te meer van waartoe Van Assendelft in staat is om onder de betaling van de door de rechtbank bepaalde schulden uit te komen”

aldus de Bonhams.

Bron: Amigoe

Hieronder de Stukken aangaande de gerechtelijke strijd van de Bonhams tegen van Assendelft van Wijck.
Processtukken in bezit van de Knipselkrant Curaçao.

 

KG BonhamOliemuller Icm Kyon NV – Vonnis 16 Nov 2012

 

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Hoi Hoi, een succes voor de Bonhams. Ik ben blij.
  Ik sluit me even aan bij Big Daddy. TOKKIE (ja je nieuwe naam) Eens was je de schrik van de Jordaan nu draaien we de rollen om. Wij (de Roemoppen Zoals jezelf al eens neer schreef)) zullen nu voor jou de schrik van je leven zijn. Van ons (de roetmoppen) kan je nog heel wat verwachten. Wij wensen jou een fijne kerst en jaarwisseling toe in ons super moderne hotel, (met lunch, diner en ontbijt) Bon Futuro.
  De huidige logees wachten al vol smart op je. Voorlopig mag je het hun een paar jaren uit zingen.
  Na je logeer partij mag je van ons de straten van otrobanda en Punda aanvegen met een bord op je rug “IK BEN EEN OPLICHTER EN HOU NIET VAN ROETMOPPEN”. Als je dit overleeft mag je met een ZELF gekocht enkeltje retour naar Belgiee waar ze je met open armen zullen ontvangen.

  Hier op Curacao houden wij niet van jouw soort, dus voor ons ben je nog stommer dan een oliebol. Wat dacht je, je kan die (roetmopjes) wel een oor aan naaie??? Wel dat doen wij wel even netjes bij jou. Je hebt dit proces GELUKKIG verloren. Niemand maar dan ook niemand is nog bang voor jou en je maatje Michel Oliemuller.
  Nu was er een rechter die door al jullie leugens heen prikte en jullie te grazen nam.
  Voor ons ben je niet meer dan een grote L-L en uitvreter, jouw soort dien per omgaande te verdwijnen met een levenslang stempel “ONGEWENST” in je paspoort.
  Wij wenzen je nog veel ongemak en tralies in je leven toe.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -