27 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 09:13

DH | Sneek gets answers on ‘Made in Statia’ queries

PHILIPSBURG--Independent Island Councilmember Koos Sneek has received answers from the Executive Council on queries he had made about Made in Statia. Sneek had asked the Executive Council a...

Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Hotel op Aruba biedt bonus voor vaccinatie

Oranjestad - Alle werknemers van het hotel Wind Creek Aruba krijgen een bonus van 300 dollar als ze zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Wind Creek...

AntilliaansDagblad | Eerste Kamer: Meer prioriteit Koninkrijksrelaties

Den Haag - De Eerste Kamer vindt dat Koninkrijksrelaties meer prioriteit moet krijgen van het volgende Nederlandse kabinet. Een motie van GroenLinks-senator Paul Rosenmöller waarin dit wordt...

AntilliaansDagblad | Chester Peterson voorgedragen als formateur

Willemstad - Movementu Futuro Kòrsou (MFK) - de grote winnaar van de verkiezingen van 19 maart 2021 - heeft bij gouverneur Lucille George-Wout Chester Peterson voorgedragen als...

AntilliaansDagblad | Hervormingplan CBCS voor financiële sector

Willemstad/Philipsburg - Om de weerbaarheid van de financiële sector te vergroten heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) een uitgebreid hervormingspakket opgesteld. Bij de analyse...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoBlog Arthur Donker | Men schrok zich rot!

Blog Arthur Donker | Men schrok zich rot!

Arthur Donker – lachen op deze klip

Er gaat een videoclip rond op Internet van een locale politicus die de salarisslippen van de verschillende regering NV’s laat zien. Gepresenteerd juist door iemand die bijna nooit de staten vergadering bij woont maar wél elke maand een vet salaris opstrijkt.

Iedereen schrok zich rot en gelijk kwamen de reacties van de verschillende mensen die probeerden dat goed te praten en was er zelfs een bij die 57.000 gulden per maand “markt conform” noemde en dat terwijl 60% van de bevolking het minimum loon of zelfs minder verdient.

Bedragen als 325 gulden per uur werden genoemd, dus dat zijn gouden trips naar het toilet als je buikloop hebt.

Dat zijn figuren die kasten van huizen neer zetten in “closed communities” waar wij als gewone burgers niet eens binnen mogen komen omdat wij niet door de portier binnen gelaten worden.

Ik ken een geval van een vertegenwoordiger van onze toeristen bureau, een bekende “salsero” die in Santo Domingo meer verdiende dan de president van dat land en een appartement had in de stad en weekenden naar zijn Pablo Escobar achtige “Finca” buiten de stad ging want het kostte teveel tijd om heen en weer te reizen.

Ik vraag mij af als de politici deze handlangers op sleutelposities plaatsen wat moet er niet voor hen aan de strijkstok blijven hangen als zij opeens iets “ongezien” moeten tekenen omdat de baas dat wil.

Telkens weer vergissen we ons in de figuren die zeggen dat ze het zo goed menen met onze klip die later met hun hand in de koektrommel gepakt worden. Nu weer met onze gouden ziekenhuis.

Daarvoor met mondkapjes op in een “geleende” druktank op de foto staan in alle kranten of een andere die in hongerstaking gaat omdat meneer niet tevreden is over de luxe regeling in de gevangenis.

Iedereen vervloekte de gouverneur omdat zij weigerde voor 200 miljoen te tekenen en wat blijkt nou, iemand kreeg de koektrommel niet open omdat de gouverneur er boven op zat, maar niemand die de gouverneur zijn excuses aanbiedt omdat zij ons van een financiële debacle heeft gered.

Alle politici die tijdens de verkiezingen ons zoveel voorspoed hebben beloofd zijn allemaal schatrijk van geworden of genieten van een royaal pensioen terwijl de arme sloeber het met 800 gulden pensioen per maand maar moet zien rond te komen of een alleenstaande moeder met een kind een fooi van 300 gulden per maand fooi want dat is ook “markt conform”

Interessant is dat er geen opvang is voor een alleenstaande man als hij zijn huis wordt uitgezet omdat hij zijn huur niet kan betalen maar wél voor een vrouw.
Ik heb bedragen gezien wat sommige van deze “loopjongens” aan loonbelasting betalen wat hoger is dan het jaarsalaris van een medewerker op een kantoor.
Ik heb ook bedragen gezien van secretaresses van “loopjongens” die rond de 12.000 gulden per maand liggen terwijl ze amper hun eigen naam kunnen schrijven of een foto kopie kunnen maken.

Ik heb het opgegeven want de eerste de beste die mij komt beloven dat hij wel de oplossing heeft voor de problemen die wij hebben schop ik de deur uit, want zo netjes en mooi en geciviliseerd ze ook over komen, ze hebben maar één doel en dat is zichzelf zo gauw mogelijk verrijken.

Wij zitten in een precaire financiële situatie omdat wij sinds 10/10/10 deze mensen hebben geloofd en nu dat het écht serieus is geworden en Nederland ingrijpt, willen de vakbonden gaan staken om de maatregelen tegen te houden zodat we op dezelfde voet kunnen door gaan maar komen zélf niet met een oplossing!

Ik blijf lachen op deze klip, want het zijn net renpaarden met kleppen voor hun ogen die niet zien dat ze van de zijkanten door een bus worden aangereden.
Arthur Donker

Naschrift KKC

Paul de Geus (UTS en CETX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes

 

salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje

salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes

salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. LuMa,
  Het kabinet gaat aangifte doen louter en alleen omdat deze gigantische salarissen nu bekend zijn gemaakt. Wat een gotspe ( chutzpah zou H.V. schrijven). Salarissen die allang bekend waren bij intimi en ook bij kabinets-/statenleden (de welbekende clique dus) maar voor het volk moesten worden verzwegen.
  Nu is de omerta geschonden, er moet “bloed” vloeien vindt het kabinet. Vandaar aangifte! Het aanpakken van deze exorbitante salarissen zullen ze niet doen omdat ze na hun regerings(on)verantwoordelijkheid allen op zo’n baantje vlassen. Mogelijk dragen de ontvangers van deze gigantische bedragen wel maandelijks geld af aan degenen die hun in staat hebben gesteld dit salaris te krijgen.
  Een verdoemd eiland.

 2. Goed dat de PM aangifte gaat doen, en nu maar hopen dat het OM en rechterlijke macht eindelijk hun werk naar behoren gaan doen en zonder politiek gestuurd tot een resultaat komen . Zij hoeven niet bang te zijn om ontslagen te worden zoals de Inspecteur Generaal, die niet schroomde de koe bij de horens te pakken, waar Suzy niet tegen kon en hem ontsloeg omdat de waarheid niet boven tafel mocht komen

 3. In feite zou dit zootje inhalige schoften door een vuurpeloton terecht moeten worden gesteld want de gewone man of vrouw op Curacao weten niet hoe ze maandelijks rond moeten komen.

 4. De top van dit eiland (politici, commissariissen enz.) is alleen maar aan het opscheppen. Op topniveau is men elkaar alleen aan het aftroeven. Met salarissen, dure auto’s en woningen. Zoveel vrouwen.

 5. Het wordt tijd dat gekozen bestuurders van Curacao, voordat ze in dienst treden. een contract dienen te tekenen waarin ze hoofdelijk aansprakelijk gesteld zullen worden indien er sprake is van bewuste malversaties.
  Tevens dienen er loonafspraken gemaakt te worden die daadwerkelijk marktconform ( en hier moet er dus sprake zijn van de Curacaose markt en niet bijvoorbeeld de USA ) zijn.

  Dit kan een goede manier zijn om de “boeven ” buiten de arbeidsmarkt van de overheid te houden.

 6. Mooie gelegenheid om aangifte te doen tegen Dos Santos wegens u uitlokking van strafbaar feit. Want de mederwerker van die dit in de maanden april en mei van dit jaar heeft uitgedraaid zal aangepakt worden en Dos Santos ontspringt de dans.
  Vakbonden zullen niet reageren en dit zal ook in de staten niet aan de orde gesteld worden door Dos Santos.
  Zij hopen nog steeds dat de regering valt en zij de macht kunnen grijpen en hun eigen mannetjes weer in deze salaris postie kunnen plaatsen.
  Dos Santos zag de bui al hangen en hoopt via deze weg dat de regering valt, nog voor het voorstel van normering topsalarissen van kracht wordt. Op deze wijze probeerd hij de normering tegen te houden voor eigen gewin. Normering wordt opgelegd via de groeistrategie.

 7. Het nadeel van openbaarmaking van topsalarissen is dat Lasten en Sluis zich bekocht voelen met zo’n laag salaris t.o.v. van De Geus en Martis. De eerstgenoemden en vele anderen zullen wel salarisverhoging gaan eisen nu ze met een “fooitje” worden afgescheept . Dus het tegendeel wordt bereikt. De topsalarissen zullen we over de hele breedte gaan stijgen ;-( . Dit effect ontstond ook in Nederland toen de salarissen van bestuurders van beursgenoteerde bedrijven -via het jaarverslag- moesten worden gepubliceerd. (De (semi-)overheidssalarissen werden genormeerd zonder dat er veel topambtenaren hun heil elders zochten) .
  De kans op normering moet volgens mij op het eiland als nihil worden ingeschat. Want ons kent ons. Welke politicus zou het voortouw moeten nemen? En welke politici zouden dan met zo’n voorstel instemmen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties