25.8 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

PB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en Gaming Control Board

WILLEMSTAD (23 maart 2023) - Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag hebben trustkantoren die actief zijn in de online gaming sector het voornemen uitgesproken om zich te verenigen....

HOF | Frederieke Damme brengt beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte

WILLEMSTAD - Op 21 maart jl. bracht mw. mr. Frederieke Damme een beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte. Mevrouw Damme werd vergezeld door de mevrouw mr. Monique...

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Plannen voor watervliegtuig steeds concreter

Sanne van den Boomen De plannen voor een watervliegtuig op Curaçao worden steeds concreter. Het watervliegtuig heeft woensdag voor het eerst een landing op het water gemaakt. Eigenaar...

Nu.cw | Integraal waterbeleid van Curaçao gepresenteerd voor Waterconferentie

Op de Waterconferentie van de Verenigde Naties laat Curacao zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van waterbeleid. In een persbericht deelt het...

PBC | Curaçao neemt deel aan VN-conferentie over waterproblematiek

Persbureau Curacao NEW YORK – Curaçao neemt deel aan de Wereld Water Conferentie van de Verenigde Naties. Deze worden van 22 tot en met 24 maart 2023 gehouden...
- Advertentie -

Bonaire.nu | Knops: BES-Air voldoet niet aan voorwaarden vergunning

 Harald Linkels

Initiatiefnemer Wim Hesseling klaagde over bureaucratie, maar krijgt voorlopig nul op het rekest

Kralendijk/Den Haag- BES-Air voldoet nog geenszins aan de vereisten om te kunnen starten met de vluchtuitvoering tussen de BES-eilanden. Dat kan worden afgeleid uit de brief die staatssecretaris Knops hierover aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De brief van Knops is een reactie op berichten als zou het opstarten van de vluchten worden gehinderd door een overmaat van bureaucratie aan Nederlandse zijde. Volgens de brief van Knops is daar geen sprake van.

“De ambities van de heer Hesselink om met zijn bedrijf de BES-eilanden via de lucht met elkaar te verbinden, zijn mij bekend. Om te kunnen starten heeft BES Air BV een exploitatievergunning nodig, af te geven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarover is de heer Hesselink al langere tijd in gesprek met de ILT”, aldus Knops.

Volgens Knops stelt de ILT stelt zich op het standpunt dat onder de huidige regelgeving geen exploitatievergunning kan worden afgegeven aan BES Air BV, onder andere door het ontbreken van een Air Operators Certificate (AOC) en omdat niet wordt voldaan aan de eisen in het Besluit geregeld en ongeregeld luchtvervoer BES, waaronder het beschikken over vliegtuigen.

Betaalbare verbindingen
Overigens zegt Knops in zijn brief ook dat het onderwerp van betaalbare (vlieg)verbindingen wel zijn aandacht heeft. “De heer Hesselink brengt zijn casus in verband met de wens van de regering om tot betaalbare en betrouwbare verbindingen te komen tussen en naar de Caribische eilanden van het Koninkrijk. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is een onderzoek naar de connectiviteit binnen het Caribisch gebied uitgevoerd, dat onlangs aan uw Kamer is aangeboden (Kamerstuknummer 31 936, nr. 581). Het rapport schetst ontwikkelingen, publieke belangen en mogelijkheden voor het (lucht)transport in de Caribische delen van het Koninkrijk”, aldus Knops in zijn brief aan het Nederlandse Parlement.

De staatssecretaris schrijft verder dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat zal dit jaar in samenspraak met de landen en openbare lichamen, opties gaan verkennen om de mate van connectiviteit tussen Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius alsmede tussen Bonaire en Curaçao te verbeteren.

Bron: Boniare.nu

Artikel delen

3 reacties

 1. Geachte heer Wesselink, eindelijk, na lang zoeken, heb ik een bericht gevonden over het wel en wee van uw plannen.
  Ik ken u, en u wellicht mij , als bevlogen instucteur. Ik heb menig uur nasst u gexeten in PH-EEE op Teuge Airstrip. Wellicht kunnen we via een ander communicatiemiddel wat persoonlijker met elkaar spreken. Ik zou dat zeer op prijs stellen.

 2. @ Hesselink
  Dus je had al op 16 januari 2019 kunnen vliegen vanaf st. Maarten?
  Zo ja, waarom nog geen vluchten?
  Zo neen, waarom niet?

 3. Geacht Team,

  Door de negatieve berichtgeving komen wij slecht over in het nieuws. Willen jullie dit aub herroepen zsm, als dat kan. Voor ons niet goed en voor jullie ook niet.

  Feit is dat wij al jaren alle vergunningen hebben. Maar door de foute Luchtvaartwet BES kunnen wij niet vanaf de BES eilanden opereren.
  Het enige probleem was de vestiging op één van de BES eilanden. Daar hinderde de Luchtvaartwet BES iedereen en ons in het bijzonder.
  Namelijk eerst vliegtuigen kopen en registreren en daarna pas een vergunning kunnen aanvragen. De omgekeerde wereld.

  We hebben dan ook van ILT te horen gekregen op 15 januari j.l., dat wij ons niet per se op de BES hoeven te vestigen. Mijn brief was van 17 december 2018, dus een lekker snel antwoord van Raymond Knops op 3 april 2019 en volkomen achterhaald.

  Wij hebben inmiddels toestemming van de Franse overheid, Direction Générale de l’Aviation Civile om te opereren vanaf St. Martin. En dat binnen 24 uur.
  Daar waar de Staat der Nederlanden fout op fout stapelt en dwars ligt om elke vorm van initiatief de nek om te draaien, doen de Fransen het toch duidelijk beter en daar snappen ze het ook.
  Ik heb ook aangegeven dat er ernstig gediscrimineerd wordt door de overheid, inzake onze vergunningen. Ze snappen het niet echt daar in Den Haag.

  De staatssecretaris heeft zojuist van mij een e-mail gekregen waarin ik hem op zijn fouten wees.

  Met vriendelijke groet,

  Wim Hesselink
  CEO BES Air bv

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -