28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Pressiegroepen jagen toeristen weg!

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Pressiegroepen jagen toeristen weg!
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Zo meldde de Isla in het Antilliaans Dagblad maandag, zo, jij ook een Bon Siman!
Ik wist niet of ik moest lachen of mij weer voor de zoveelste keer kwaad moest maken om de leugens en valse beschuldigingen van de PdVSA. Weer probeert de PdVSA onze intelligentie te beledigen! Toen 3.000 schoolkinderen naar huis gestuurd werden vanwege de stank en de rook zeiden ze ook dat het niet van hun afkomstig was en dat ze het wel uit zouden zoeken.
Natuurlijk was dat een zoethoudertje en kwamen we er nooit achter wie de schuldige was want wij wisten beter!

Ze kwamen zelfs met een optie om de drie scholen beneden de wind van de raffinaderij te verplaatsen naar elders waar ze geen last zouden hebben van de stank en de rook.

Toen die beruchte foto van de zwarte flamingo bij Jan Kok in de media verscheen ontkenden ze het in eerste instantie en gaven ze voorbijvarende tankers de schuld, die volgens hen de tanks op open zee spoelden, alleen maar om op hun uitspraken terug te komen, toen de luchtfoto’s van Bea Moedt verschenen die duidelijk uitwezen dat de olie inderdaad vanuit de COT kwam.

En toen verscheen opeens na een paar dagen een Gerrit Schotte in een wit ketelpak die daar heftig, drie minuten lang, aan de schoonmaak meedeed.
Toen op een windstille dag de meeste baaien aan de zuidkust onder de olie zaten omdat de wind gedraaid was, beweerden ze dat de olie vanuit de bodem naar boven kwam en dat het hun schuld niet was en weer bewezen de luchtfoto’s van Bea Moedt het tegenovergestelde: dat de olie inderdaad uit de plant kwam.

En nu proberen ze het weer, eerst gooien ze de plant plat tijdens de protestmars en beweren dat het niet waar is, terwijl de metingen duidelijk bewijzen dat er gedurende de uren dat de mars plaatsvond er een aanzienlijke daling was in de uitstoot.

Hetzelfde met de witte poeder en de groene smurrie, ze zouden de huizen op Julianadorp gaan schoonmaken, ze hebben er net twee schoongemaakt toen hielden ze op omdat ze zagen dat het onbegonnen werk was en dat het probleem veel groter was dan dat ze eerst dachten.

En nu gaat het vingertje weer de andere kant uit en proberen ze de aandacht weg te halen door te pressiegroepen de schuld te geven dat zij de toeristen wegjagen door de negatieve publicaties en acties tegen hen.

Alsof iedereen opeens in paniek op gaat houden met protesteren en acties voeren.

Wat ze niet zeggen is dat een van de grootste klachten van de toerist is die vuile stank en rook als ze naar de hotels aan de zuidkust gebracht worden. Zodra ze aankomen, bezorgt die gore rotte eieren-lucht de gasten een prikkelende keel en kotsneigingen.

Hun PR-machine werkt op volle toeren de laatste dagen want nu begint het eindelijk serieus te worden en de pressiegroepen worden steeds groter en aangezien het verkiezingstijd is bestaat de mogelijkheid dat een partij die strijd zou oppakken om zieltjes te winnen en dat ze dan maatregelen moeten gaan treffen om de uitstoot te gaan beperken wat natuurlijk handen vol geld gaat kosten.

Maar nou hebben we een nieuwe premier, die als een arts een eed had afgelegd van Hippocrates en toch publiekelijk had gezegd dat hij nooit en te nimmer de raffinaderij zou sluiten omdat zijn vader daar ooit gewerkt heeft. Dat is dan onze premier, die iets heiligs als een eed niet eens na kan komen.

Dus veel kan je toch niet verwachten van zo’n slap figuur, dus gaan we internationaal, en het leuke is, alles wat wij willen is dat ze zich bekommeren om de gezondheid van de mensen die onder de rook wonen en geen zand in onze ogen strooien met spiegeltjes en kraaltjes zoals een baai opkappen of een kerk of een bus voor de blinden terwijl er duizenden mensen, onder wie ook toeristen, last hebben van de rotzooi die ze de lucht in pompen.

En nou gaat ons toeristenbureau de 27ste ’s avonds als de Isla en de BOO als een gek tekeer gaat, een lichtparade houden om de Dag van Toerisme te vieren, die bij Sambil (of all places) gaat beginnen en zo via de Wiels Boulevard naar de stad gaat, juist in die ‘rookzone’, dat is toch ironisch?

Een bureau wat toeristen hoort aan te trekken gaat een lichtparade houden in de zone waar men het meeste last heeft van de rook en de stank terwijl de PdVSA juist beweert dat de pressiegroepen de toeristen wegjaagt door tegen hun te protesteren. Misschien moeten de pressiegroepen ook mee gaan doen met die wandelmars, lijkt mij een prima plan!

Ik blijf lachen op deze klip want ik durf te wedden dat ze de plant weer plat zullen gooien tijdens die mars.

Arthur Donker,

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. @”Uw irritante gedrag had ik al begrepen. “…..
  Heer Held, hoe kwalificeert U Uw zes palavertjes op deze pagina ??
  Weet U wat ? Als ik nou “onze” geschiedenis nog eens nader bestudeer, doet u dat dan ook met Uw schrijfsels ?? :)

 2. Mijn beste Ed, ik heb nooit een socialevooziening van konialistischgehad. Weet u, vanaf dag ik 1 heb ik gewerkt. Trouwens mijn bijdrage heb ik geleverd. Ik proef wie u bent. Ik kan gaan en staan binnen onze koninkrijk.U? Ik heb mijn bijdrage geleverd. Vanaf mijn 15e werkte. Ik heb toch mijn scholing gehaald. Meer als u dacht. Ik heb het recht om in mijn land te zitten. Ik meen dat wij vanaf 1863, Nederlander zijn. Of niet?Het feit dat u van mij de geschiedenis leert vind ik erg. Wees blij, wij zijn Nederlanders of niet?

 3. Trouwens deze HELD op sokken heeft zijn doel gehaald. Daarom kan ik u met respect benaderen. Uw irritante gedrag had ik al begrepen. Het feit dat ik uw taal spreek, is voor u een moeite. Ik zal altijd blijven reageren. Weet niet wie u bent, u gedrag toont aan dat u gauw boos wordt als men als ik, reageer. Wat let u om naar jouw lekkere kikker landje te gaan, u wilt geen bijdrage leveren. Wij moeten het wel doen. Begin te leren dat wij van alle markten thuis zijn. Wij zullen altijd reageren. De over over over overm kleinzoon van uw slaaf.

 4. Beste Ed, lees uw geschiedenis. Het wegkijken is makkelijk. Geef een oplossing. Jouw regeringen hebben dit voor jouw gecreëerd. Jij wil daar lekker leven toch? Wat doe jij om deze samenleving gezond te maken. Het is niet typisch. Jij zit op roland. Zon zee en strand.jouw leveen wordt, door armoede en nationalisme doorkruist. Wat is nu uw bijdrage.? De geschiedenis kunnen wij niet vergeten. Of wilt u dat? Onze geschiedenis is naar maatstaven zeer jong. Je hoeft niet links of rechts te zijn om het te begrijpen. Zolang als jij op eiland zit heb je een probleem. Tenzij jij echt bent.

 5. De volgende Antilliaan of Surinamer, Marrokaan, Turk, met een Nederlands paspoort wordt de Syriër of wat dan ook. De geschiedenis herhaalt zich. Ben blij dat ik in de eerste groep zit. Niet te geloven. Mijn boodschap is , lees echt uw geschiedenis. Begin vanaf 1634 tot 1960. Weet waarom u die eilandjes heeft. 80 jarige oorlog. Zelfs ik weet dat. Als jong mens zit u daar als Politieagent of een ander beroep. Lees uw geschiedenis. De monster was uw ontwerp. Lees het goed. De grootste slavemarkt was daar, door u. Lees uw geschiedenis voordat u een ieder van repliek dient.

 6. Typisch weer zo’n Held op sokken betoog. Altijd maar weer dezelfde oude koeien uit de sloot trekken. Slavernij, statuut, Shell, Nederland kolonisator, etc.
  Maar zelf wel in het land van de kolonisator wonen. Hoeveel boter op je hoofd kun je hebben ?

 7. Vervolg.

  wisten zij hoe zij konden omspringen met de Antilliaan. Na de sluuting was de hek van de dam. Daarvoor hadden wij rellen. 30 mei 1969. Papa Godett. Oke. Daarna kwamen kopieën van de toen bestaande orde. Met zelfs politieke moord. Als u de geschiedenis goed bekijkt moeten wij hand in eigen boezem stoppen. Het feit dat wij geen gelijkheidsbeginsel hebben zegt al veel. Nederland heeft zijn mooie uïtkering en sociale woningen. In haar koninkrijk heeft zij gefaald en nog steeds, door haar hebben wij nu dit onrechtvaardig systeem op dit mooi eilandje. De komende verkiezibg moet men hier echt aandacht besteden. Op justitiële vlak en sociale vlak, de een kan niet zonder de ander. Begin de Antilliaan geen Antilliaan te noemen. Dat zou Nederland sieren. Wij zijn honderden jaren Nederlander. De vluchtingen hebben een groot probleem. Gaat honderden jaren overheen als zij bestempeld worden als Nederanders. Die ervaring hebben wij vanaf onze wieg. Tenzij jij een sport of de rest overstijgt. Oke. Weet dat ik kritiek zal krijgen. Lees uw geschiedenis. Lees het goed. U zal begrijpen dat u oo een voormalige slavenmarkt zit, die u zelf in het leven heeft gecreëerd,

 8. Beste heer Donker, ik he begrepen dat na een bepaalde periide er geen proces meer mag plaatsvinden. Oke wat let de overheid om dat te doen? Gaat geld voor gezondheid? Dat speelt al tig jaren op deze eilanden. Wie maakt er misbruik van? Vul u maar zelf in. Nederland kan en mag ingrijpen. In Nederland heeft men dit probleem onlangs opgelost. Hoe komt het dat het daar niet isgebeurd? Ik weet het, u ook. Ik zal altijd blijven ageren tegen een onrechtvaardige samenleving. Vind het jammer dat de bevolking

  gepakt wordt. Als kind hield ik van het natuur. Totdat ik kennis maakte met de Shell. Heb een collega meegemaakt die in Marchena woonde. Hij altijd een natte neus of moeilijk met zijn neus. Hij heeft de dertig niet gehaald. Of men lost het probleem op of men sluit, terwille van de bevolkingsgezondheid de rafferanderij. I rest my case. De volgende regering zal ec
  echt dit als prioriteit moeten vaststellen en leggen. Heer Donker dit speelt vanaf 1916. Duik in uw geschiedenis. Toen was de Shell, Cpim of wat anders. Toen werd het Shell. Kijk naar de regering van toen tot in de jaren zestig of zeventig. Velen hebben kritiek over criminaliteit etc. Een ieder wil veilig leven. Hoe komt het dat onze koninkrijk met verschillende maten meet. die uitleg zou ik graag willen hebben. Let wel, in 1916 waren wij kort uit de slavernij. Tot na de oorlog konden wij wat zeggen. Tat uitte zich 30 mei 1969. Als jonge Nederlander is dit moeilijk te bevatten. Pas twee jaar later kreeg Aruba hun raffinaderij. Voor hun was de ligging min of meer gunstig. Wat de meeste jonge Nederladers niet weten is, dat de keuze voor Isla Nederland heeft bepaald. Lees uw statuut of staatsregeling. Maria Liberia, was toen minister of premier. Zij kon niets doen ingevolge onze wetgeving. Buitenlandse zaken was voor Nederland. Nu mijn eind verhaal of betoog. Vanaf 1634 heeft Nederland deze eilanden. Puur kort daarna om handel. Slavernij. In 1863 werd het afgeschaft. Vertel mij nou wat er had plaatsgevonden? De slaaf bleef slaaf. Tot diep na 1900. Wie bepaalde in 1916 de vesteging van onze Koninklijke Shell. Wie? Nederland. Tot diep na de tweede oorlog waren zij de economische motor. Doorh hun handelsmentalieit hebben

 9. Ja, een typische reactie van een bedrijf uit een dictatoriaal (buur)land waar protest of voor je rechten opkomen natuurlijk not done is en pressiegroepen echt een vies woord is.

 10. Het is de omgekeerde wereld op Curaçao, de burgers en groepen hebben het gedaan, wij zelf dragen geen verantwoordelijkheid en vooral dat laatste is erg herkenbaar alhier.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties