BNR | Bye bye, brievenbusfirma

“Private equity dreigt forse financiële averij op te lopen nadat Hof streep zet door belastingvoordelen.” (Vrij vertaald: Narco’s en maffia mogen geen gebruik meer maken van trustkantoren, brievenbusmaatschappijen en (E-gaming) belastingregelingen, KKC)

Het Europees hof legt een bom onder de circa 15.000 brievenbusfirma’s die Nederland rijk is. Een recente uitspraak maakt een eind aan Nederland als vluchthaven voor belastingontduikers, meldt het FD.

Het hof heeft een hele lijst met aanwijzingen gegeven hoe je kunt vaststellen dat een brievenbus alleen een brievenbus is, vertelt Jan van der Streek, hoogleraar internationaal belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Hoeveel van de 15.000 brievenbusfirma’s voor hun lot moeten vrezen, is moeilijk te zeggen, maar Van der Streek denkt dat ‘een groot deel ervan in de gevarenzone zit’.

Nederland heeft zich altijd verzet tegen de aanpak van brievenbusfirma’s, vooral achter de schermen, maar, zegt Van der Streek, de hoogste Europese rechter heeft ons nu in de hoek gezet.

Bron: BNR radio

Naschrift KKC

Lees hier de uitspraak

3 Reacties op “BNR | Bye bye, brievenbusfirma

  1. Reken maar dat Nederland binnen de kortste tijd een vervangende regeling zal introduceren.

  2. Renée van Aller

    Windowdressing wellicht. Want wat gaat Europa doen omdat er zoveel belastingparadijzen van Europese origine zijn. Het beginsel van afschaffing krijgt steeds meer aandacht. In de praktijk blijft het nog toe ongewijzigd. Waarschijnlijk verdient Nederland meer dan 1 miljard en dan is witwassen niet meegerekend. Zie belastingparadijs van Quote. Renée van Aller & John de Vries

  3. Gelukkig heeft Stephen Capella zijn brievenbusfirma in Panama.

    O née, dat was zijn moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *