25.8 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

PB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en Gaming Control Board

WILLEMSTAD (23 maart 2023) - Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag hebben trustkantoren die actief zijn in de online gaming sector het voornemen uitgesproken om zich te verenigen....

HOF | Frederieke Damme brengt beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte

WILLEMSTAD - Op 21 maart jl. bracht mw. mr. Frederieke Damme een beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte. Mevrouw Damme werd vergezeld door de mevrouw mr. Monique...

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Plannen voor watervliegtuig steeds concreter

Sanne van den Boomen De plannen voor een watervliegtuig op Curaçao worden steeds concreter. Het watervliegtuig heeft woensdag voor het eerst een landing op het water gemaakt. Eigenaar...

Nu.cw | Integraal waterbeleid van Curaçao gepresenteerd voor Waterconferentie

Op de Waterconferentie van de Verenigde Naties laat Curacao zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van waterbeleid. In een persbericht deelt het...

PBC | Curaçao neemt deel aan VN-conferentie over waterproblematiek

Persbureau Curacao NEW YORK – Curaçao neemt deel aan de Wereld Water Conferentie van de Verenigde Naties. Deze worden van 22 tot en met 24 maart 2023 gehouden...
- Advertentie -

Bonaire.nu | Franklin Antoin wordt baas piloten EZ Air

Harald Linkels

Antoin (r) gaat leiding geven aan de piloten van EZ Air. Ook op de foto EZ Air piloten Lorenzo Silié en Jarl Henriquez. Foto: EZ Air

Kralendijk- De populaire Boneriaanse piloot Franklin ‘Kinkin’ Antoin wordt de baas van de piloten bij lokale luchtvaartmaatschappij EZ Air. Voor Antoin, die tot voor kort nog in dienst was bij Insel Air als captain op de Fokker-50, is de stap een logisch vervolg van zijn carrière.

Hij vloog eerder onder andere als captain op de Fokker100 van Dutch Antilles Express (DAE), maar werkte gedurende enkele jaren ook voor onder andere Divi Divi Air en het op Bonaire gevestigde Medicair; de moedermaatschapij van EZ Air.

Naast zijn werk als commerciële piloot bij diverse luchtvaartmaatschappijen is Antoin ook al enkele jaren actief met zijn eigen Falki Aviation Curaçao, waar hij verschillende lokale piloten opleidde voor een carrière binnen de luchtvaart. Het vliegen zit de Antoins kennelijk in het bloed; Antoin’s broer Danielson vliegt als captain op de Twinotter bij het Bovenwindse Winair.

Antoin zegt er zin in te hebben. “EZ Air heeft nu goede kaarten om het ver te gaan schoppen als lokale luchtvaartmaatschappij. Wij zijn een leuk team aan het samenstellen van jonge, frisse piloten en ik mag daar leiding aan gaan geven. Dat lijkt me een prachtige uitdaging”, aldus Antoin.

Volgens Antoin heeft EZ Air al diverse Boneriaanse piloten aangenomen. “Ook op Curaçao wordt een team van lokale piloten aangenomen”, vertelt Antoin.

Inmiddels is een eerte groep EZ Air piloten, waaronder Antoin zelf, vertrokken voor hun opleiding in de Verenigde Staten om met de Beechcraft 1900, die door EZ Air in gebruik worden genomen, te gaan vliegen. “De opleiding kent een technisch gedeelte en een training in de zogenaamde flight simulator”, legt Antoin uit. Zodra de groep bestaande uit Antoin, Silié en Henriquez klaar is met de training, vertrekt een volgende ploeg van 4 piloten.

Ook EZ Air baas René Winkel is tevreden met de aanwinst van Antoin. “Met Franklin halen wij een heel ervaren piloot in huis. Ons ambitie-niveau ligt hoog: Wij willen absoluut werken met de beste mensen in het veld”. Winkel zegt dat zijn bedrijf momenteel bedolven wordt onder de sollicitaties. “Per week krijgen we momenteel tientallen brieven binnen van zowel piloten, grondpersoneel en technische mensen. Wij zijn echter maar een beginnend bedrijf en denken met maximaal 50 medewerkers van start te gaan”, zegt Winkel, die zelf een verleden kent als captain bij de Antilliaanse Luchtvaarmaatschappij (ALM).

Volgens Winkel lopen de voorbereidingen voorspoedig. “De vliegtuigen zijn bijna klaar om vanuit Florida naar Curaçao overgevlogen te worden. Lokaal moeten nog wel enkele tests worden doorlopen. Daarnaast zijn wij bezig met de inrichting van ons reserveringssysteem en andere operationele zaken”, aldus Winkel. De luchtvaartondernemer durft nog geen concrete datum te geven voor de start van de commerciële vluchten. “Zo spoedig mogelijk, maar een exacte datum kan ik nog niet geven”, zegt Winkel.

Bron: Bonaire.nu

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ik heb ooit iemand gekend die piloot was, hij was piloot op een boeing-747. Hij ging vaak joggen want hij had iets van een gezonde geest in een gezond lichaam. Als ik deze piloten zie, is er een hoop veranderd sindsdien. Blijkbaar vertrouwen ze nu meer op de autopilot.

  2. Nog een reden om gisteren nog de stekker uit de failliete porkeria van Heerenveen en Lippinkhof, Insel Air, te trekken.

    Lippinkhof kan vast wel weer bij een car rental aan het werk en Heerenveen’s vrouw Stella van Rijn heeft aan haar vrijpartijen met Schotte een baan met topsalaris overgehouden waarvan beiden ruim kunnen leven.

    Maar Karel Frielink zag dat het goed was en curator van de Heuvel declareerde door.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -