28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 00:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | Mensen vergeten gauw

Arthur Donker – lachen op deze klip

Ik lag aan flarden toen ik las dat de regering een commissie in het leven wilde roepen om de mogelijkheid te bekijken om zelf Hotel Otrobanda over te nemen.
Het eerste wat ik dacht was: “Here we go again” want het was Dejá vu !

Toen de “Macho” vakbonden Curaçao plat legden op 30 Mei 1969 en ze zo nodig moesten laten zien hoe sterk ze waren en de stad in brand staken waren ze daarna vergeten te zeggen dat er 700 mensen in de stad zonder werk zaten buiten alle dienstmaagden die bij mensen werkten die hals over kop het eiland verlieten en andere zaken die dicht gingen.

De toeristen stonden in rijen om hun tickets te veranderen om hier zo gauw mogelijk weg te komen, werknemers die opeens heel brutaal werden tegenover de blanke gasten en Black Power schreeuwden terwijl ze niet eens wisten wie Malcom X was en nooit van hadden gehoord.

- Advertentie -

Het gevolg lege hotels en casino’s waardoor de zogenaamde “Chain Hotels” ook gelijk besloten om te vertrekken en Curaçao zo snel mogelijk uit hun reservering systeem te verwijderen wat ook door de cruise schepen die hier kwamen gedaan werd want er was een “revolution” op Curaçao.

Gemiddeld hotel had toen een 200 man in dienst die opeens op straat zouden staan.

Toen kwam de grote redder, de regering, met Curacao Holding die besloot om de hotels over te nemen. Een ding moet de regering hier nooit doen, in zaken gaan. Want je weet van tevoren dat het fout gaat.

Het werd EEN GROOT FEEST Reintje Martina was toen gedeputeerde van toerisme, grote fout, want hij wist er niets van af alleen over pretpillen maken omdat hij apotheker was. Wat heb ik mij geschaamd in die periode als hij een speech moest geven ergens, ik wist nooit in welke hoek ik moest kruipen.

- Advertisement -

Maar het feest ging door Amador Nita die had een suite in de toenmalige Country Inn de rest deed net zo vrolijk mee en veranderden Las Palmas hotel in een tweede “Chino van Veeris” 24/7 in en uit, hele orgieën werden er gehouden.
En nu willen ze hetzelfde doen met Hotel Otrobanda, ik kan dat niet snappen, weten ze niet dat de geschiedenis zich herhaalt? En wie moet de rotzooi straks opruimen en betalen??? Juist wij die knokken om ons hoofd boven water te houden.

Als je denkt dat het goed gaat met Curaçao moet je vandaag 24 december door Otrobanda lopen lege winkels geen klanten, een grote zielige bedoening!!

Maar ik probeer positief te blijven en moet af en toe wel lachen als een boer die kiespijn heeft

Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Het toeval wil dat de heer Eustatia, eigenaar van Hotel Otrabanda,destijds
  voor Curacao Holding werkte. Het concept werkte toen niet En nu is zijn
  eigen concept naar de donder.

 2. Ruim zeventig jaren geleden was er ook oorlog in Duitsland en omgeving. Geen Duitser (en buurlanden) die anno 2018 dat als het zwaard van Damocles boven hun hoofd houdt (houden).

  Derhalve raak ik zwaar gedeprimeerd dat i.p.v. hoe wij het wel moeten gaan doen wij steeds hebben over wat allemaal niet goed is gegaan in het verleden.

  Leren wij echt nooit van onze fouten???

 3. Als het zo is dan hebben we in de loop der jaren niets geleerd , maar den ook niets geleerd .
  Trouwens hoe zit het met die 30 miljoen van insel air .

 4. Vraag aan Arthur: waar heb je dat gelezen? Ik heb wel gelezen dat PS middels Whiteman met dit idee is gekomen, niet met commissie maar voorstel aan de regering. Voor zover mij bekend is daar niet op gereageerd. Daarnaast ben ik het helemaal met je eens. Geen belasting geld in stoppen. Schoenmaker blijf bij je leest. Perfect dat UTS blijkbaar verkocht gaat worden. 51 % aandelen in de verkoop van Insel Air idem dito, geen geld meer instoppen, er is al veel te veel belastinggeld verloren gegaan sinds ALM. Alle commerciële overheids instantie’s zouden verkocht moeten worden!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -