30 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:56

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | Het mes heeft mij gesneden

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Laten we voorop stellen dat ik hier geboren en getogen ben en mijn vader ook en zijn vader ook en die zijn vader ook, dus voordat iedereen begint te schreeuwen dat ik maar naar mijn land terug moet gaan, ik heb slecht nieuws voor jullie allemaal, ik ben meer Yu di Korsow dan Tula want die was niet eens hier geboren.

Ondanks dat allemaal zijn er veel dingen die ik niet snap en dat kwam allemaal omdat ik vandaag een post op Facebook zag over het feit dat de doorsnee Curaçaoënaar het niet zo nauw neemt met zijn verantwoordelijkheden en dat het een groot probleem is over de hele linie.

Ik heb altijd van kleins af aan geleerd dat alles wat je doet je daar verantwoordelijk bent wat er ook gebeurt.

- Advertentie -

Leen je geld bij een bank moet je je houden aan de afspraken, wat er ook gebeurd, natuurlijk is er altijd uitzondering op de regel maar je moet je aan je afspraken houden.

Als je hier een goede vriend kwijt wil raken moet je hem geld lenen. Zolang hij jou nodig heeft is hij poeslief en kan hij jou beter overtuigen dan Gerrit Schotte in zijn vele betogen waarom de “Makamba’s” hem liever kwijt dan rijk zijn. Zodra het geld overgemaakt hebt is de persoon nergens te vinden en beginnen de problemen die meestal te maken hebben met een familielid, meestal de moeder of een klein kind, die ernstig ziek is want dat heeft voorrang boven alles of dat zijn ijskast het opeens niet meer doet. Op het laatst loopt het zo uit dat hij ruzie met jou gaat maken zodat hij dat als reden kan gebruiken om jou niet te betalen, kassa!

Gerrit Schotte heeft een waslijst van criminele activiteiten en staat als een kind te stotteren op de tv dat het een samenzwering van de RST, Makamba’s, de Hatiaanse Voodoodokter van hem of wraak van een of andere ex commissaris van Aqualectra is maar het is zijn schuld niet! Je kan van tevoren weten dat een persoon zich niet aan zijn afspraken gaat houden als hij een deal afsluit met “Si Dios Ke” want dan verschuift hij alle verantwoordelijkheid op God want het is niet zijn fout is maar is het dan de wil van God.

Iemand maakt zijn tuin schoon en dumpt alles over het hek op straat want dat is dan de verantwoordelijkheid van de “Gobeirno” die moet maar zorgen dat het opgeruimd wordt.

- Advertisement -

Zelfs de PDVSA is alleen verantwoordelijk voor schade tot aan hun hek en daarbuiten is het de verantwoordelijkheid van de regering. Dus als de boel ploft moeten wij het maar opruimen .

Dagelijks zien we in de boulevardblaadjes wat ze hier kranten noemen, bloederige foto’s van ernstige verkeersongelukken en als je dan verder leest blijkt de veroorzaker niet dronken te zijn geweest maar was de goede man “moe”. De man rijdt iemand dood, de familie is alles kwijt maar de man kon er niets aan doen omdat hij “moe” was.

Ik kijk al zeker 13 jaar niet naar Telecuraçao of luister naar de radiostations hier want het is in en in triest wat de zogenaamde journalisten uitkramen, het niveau is zo laag dat het pijn doet en je jezelf gaat zitten ergeren, dan maar liever een verstandskies trekken dan naar die rotzooi te luisteren of te kijken. Nieuwsprogramma’s zijn opinieprogramma’s geworden en als ze nou eens wisten waar ze over spraken was dat een pré maar dat is ver van waar. Verantwoordelijk journalistiek is ver te zoeken, het gaat meer om de populariteit van de omroeper/nep journalist/ diskjockey dan de inhoud van het onderwerp.

Niet alleen de doorsnee Yu di Korsow neemt het niet zo nauw met zijn verantwoordelijkheden, koop een ijskast, een televisietoestel of wat dan ook, zodra je betaalt hebt geldt “Garantie tot de deur” en kan je naar je centen fluiten als het gekochte al op de parkeerplaats naar je auto toe uit elkaar valt, je kan een tegoedbon krijgen ander kan je het bekijken.

Ik blijf lachen op deze klip want ik heb geen schulden omdat ik mijn hele leven al mijn afspraken wel nagekomen heb en niet rekende op “Si Dios Ke”

Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. CI, wereldwijde economische/finaciele crisis in 2007-2008! Ik denk dat u meer interesse in deze oorzaken moet hebben want het had te maken met iets anders. Oorzaak lag bij de financiele instellen zelf die gingen speculeren met obligatie op hypotheken!

 2. “Si Dios Ke” is om aan te geven dat degene die in God geloven, repect tonen door rekening te houden dat niet alles door de mens bepaald kan worden. De natuur is een van de elementen die door niemand compleet heeft kunnen controleren. Als er een orkaan, aardbeving, el niño of la niña langs komt daar kan niet niemand tegenop, men kan als mens zoveel mogelijk probreren de schade en levens te redden. Niemand weet wat morgen zal brengen, men kan als mens alleen plannen. Dat er mensen zijn die hun afspraken niet nakomt is wereldwijd, dat anderen hun schulden niet terug betalen, nou dat leidde tot werelweide economische/finaciele crisis in 2007-2008! Perceptie van journalistiek hmmm u luistert al 13 jaren er niet naar de media op Curaçao maar weet wel hoe ze hun werk doen? Als ik Europa en VS als voorbeeld neemt is hun media na al hun vrij eenrichting berichtgeven achteraf hard op hun bek moeten gaan toen de Brexit optie won en Trump de VS verkiezingen. Is elders zoveel beter dan Curaçao , nou nee objectieve journalistiek is ver te zoeken en eigenlijk niet nodig idereen kan gebruik maken van sociaal media om zijn eigen nieuws, opinie en commentaar te ventileren. Danki Dios ku esaki ta posibel!

 3. “Garantie tot de deur” en kan je naar je centen fluiten als het gekochte al op de parkeerplaats naar je auto toe uit elkaar valt, je kan een tegoedbon krijgen ander kan je het bekijken.

  Dit klopt. Vooral bij de Chinezen en Hindus.
  Soms geven zij de schuld aan de koper dat die iets verkeerds heeft gedaan.De overheid moet iets aan doen.
  Ik accepteer het echt niet. Bij deze soort dan ngen kan ik echt loco worden.
  Ik raad de rest ook om voor hun rechten op te komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -