25.8 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

PB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en Gaming Control Board

WILLEMSTAD (23 maart 2023) - Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag hebben trustkantoren die actief zijn in de online gaming sector het voornemen uitgesproken om zich te verenigen....

HOF | Frederieke Damme brengt beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte

WILLEMSTAD - Op 21 maart jl. bracht mw. mr. Frederieke Damme een beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte. Mevrouw Damme werd vergezeld door de mevrouw mr. Monique...

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Plannen voor watervliegtuig steeds concreter

Sanne van den Boomen De plannen voor een watervliegtuig op Curaçao worden steeds concreter. Het watervliegtuig heeft woensdag voor het eerst een landing op het water gemaakt. Eigenaar...

Nu.cw | Integraal waterbeleid van Curaçao gepresenteerd voor Waterconferentie

Op de Waterconferentie van de Verenigde Naties laat Curacao zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van waterbeleid. In een persbericht deelt het...

PBC | Curaçao neemt deel aan VN-conferentie over waterproblematiek

Persbureau Curacao NEW YORK – Curaçao neemt deel aan de Wereld Water Conferentie van de Verenigde Naties. Deze worden van 22 tot en met 24 maart 2023 gehouden...
- Advertentie -

Bonaire.nu | EZ Air haalt vergunning binnen en start met vluchtuitvoering

EZ Air Commissaris Valdemar Marcha (rechts) zegt trots te zijn op het team van EZ Air en zich erkentelijk te voelen jegens de minister en de onder haar vallende Curaçao Civil Aviation Authority, die verantwoordelijk was voor de certificering

Kralendijk- Na maanden van intensieve voorbereidingen, de aankoop van twee nieuwe vliegtuigen en het uitvoeren van diverse tests is het dan eindelijk zover: luchtvaartmaatschappij EZ Air beschikt over de benodigde vergunning om van start te gaan met de vluchtuitvoering.

De eerste vlucht tussen Bonaire en Curaçao vertrekt morgen, 23 december om vier uur in de middag.

Directeur René Winkel toonde zich opgetogen: “Wij zijn ontzettend blij dat we eindelijk kunnen beginnen. Wij zijn al bijna een jaar intensief bezig om deze uitbreiding werkelijkheid te maken”, aldus Winkel.

De luchtvaartondernemer legt uit dat de interesse in de vluchten enorm is. “Mensen staat letterlijk te trappelen om met ons te kunnen vliegen. Vooral op de route tussen Bonaire en Curaçao is de nood hoog. Tussen kerst en oud- en nieuw zijn waren al geruime tijd geen tickets meer beschikbaar. Nu wij beginnen met de vluchtuitvoering komt daar verandering in”, zegt Winkel.

Reserveringen

Reserveringsmanager Francheska Statie had haar handen gisteren vol aan passagiers die in groten getale naar het ticketkantoor in de Kaya Irlandia kwamen. “We zijn de hele dag ongelofelijk druk geweest. Daarnaast hebben we heel veel telefoontjes en Whatsapp berichten ontvangen van mensen die nog voor de feestdagen van het eiland afwillen”, aldus een tevreden lachtende Statie.

Volgens Statie is het de bedoeling dat mensen straks ook via de website zelf kunnen boeken en betalen voor een ticket, maar vertoont de website nog enige kinderziekten. “We proberen alle mensen zo goed mogelijk te helpen”, zegt Statie, die ook zegt dat ze na maanden van voorbereiding heel blij is dat zij en haar team eindelijk aan de slag kunnen.

Rustig van start

Chief Pilot Franklin Antoin legt uit dat de maatschappij, ondanks de grote vraag, rustig van start gaat. “We beginnen met 4 vluchten per dag tussen Bonaire en Curaçao”, aldus Antoin. “Vanaf januari gaan we het aantal vluchten opvoeren en starten we ook met de vluchten naar Aruba”, zegt hij desgevraagd. Volgens Antoin wordt veel belang gehecht aan het neerzetten van een goed en stabiel product, voordat het aantal vluchten wordt opgevoerd.

Chief Pilot Franklin Antoin (midden) samen met collega’s Aico Polonius (l) en Jearl Henriquez kijken toe bij het ondertekenen van de vergunningen door luchtvaarminister Zita Leito.

De uitbreiding van EZ Air werd mogelijk door een verstrekte financiering van het Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN). Bestuurslid Valdemar Marcha, namens PCN benoemd in de Raad van Commissarissen van EZ Air toonde zich ook in zijn nopjes.

Vluchten zijn als openbaar vervoer“Dit is geweldig nieuws voor niet alleen Bonaire, maar ook voor Curaçao en Aruba. Er was, door de problemen met onder andere Insel Air, een enorme behoefte aan betrouwbaar en betaalbaar transport tussen de eilanden. Luchtvaart heeft de naam riskant te zijn als het gaat om investeringen, maar voor de eilanden is er nauwelijks een alternatief. Vluchten tussen de eilanden zijn als openbaar vervoer en te beschouwen als infrastructuur. Dit is ook de reden waarom wij als PCN, na het bestuderen van de businesscase, besloten hebben deze investering te doen, die wij ook in het belang achten van onze gepensioneerden”, aldus Marcha.

Marcha zegt zich trots te voelen op het team van EZ Air. “Wij hebben als commissarissen van dichtbij meegemaakt hoe hard het team heeft gewerkt. EZ Air heeft een geweldig team van hard werkende en gemotiveerde mensen en ik twijfel er niet aan dat ze een goed product neer gaan zetten. “Ik moet ook een compliment maken naar de mensen van de burgerluchtvaartautoriteits. Op diverse dagen, zelfs in de weekenden, hebben zij samen met ons team tot middernacht doorgewerkt om het hele proces zo snel mogelijk te doorlopen”.

EZ Air Commissaris Valdemar Marcha (rechts) zegt trots te zijn op het team van EZ Air en zich erkentelijk te voelen jegens de minister en de onder haar vallende Curaçao Civil Aviation Authority, die verantwoordelijk was voor de certificering van het luchtvaarbedrijf.

EZ Air heeft een kantoor aan de Kaya Irlanda en is telefonisch de komende alleen nog even mobiel te bereiken op nummer (+5999) 560 1900. De vaste lijn van het kantoor wordt nog aangesloten. De luchtvaartmaatschappij kan via e-mail worden bereikt op [email protected].

Komende week wordt ook de ticket office op Curaçao operationeel.

 

Bron: Bonaire.nu

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Je bent een idioot Eric, je weet niet waar je het over hebt. Elke piloot van een toestel groter dan een Cessna 172 doet een type rating, recurrent training en proficiency checks in de sim.

  2. Chief Pilot Franklin Antoin (midden) samen met collega’s Aico Polonius (l) en Jearl Henriquez. Zijn deze niet de piloten die in simulators hebben leren vliegen? Mij niet gezien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -