29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:31

Laatste reacties

- Advertentie -

Bonaire.nu | Knops: BES-Air voldoet niet aan voorwaarden vergunning

 Harald Linkels

Initiatiefnemer Wim Hesseling klaagde over bureaucratie, maar krijgt voorlopig nul op het rekest

Kralendijk/Den Haag- BES-Air voldoet nog geenszins aan de vereisten om te kunnen starten met de vluchtuitvoering tussen de BES-eilanden. Dat kan worden afgeleid uit de brief die staatssecretaris Knops hierover aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De brief van Knops is een reactie op berichten als zou het opstarten van de vluchten worden gehinderd door een overmaat van bureaucratie aan Nederlandse zijde. Volgens de brief van Knops is daar geen sprake van.

- Advertentie -

“De ambities van de heer Hesselink om met zijn bedrijf de BES-eilanden via de lucht met elkaar te verbinden, zijn mij bekend. Om te kunnen starten heeft BES Air BV een exploitatievergunning nodig, af te geven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarover is de heer Hesselink al langere tijd in gesprek met de ILT”, aldus Knops.

Volgens Knops stelt de ILT stelt zich op het standpunt dat onder de huidige regelgeving geen exploitatievergunning kan worden afgegeven aan BES Air BV, onder andere door het ontbreken van een Air Operators Certificate (AOC) en omdat niet wordt voldaan aan de eisen in het Besluit geregeld en ongeregeld luchtvervoer BES, waaronder het beschikken over vliegtuigen.

Betaalbare verbindingen
Overigens zegt Knops in zijn brief ook dat het onderwerp van betaalbare (vlieg)verbindingen wel zijn aandacht heeft. “De heer Hesselink brengt zijn casus in verband met de wens van de regering om tot betaalbare en betrouwbare verbindingen te komen tussen en naar de Caribische eilanden van het Koninkrijk. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is een onderzoek naar de connectiviteit binnen het Caribisch gebied uitgevoerd, dat onlangs aan uw Kamer is aangeboden (Kamerstuknummer 31 936, nr. 581). Het rapport schetst ontwikkelingen, publieke belangen en mogelijkheden voor het (lucht)transport in de Caribische delen van het Koninkrijk”, aldus Knops in zijn brief aan het Nederlandse Parlement.

De staatssecretaris schrijft verder dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat zal dit jaar in samenspraak met de landen en openbare lichamen, opties gaan verkennen om de mate van connectiviteit tussen Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius alsmede tussen Bonaire en Curaçao te verbeteren.

- Advertisement -

Bron: Boniare.nu

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. Geachte heer Wesselink, eindelijk, na lang zoeken, heb ik een bericht gevonden over het wel en wee van uw plannen.
  Ik ken u, en u wellicht mij , als bevlogen instucteur. Ik heb menig uur nasst u gexeten in PH-EEE op Teuge Airstrip. Wellicht kunnen we via een ander communicatiemiddel wat persoonlijker met elkaar spreken. Ik zou dat zeer op prijs stellen.

 2. @ Hesselink
  Dus je had al op 16 januari 2019 kunnen vliegen vanaf st. Maarten?
  Zo ja, waarom nog geen vluchten?
  Zo neen, waarom niet?

 3. Geacht Team,

  Door de negatieve berichtgeving komen wij slecht over in het nieuws. Willen jullie dit aub herroepen zsm, als dat kan. Voor ons niet goed en voor jullie ook niet.

  Feit is dat wij al jaren alle vergunningen hebben. Maar door de foute Luchtvaartwet BES kunnen wij niet vanaf de BES eilanden opereren.
  Het enige probleem was de vestiging op één van de BES eilanden. Daar hinderde de Luchtvaartwet BES iedereen en ons in het bijzonder.
  Namelijk eerst vliegtuigen kopen en registreren en daarna pas een vergunning kunnen aanvragen. De omgekeerde wereld.

  We hebben dan ook van ILT te horen gekregen op 15 januari j.l., dat wij ons niet per se op de BES hoeven te vestigen. Mijn brief was van 17 december 2018, dus een lekker snel antwoord van Raymond Knops op 3 april 2019 en volkomen achterhaald.

  Wij hebben inmiddels toestemming van de Franse overheid, Direction Générale de l’Aviation Civile om te opereren vanaf St. Martin. En dat binnen 24 uur.
  Daar waar de Staat der Nederlanden fout op fout stapelt en dwars ligt om elke vorm van initiatief de nek om te draaien, doen de Fransen het toch duidelijk beter en daar snappen ze het ook.
  Ik heb ook aangegeven dat er ernstig gediscrimineerd wordt door de overheid, inzake onze vergunningen. Ze snappen het niet echt daar in Den Haag.

  De staatssecretaris heeft zojuist van mij een e-mail gekregen waarin ik hem op zijn fouten wees.

  Met vriendelijke groet,

  Wim Hesselink
  CEO BES Air bv

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -