BNN-VARA | Jandino Asporaat over zijn biografie ‘Dromen met je ogen open’


‘Stop complaining and get the fuck up’, dat is het levensmotto van comedian Jandino Asporaat. In zijn nieuwe biografie ‘Dromen met je ogen open’ wordt duidelijk waarom hij op deze manier naar het leven kijkt.

In de biografie schrijft hij voor het eerst openhartig over zijn weg naar succes. Aan tafel bij PAUW vertelt Jandino hoe hij vanuit niets zijn carrière volgens een streng stappenplan heeft opgebouwd.

Bron: BNN-VARA

18 Reacties op “BNN-VARA | Jandino Asporaat over zijn biografie ‘Dromen met je ogen open’

 1. De Rechtsstaat

  Ik heb vaak genoeg geageerd tegen het woord neger, en ving bot.

  Nu heb ik “nigger” gebruikt en het is verwijderd.

  So selective.

  Niets selectief. Zie het zo: vagina mag wel en kut (eigenlijk) niet, terwijl het toch beide over de flamoes gaat.

  Commentpolis

 2. Abraham Mossel

  Ik vind Jandino helemaal niet leuk met zijn nagemaakte grappen, ik vind hem alleen leuk als hij lacht, dan lijk hij precies op een paard of gorila met zijn gebid, of is dit ook discrimi ?

 3. Volgens @CR, “in tegenstelling tot heel van anderen is ericlapas een voorbeeld van een hardwerkende neger”. Dat heet een pleonasme niet te verwarren met het andere …..asme.

  Volgens mij heeft de commentpolis het hier wel bij het verkeerde eind want er is niemand die de neger meer beledigd heeft dan ik maar toch wordt ik regelmatig door zwarte YDK zeg maar negers die ook een blog hebben om af en toe wat op hun blog te schrijven.

  Als zij zich door mij beledigd voelen zullen ze het mij niet vragen.

 4. Curacao revisited

  Hi commentpolis is het wel geoorloofd om positieve bijvoeglijke naamwoorden te gebruiken? Bv “ik vind Jandino een sympathieke neger”. Of “in tegenstelling tot heel van anderen is ericlapas een voorbeeld van een hardwerkende neger”

 5. Volgens mij heb ik het word neger niet gebruikt, want dat doe ik nooit.

  Als de comment polis dat verwijdert ben ik het daarmee eens. Maar nogmaals, omdat ik tegen dat woord ben kan ik mij niet voorstellen dat ik dat geschreven heb.

  Anyway, ik wems iedereen een goed, dat is Jardinoloos, weekend.

 6. Commentpolis

  @Maurice: ik (commentpolis) heb reeds meerdere malen aan u proberen uit te leggen wat het verschil is tussen het woord “neger” en het woord “neger” voorafgaand door bepaalde bijvoeglijke naamwoorden.
  Blijkbaar kunt u dat met uw achterlijk verstand niet begrijpen, of bent u niet in het bezit van een lang termijn geheugen.

  Nogmaals, “neger” geen enkel probleem bij mij, maar niet voorafgegaan door bepaalde bijvoeglijke naamwoorden.

 7. Nadine, heb je de presentatie van Jardino bij het voetbalgala gezien? Wanstaltig gewoon, als jij als mondi bewoner dat woord kent.

  Ik heb respect voor het feit dat iemand als niveauloos als Jardino zo gigantisch zijn zakken kan vullen, maar kwalitatief is het zo slecht dat Selikor het zelfs als sushi grof zou weigeren.

 8. Potdomme, je zegt hier dat je een self-made comediant met een kleurtje niet kunt uitstaan, en de o zo politiek correcte comment polis vliegt in de gordijnen.

  Echt. Jardino is een aansteller van het ergste sort, net zo erg als de blanke Theo Maassen, dus comment polis kunnen we voortaan naast zeggen dat we blank slecht vinden ook zeggen dat we zwart slecht vinden?

  De comment polis vindt bepaalde reacties racistisch vermoed ik, maar door kritiek op gekleurde wannabe komieken te verwijderen is de comment polis zelf racisisch!

 9. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 10. @ De rechtsstaat. Dat is nu het hele manko op Curacao. Men gunt een soortgenoot geen succes.

 11. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 12. Goeie jongen en veel talent. Selfmade man. Kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Ik ben fan van Jandino.

 13. Die jongen, Jandino heeft het gewoon gemaakt, graag geziene gast overal. Velen, die hem hem vragen ook in actuele praat programma’s . Ieder z’n smaak.

 14. Curacao revisited

  kan niet lachen om Jandino maar moet zeggen dat dit een oprecht interview is. Als hij serieuzer doet, is hij een stuk aangenamer.

 15. Ik heb een ander tv-fragment van deze man gezien en die maakte meer indruk op mij.

  Na zijn afgang op de voetbal gala was hij in paniek geraakt dat de Nederlanders hem niet leuk meer zouden vinden dus was hij in een ander fragment huilend te zien toen hij het over zijn arme afkomst had.

  De meeste van ons op Curaçao hebben allemaal armoede gekend maar wij misbruiken het niet om medelijden en sympathie te kweken.

 16. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 17. De allochtoon ( in programna’s forceren) omdat het moet, daar is Jandino een perfect voorbeeld van.

 18. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *