28 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024 07:29

BM | Curaçao International BlueSeas Festival brengt ode aan blueslegende

Curacao Blues Festival - Pietermaai | Foto Berber van Beek/Studiorootz
2e editie Curacao Blues Festival – Pietermaai | Foto Berber van Beek/Studiorootz

Het eiland Curaçao heeft een geweldige reputatie voor bluesmuziek. Geen wonder dat grote namen als Leon Russell, Jimmie Vaughan & The-Tilt-A-Whirl-Band, Robert Randolph & The Family Band, Royal Southern Brotherhood en opkomende talenten als Laurence Jones en Samantha Fish op het programma van het Curaçao International BlueSeas Festival staan.

De tweede editie van het gratis muziekfestival is vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei 2016 in de straten van het Pietermaai district in Willemstad. Twee van de podia zijn vernoemd naar de blues legendes Stevie Ray Vaughan en Robert Johnson.

The blues is alive! Opnieuw toont Curaçao haar veelzijdigheid met een gratis toegankelijk bluesfestival in de straten van Pietermaai. Het eiland kent een rijke muziekhistorie waarin de blues een belangrijke rol speelt. Daarom zijn er tijdens het Curaçao International BlueSeas Festival maar liefst zes podia met live muziek. Van blues, blues-rock, bluegrass, soul tot gospel: het programma heeft voor iedere muziekliefhebber iets te bieden.

Ode aan blues legendes
Twee van de podia zijn vernoemd naar de blues legendes Stevie Ray Vaughan en Robert Johnson. Met deze twee nieuwe podia eert het festival deze artiesten. De beroemde Amerikaanse pianist Leon Russell verzorgt op vrijdag 6 mei het optreden op het Stevie Ray Vaughan podium. Hij werkte tijdens zijn unieke 50-jarige carrière onder meer samen met B.B. King, Eric Clapton, Bob Dylan, Willie Nelson, The Rolling Stones en Elton John. Op zaterdag 7 mei staan zijn oudere broer Jimmie Vaughan & The-Tilt-A-Whirl-Band met Lou Ann Barton op dit podium.

Sfeervol Pietermaai
Ook bij 27 Bar & Restaurant, Bluebird Café, Ginger, Miles Jazz Café en Mundo Bizarro zijn podia waar onder meer Robert Randolph & The Family Band, Royal Southern Brotherhood en Vintage Trouble optredens geven. Deze trendy restaurants en gezellige cafés zijn kenmerkend voor Pietermaai, de opkomende hippe wijk van Willemstad. Tussen de prachtig gerestaureerde historische panden krijgt het Curaçao International BlueSeas Festival extra sfeer. Het internationale bluesfestival op Curaçao is, net als het filmfestival en jazzfestival, een initiatief van Fundashon Bon Intenshon.

Kijk voor meer informatie op www.curacaoblueseasfestival.com.

Bron: BlluesMagazine

2 reacties

  1. Helemaal mee eens.

    Het enige waar ik mij op Pietermaai gruwelijk aan erger zijn alle auto’s op de stoep ‘s avonds. Als voetganger ben je gedwongen over de weg te lopen wat ‘s avonds erg gevaarlijk is vanwege snel rijdend verkeer op de hoofdweg van Pietermaai.

    Uiteraard doet de politie niets. Wellicht omdat er ook auto’s van politici en Jan Sofat patsers bij zijn.

  2. Sfeer zat er weer goed in en dan blijkt hoe gezellig Pietermaai kan zijn wanneer er iets moois wordt georganiseerd. Geen ruzies, geen onvertogen woorden, geen herrie van auto’s, motoren of quads. Gewoon een groot wandelgebied met duizenden liefhebbers van gezelligheid en goede muziek !
    Jammer dat het niet overal en altijd zo kan zijn op Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties