Bodyguard: ‘Justin is geen racist’

Justin Bieber

Bodyguard: ‘Justin is geen racist’

Volgens de voormalige bodyguard van Justin Bieber is de in opspraak geraakte zanger helemaal geen racist.

Justin Bieber ligt onder vuur door een filmpje van hem is opgedoken waarin hij als vijftienjarige jongen een racistische grap vertelt. “Waarom zijn zwarte mensen bang voor kettingzagen?”, vraagt hij aan zijn vrienden, waarna hij het geluid van een kettingzaag nadoet. Ook al lijkt niemand de rest van de grap te willen horen, gaat hij door en zegt: “Ren, neger, neger, neger”.

Zie hier de video.

‘We doen het allemaal’

Het filmpje heeft voor veel negatieve reacties gezorgd, vanuit de blanke en zwarte gemeenschap. Het gebruik van ‘het n-woord’ ligt in Amerika erg gevoelig. Maar toch vindt de ex-bodyguard van Justin niet dat de Boyfriend zanger daarom een racist is. Deze Kenny Hamilton verdedigt hem op Twitter en schrijft: “We maken allemaal grappen over de omvang, het uiterlijk of ras van een ander. Dat is niet altijd goed, maar cabaretiers verdienen hier veel geld mee.”

Kenny vindt dat mensen het gedrag van een ander wel racistisch kunnen vinden, maar om een grap van een vijftienjarig jochie zo serieus te nemen – dat vindt hij overdreven. De twee kennen elkaar al sinds Justin 12 was en beroemd werd.

Bronnen om Justin heen hebben laten vallen dat hij er zeer verdrietig is over de pubilcatie van het filmpje. Hij en zijn team slaagden er jaren in de video buiten de media te houden.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *